image link

Laatste dagen sale tot -70% >

Bewandel de 20 mooiste wandelroutes ter wereld

De meest adembenemende paden op onze planeet bereik je al wandelend. Zet je wandelschoenen klaar en warm je kuiten al maar op voor deze meerdaagse tochten, want wij trakteren je op een fikse dosis wandelinspiratie voor je bucketlist. De mooiste trektochten in Europa en ver daarbuiten wachten je al op.

Mullerthal Trail

o   Locatie: Luxemburg

o   Afstand en duur: 112 km, 1 tot 7 dagen

o   Beste periode: Het hele jaar door

Troeven: Stap het sprookjesachtig decor van Luxemburgs Klein Zwitserland binnen, passeer beken en burchten, klauter op rotsformaties en adem de deugddoende boslucht in. De holle grotten waar je onderdoor kan wandelen en het cultureel erfgoed geven je nog meer om je ogen op uit te kijken. Combineer je wandeltrip met een bezoek aan het charmante stadje Echternach, vanwaaruit de eerste twee lussen starten.

Niveau: De trail bestaat uit drie lussen waaraan je nog extra tours kan koppelen, dus het vereiste niveau is afhankelijk van of je ervoor kiest om één lus te doen of ze allemaal. Let er wel op dat de lussen 36 tot 38 km bedragen, dus je hebt sowieso een fikse stapdag voor de boeg.

Wandelschoenen: A-mid trekkingschoenen

Musthaves: Voor tochten waarbij je een groot deel van de dag wandelend doorbrengt, is een goede dagrugzak met een herbruikbare drinkfles erin onontbeerlijk.

Meer info


Sentiers des Roches

o   Locatie: Frankrijk (Vogezen)

o   Afstand en duur: 12 km, 1 dag

o   Beste periode: Het hele jaar door

Troeven: Via glooiend almlandschap en rotspaden met touwen bereik je de top van de Hohneck op 1.363 m hoogte. En wie klimt, die krijgt altijd een uitzicht als beloning. Op een klare dag kan je vanaf de top zelfs de Alpen zien! Ook uitgestrekte weides, beboste stukken en grotten horen bij de route.

Niveau: Deze tocht is toegankelijk voor gevorderde wandelaars, met een goede basisconditie en mentale voorbereiding op wat stevige klimmetjes en rotsklauteren kom je er. Nog niet uitgewandeld? Het Vogezenmassief biedt drie meren, Lac Blanc, Lac Noir en Lac des Truites waar je knappe routes omheen kan maken. Ook ideaal om je kinderen mee op pad te nemen, op voorwaarde dat ze geoefende wandelaars zijn natuurlijk.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Als je niet genoeg krijgt van de Vogezen, vind je in deze gids 51 wandelingen in de regio. Trek wel zeker een paar robuuste bergwandelschoenen aan om het rotsachtig terrein vlot te bedwingen.

Meer info


Tour du Mont Blanc

o   Locatie: Zwitserland, Italië en Frankrijk

o   Afstand en duur: 170 km, 7 tot 10 dagen

o   Beste periode: Van juli tot midden september

Troeven: Je wandelt langs gletsjervalleien, over hangbruggen en bergpassen met berggeiten maar ook alpenweiden vol koeien. Te voet maar liefst drie verschillende landen betreden, speciaal, toch? En overal waar je komt, heb je zicht op de hoogste berg van West-Europa: de Mont Blanc.

Niveau: De route omvat maar liefst 10 km hoogteverschil. Wie het volledige traject te lang of te zwaar vindt, kan kortere etappes uitkiezen of gebruik maken van bussen of kabelbanen. Onderschat de tocht niet, vooral de hoogtemeters vragen wel voorbereiding. Doe enkele maanden op voorhand zo vaak mogelijk aan traplopen, zo bereid je je spieren goed voor. Heb je niet de benen voor de volledige tocht? Dan kan je ook een kortere versie doen die je zo'n vijf of zes dagen kost. Overnachten doe je in authentieke berghutten of lokale B&B's om weer op krachten te komen.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Trekking- of wandelstokken zijn geen overbodige luxe bij dit kaliber klimpartijen. Denk ook aan de zonnecrème, je zit in de bergen immers kilometers dichter bij de zon. Geen must, maar wel handig: deze gids boordevol tips.

