CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

€ 10 extra korting bij élke aankoop vanaf € 100 met code EXTRA10 | + Gratis levering

Tijd voor een sporthorloge

Een sporthorloge is een slimme aankoop voor wie zijn hartslag wil meten bij sportactiviteiten of outdoortrips. Zo’n (multi)sporthorloge kan niet alleen zelfstandig je trainingen begeleiden, maar is ook een stuk lichter, compacter en robuuster dan een telefoon. Maar welk model sluit het best aan bij jouw noden, verwachtingen en je favoriete sporten? Onze experts gidsen je door het aanbod.

Een sporthorloge met gps of zonder?

Afhankelijk van het prijssegment waarin je gaat winkelen, kan je de functies van een sporthorloge zo uitgebreid of minimalistisch houden als je zelf wil. Waar de meest eenvoudige en budgetvriendelijke modellen zoals de Polar A300 HR zich beperken tot een weergave van je hartslag, je caloriegebruik en de tijdsduur van je training, doen iets duurdere modellen zoals de Polar M430 daar al snel extra’s zoals een gps-tracker bovenop. Een investering die we warm aanbevelen, aangezien je dan ook de afstand, gemiddelde snelheid en andere aspecten van je training kan meten voor een kleine meerprijs. 

In deze video laten we je kennismaken met de vele mogelijkheden van de Polar M430:

TIP: Wil je jouw trainingen nadien nog verder analyseren, dan kan dat via de gratis apps of onlinediensten van de merken. Daarmee kan je je trainingsroutes ook weergeven op een kaart, je tijden vergelijken met andere sporters uit je buurt of je vorderingen delen met de rest van de wereld.

Voor echte atleten

Meer geavanceerde functies zoals intervaltrainingen, referentietijden van voorgaande trainingen of extra’s voor outdoorfanaten – denk aan een hoogtemeter of digitaal kompas – blijven typisch voorbehouden voor horloges uit het duurdere segment. Sommige modellen richten zich ook specifiek op één sportdiscipline, zoals lopen of fietsen, terwijl andere modellen zich bij een zo uitgebreid mogelijk scala sporten nuttig willen maken. Zo zijn er zelfs versies beschikbaar voor zwemmers en triatleten, zoals de Garmin Forerunner 735XT. Daarmee kan je ook in het water de vinger aan de pols houden.

TIP: Heel wat sporthorloges zijn in staat om je hartslag te meten zonder dat een afzonderlijke borstband noodzakelijk is. Door de integratie van optische sensoren in het horloge zelf, meten ze je hartslag ter hoogte van de pols. Populaire voorbeelden zijn de Suunto Spartan Trainer en Garmin Forerunner 235.    

Slimme snufjes

 • Hou je van nieuwe technologie en is je budget ruim genoeg, dan kom je ook sporthorloges tegen die een combinatie zijn van een hartslagmeter, activity tracker en smartwatch. Dat geldt zowel voor modellen die mikken op sporters als bij meer outdoorgerichte uitvoeringen, die typisch iets zwaarder en robuuster zijn uitgevoerd.
 • De Fēnix 5 Plus van Garmin is een prachtig voorbeeld van een zeer compleet en robuust sport- en outdoorhorloge dat je helemaal kan personaliseren naar jouw wensen, voor welke van de drie versies je ook kiest. Ook deze hoogwaardige alleskunner beschikt over een gps-sensor, is tevens een activity tracker en geeft slimme meldingen weer als hij verbonden is met je smartphone. En natuurlijk heeft hij ook een ingebouwde optische hartslagmeter. 

De keuze van de expert

Ben je op zoek naar een horloge met specifieke functies of speciale mogelijkheden? Onze expert Tom Marchal zet de beste sporthorloges uit ons aanbod op een rij. 

Beste sporthorloge met hartslagmeter 

 • Wat zijn de voordelen? Dankzij ingebouwde sensoren meet een sporthorloge met optische hartslagmeting je hartslag aan de pols, zonder dat je daar nog een elastische borstband voor nodig hebt. Gebruiksgemak troef!
 • Wat heb ik nodig? Een sporthorloge met ingebouwde optische hartslagmeting moet goed passen voor correcte metingen. Let er dus op dat het horloge netjes contact maakt met je pols, zonder dat er omgevingslicht bij de sensoren komt.
 • De keuze van onze expert? De Polar Vantage M en Polar Vantage V. Het zijn niet de (aller)duurste sporthorloges, maar ze beschikken wel over dé beste hartslagsensor op de markt. Tel daar nog een resem nuttige (sport)features bij, en je hebt een tophorloge in handen.