Meer info


Camønoen

o   Locatie: Denemarken

o   Afstand en duur: 175 km, 4 tot 6 dagen

o   Beste periode: Juni tot augustus

Troeven: Deze route wordt ‘de vriendelijkste wandeling’ van Denemarken genoemd, en dat is geen holle slogan. De locals die het pad onderhouden, hebben rekening gehouden met alle types wandelaars, waaronder rolstoelgebruikers, gezinnen en hikers met honden. De gevarieerde route loopt door een aantal van de mooiste landschappen van Denemarken en is onderweg voorzien van tal van bezienswaardigheden. Iconische witte kalkstenen kliffen en unieke landschappen sieren de route langs de Deense kust.

Niveau: De route is zeer toegankelijk voor beginnende wandelaars. Tenzij je ‘m volledig doet, dan heb je op het einde van je meerdaagse hike wel veel kilometers in de benen.

WandelschoenenA-mid trekkingschoenen

Musthaves: Als je toch in Denemarken bent, kan je aan de hand van deze handige gids de top tien hoogtepunten meteen gaan aanschouwen. Altijd belangrijk on the road: hydrateren door water uit ’n herbruikbare drinkfles te drinken.

Meer info


West Highland Way

o   Locatie: Schotland

o   Afstand en duur: 154 km, 6 dagen

o   Beste periode: Van mei tot oktober

Troeven: Je wandelt van Milngavie, aan de rand van Glasgow, naar Fort William over de baan van een oud militair spoor. Je passeert kleine dorpjes, langgerekte lochs, machtige heuvelflanken en heidevelden, met af en toe een pub langs de route waar je wat moed kan indrinken. Ook voetgangersbruggen, watervallen, ruïnes en forten passeren de uitzichtenrevue. The Devil’s Staircase is het hoogste punt onderweg, het stenen pad zigzagt 564 meter naar boven en trakteert je op een knap panorama.

Niveau: De route is verdeeld in 8 etappes, je maakt het zo pittig als je zelf verkiest en je conditie toelaat. Je kan één of meerdere etappes per dag doen, zo kies je of je de kilometers in vijf dagen afwerkt of er liever acht dagen over doet. Wildkamperen is toegelaten, dus zet gerust je tent op voor een paar nachten. Of, voor wie liever zonder gewicht geniet van het desolate landschap van de Highlands, kan rekenen op transferbedrijfjes om bagage naar overnachtingsplaatsen te vervoeren.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Pak zeker regen- en winddichte kleding mee. Nee, het regent niet áltijd in Schotland, maar wel vaak genoeg om er op voorbereid te zijn. Extra info over de route en bezienswaardigheden vind je in deze kaart.

Meer info


Beara Way

o   Locatie: Ierland

o   Afstand en duur: 152 tot meer dan 200 km, zo’n 9 dagen

o   Beste periode: Van maart tot oktober

Troeven: Het pad loopt door één van de meest ongerepte stukjes Ierland met een unieke combinatie van groene, ruige heuvels, adembenemende kusten en stenen overblijfselen van een rijk verleden. Als extraatje op je wandelvakantie is Dursey Island een aanrader, een kabelbaanritje brengt je naar een plek waar de tijd is blijven stilstaan. Het eilandje heeft slechts een handvol bewoners maar biedt een rijkdom aan wilde dieren.

Niveau: De route is niet extreem zwaar of technisch moeilijk, maar het oneffen terrein en de natte weersomstandigheden maken deze tocht best pittig. Werk dus eerst aan je conditie voor je aan de Beara Way begint. Leef je uit op de 9 etappes en koppel er eventueel extra wandelingen over Bere Island en Dursey Island aan als je wandellust nog niet verzadigd is.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Net als buur Schotland staat Ierland bekend om regen en wind, dus een wind- en waterdichte outfit is warm aanbevolen. Voorzie ook ’n extra paar schoenen en sokken om na je hikes aan te trekken.

Meer info


Laugavegur

o   Locatie: IJsland

o   Afstand en duur: 55 km, 3 tot 4 dagen

o   Beste periode: Van midden juni tot midden september

Troeven: Gletsjers en woeste rivieren, hoge bergen en groene dalen, met als bonus het uitzicht op de bekende Eyjafjallajökull-vulkaanLaugavegur betekent ‘de weg van het water’, en dat is ook exact wat de trail doet, een stroom volgen. Het startpunt Landmannalaugar biedt borrelende warmwaterbronnen, het eindpunt Thorsmork herbergt groen dat zo mooi is dat het werd vernoemd naar de bekendste Noorse god Thor. IJsland op haar mooist!

Niveau: Je hebt best wat wandelervaring nodig om deze huttentocht tot een goed einde te brengen. Zeker bij slecht weer – en daar mag je in IJsland op rekenen – wordt dit een uitdagende tocht. Plan je tocht ook tijdig, de desolate hutten kunnen niet veel wandelaars huisvesten dus tijdig reserveren is de boodschap.

Wandelschoenen& C bergschoenen

Musthaves: Wapen je tegen de wind, want het waait in IJsland altijd. Een windstopper is aangewezen. Een sneeuwstorm in juli of dichte mist die de zon afwisselt, dat kan ook allemaal.

Meer info


Ga je meerdere dagen op trektocht? Dit heb je nodig:

•    Wandelschoenen die je op je voeten geschreven zijn

•    Wandelsokken die isoleren en vocht reguleren

•    Trekkingrugzak die als een deel van je lijf voelt

•    EHBO-kit voor kleine ongelukjes

•    Tent, liefst een lichtgewichtje

•    Slaapzak en slaapmatje, ook best zo licht mogelijk

•    Kaart/kompas om niet afhankelijk te zijn van digitale middelen

Naar de volledige checklist voor backpackers!

Kungsleden

o   Locatie: Zweden (Lapland)

o   Afstand en duur: 105 km, 5 tot 6 dagen (voor het populaire noordelijke gedeelte tussen Abisko en Kebnekaise)

o   Beste periode: Van juni tot begin september

Troeven: Het mysterieuze Arctische landschap, de gletsjers en de weidse toendra rond de Kebnekaise – met 2.106 m de hoogste top van Zweden – maken van deze tocht een beklijvende belevenis door de ongerepte wildernis. De trail start in het noorden van Zweden, beter bekend als Lapland, en tijdens zomerwandelingen zal het je snel opvallen dat het 24u per dag licht is. Tijdens je tocht passeer je ook langs de thuisbasis van de Sámi, de rendierliefhebbende lokale bevolking. In september daalt de temperatuur fiks en heb je meer kans op regen, maar heb je wel de kans om het noorderlicht te bewonderen. PS: wildkamperen is toegestaan, maar er zijn ook trekkershutten.

Niveau: De Kungsleden heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad, maar vergt wel wat behendigheid door de vele bruggetjes, grote stenen en rotsen op het pad. Je benen trainen en een stevig paar wandelschoenen brengen je al ’n heel eind.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Pak een reisgids onder de arm en kleed je warm in functionele lagen want zelfs in de zomer gaan de temperaturen in Zweden niet hard de hoogte in.

Meer info


El Camino de Santiago

o   Locatie: Spanje

o   Afstand en duur: 100 tot 800 km, 7 dagen tot 30 dagen (startpunt in Saint-Jean-Pied-de-Port in Frankrijk)

o   Beste periode: Van april tot september

Troeven: Je wandelt over UNESCO Werelderfgoed in de voetsporen van ontelbare pelgrims door verschillende Spaanse regio’s, over de Pyreneeën en door geurige eucalyptusbossen. Eindpunt is de kathedraal van Santiago de Compostella in Galicië. De routes trekken jaarlijks heel wat pelgrims (en minder religieuze wandelaars) aan waardoor er langs alle routes geweldige eetgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden zijn voorzien.