Maak kennis met de Polar Vantage M en Polar Vantage V >>

Beste sporthorloge met gps

 • Wat zijn de voordelen? Een sporthorloge met gps meet de afgelegde afstand erg nauwkeurig, berekent je snelheid en houdt je afgelegde route ook bij – handig voor analyse achteraf. Outdoor- en multisporthorloges uit het hogere segment gebruiken die gps-functie zelfs om de weg te wijzen: soms op een vrij basic manier, maar soms ook met Google Maps!
 • Wat heb ik nodig? Een gps-chip werkt alleen in de openlucht. Voor zaalsporten, zwemmen of fitness biedt hij dus geen echte meerwaarde. Hou er ook rekening mee dat de meeste gps-horloges geen kaarten bevatten of routebegeleiding. Ben je specifiek op zoek naar dat soort mogelijkheden, dan kom je automatisch in het hogere prijssegment terecht.
 • De keuze van onze expert? Zoek je een sporthorloge met gps waar je letterlijk alle kanten mee uit kan? Dan zit je bij Garmin aan het juiste adres, want de Garmin Fēnix 5 Plus heeft alles wat je van een hoogwaardig sporthorloge verwacht. Ook geschikt voor outdooractiviteiten én als horloge voor elke dag.

Alles over de Garmin Fēnix 5 Plus >>

Beste sporthorloge voor (hard)lopers    

 • Wat zijn de voordelen? Sporthorloges voor lopers bieden vaak interessante extra functies tegenover instapmodellen. Die zorgen voor een beter inzicht in je conditie en de evolutie ervan, maar ook in je trainingsopbouw, looptechniek en zelfs recuperatievermogen.
 • Wat heb ik nodig? Dat is geheel afhankelijk van je eigen ambities en noden. Voor recreatieve lopers volstaan de instapmodellen vaak al, maar voor ambitieuze amateurs of wedstrijdlopers.
 • De keuze van onze expert? De Garmin Forerunner 645 heeft alles wat je als loper verwacht van een sporthorloge. Dankzij de betrouwbare hartslagmeting en geavanceerde ingebouwde loopfuncties is het een perfecte trainings- en wedstrijdpartner, die elk aspect van je run meet en analyseert. Ook beschikbaar in een versie met muziekspeler!

Ontdek de mogelijkheden van de Garmin Forerunner 645 >>

Beste sporthorloge voor zwemmers   

 • Wat zijn de voordelen? Een sporthorloge voor zwemmers is niet alleen waterdicht, maar beschikt ook over aangepaste technologie. Deze modellen kunnen zowel in- als outdoor.
 • Wat heb ik nodig? Niet elk sporthorloge dat waterdicht of waterbestendig is, is ook geschikt voor zwemtrainingen. Water bemoeilijkt het meten van je hartslag, dus het horloge moet hierop voorzien zijn. Een degelijk zwemhorloge herkent ook je keerpunten of het aantal afgelegde slagen wanneer je indoor baantjes zwemt.
 • De keuze van onze expert? Je zwemprestaties meten is iets wat niet met elke sporthorloge kan, maar voor de Garmin Forerunner 935 is het geen enkel probleem. Je afgelegde afstand, tempo en aantal slagen worden netjes voor je bijgehouden. Je krijgt ook heel wat functies van de (duurdere) Fenix 5 Plus, maar dan in een lichter jasje.

Dit heeft de Garmin Forerunner 935 te bieden >>

Beste sporthorloge voor fietsers    

 • Wat zijn de voordelen? Je prestaties op de fiets in kaart brengen lukt het best met een echte fietscomputer, maar wanneer je meerdere sporten beoefent kan een sporthorloges een prima alternatief zijn om je fietsprestaties te meten en analyseren.   
 • Wat heb ik nodig? Een degelijk sporthorloge voor fietsers meet minimaal je snelheid, hartslag, afgelegde afstand en route. Bovendien is het mogelijk om een cadanssensor te monteren op je fiets, die draadloos gegevens doorstuurt naar het horloge. Ook gps-navigatie behoort tot de mogelijkheden bij de duurdere modellen.
 • De keuze van onze expert? Ook hier is de Garmin Forerunner 935 een prima keuze, dankzij z’n ruime waaier mogelijkheden voor fietsers. Extra sensoren toevoegen op je fiets kan probleemloos dankzij ANT+-technologie. Bovendien kun je dit multisporthorloge ook voor andere activiteiten gebruiken, iets wat met een fietscomputer natuurlijk niet mogelijk is.

Maak verder kennis met de Garmin Forerunner 935 >>

Beste multisporthorloge

 • Wat zijn de voordelen? Een multisporthorloge bevat profielen en weergaves voor verschillende sporten en (outdoor)activiteiten. Je duidt het profiel aan dat je wil gebruiken, en je horloge is klaar voor je training of sportwedstrijd. Easy!
 • Wat heb ik nodig? Er valt ontzettend veel te kiezen in deze categorie, zowel naar functies als extra’s toe. Daarom maak je best eerst een lijstje van de sporten en activiteiten waarvoor je het horloge wil gebruiken. Zo vind je al snel de horloges die passen bij jouw persoonlijk sportprofiel.
 • De keuze van onze expert? Pas je niet in één vakje, maar ben je een duivel-doet-al voor wie alleen het beste goed genoeg is? Dan mik je maar beter meteen hoog genoeg, met een toestel dat over alle denkbare features en mogelijkheden beschikt: de Garmin Fēnix 5X Plus. Net als de Forerunner 935 is het een duivel-doet-al, maar dan in een hoogwaardiger en robuuster jasje.

Alle troeven van de Garmin Fēnix 5X Plus op een rij >>