Niveau: De echte diehards wandelen naar Compostella in één zitting, maar de meesten verdelen het traject in hapklare porties en leggen elk jaar een stukje van de route af. De meest populaire route is de Franse en die is tegelijk de langste, je start in Saint-Jean-Pied-de-Port en legt 800 km af. Minder geoefend? Beperk je tocht dan tot de laatste 100 km. Een kilometeraantal bestaande uit drie cijfers, of het nu 800 of 100 is, doe je sowieso best goed voorbereid. Toch nog niet moe? Wandel dan nog 3 à 4 dagen verder tot in Finistère. Ook vanuit België kan je aan de camino beginnen – hou je ogen open voor de wegwijzers met de bekende sint-jakobsschelp.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Voor zo’n lange kuitenbijter is een wandelkaart handig, want ook al is de route is goed bewegwijzerd, je haalt er zo écht alles mee uit je omgeving onderweg. Laat je op je tocht ook vergezellen door een goede dagrugzak voor je essentials.

Meer info


GR 221 door de Serra de Tramuntana

o   Locatie: Spanje (Mallorca)

o   Afstand en duur: 75 km, 4 tot 8 dagen

o   Beste periode: Maart tot november

Troeven: Vergeet de met toeristen bezaaide stranden en overwinterende pensionado’s, Mallorca heeft ook een prachtige bergketen waar je heerlijk kan wandelen. Een groot deel van de route behoud je een adembenemende zicht op de azuurblauwe zee waarin steile kliffen eindigen. Ruige rotsen, baaien met zandstranden, olijfbomen en pittoreske dorpjes wisselen elkaar af. Ga ook zeker even binnen in het klooster van Lluc en overnacht als de avonturier die je bent in hutten.

Niveau: De tocht kent enkele pittige etappes, dus een goede wandelconditie is vereist. Je stijgt wat pittige meters omhoog en moet ook een stuk overwinnen op steile rotsen met roestige kettingen om je aan vast te grijpen. Achterom kijken is alleen voor de durvers!

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Zelfs in Mallorca durft er al eens een druppel te vallen, zeker op grote hoogtes, dus voorzie laagjes en een regenjas om voorbereid te zijn op alle weersomstandigheden.

Meer info


Alta Via 1

o   Locatie: Italië

o   Afstand en duur: 150 km, 6 tot 10 dagen

o   Beste periode: Juni tot september

Troeven: De majestueuze bergen van de Dolomieten zijn niet zomaar UNESCO Werelderfgoed. Elke blik die je op het bergmassief werpt, is postkaartwaardig, al zeker als je meertjes waarop de zon reflecteert aanschouwt. Wildkamperen mag er niet, maar de berghutten trakteren je altijd op een warme douche en een fantastische maaltijd, en als je ergens lekker kan eten, is het Italië wel.

Niveau: De route is toegankelijk, maar daarom geen walk in the park. Je hoeft geen via ferratas te bedwingen, maar komt wel steile stukken tegen. Er zijn ook een paar smalle padjes met zicht op de afgrond, dus niet ideaal voor wie hoogtevrees heeft.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Grillig weer mag de wandelpret nooit bederven, dus kleed je op heldere hemel en wapen je met zonnebescherming, maar neem evengoed regenkledij mee om een middagstorm te trotseren.

Meer info


Kilimanjaro Trek

o   Locatie: Tanzania

o   Afstand en duur: 56 km, van 5 tot 9 dagen

o   Beste periode: In januari en februari of september

Troeven: De hoogste top van Afrika (5.895 m) heeft door zijn geïsoleerde ligging een heel gevarieerde ecologie. Op je weg naar boven doorkruis je savanne, tropisch regenwoud en toendra met een brede waaier aan fauna en flora. Op het einde van je beklimming bereik je de met sneeuw bedekte top van deze dode vulkaan en kan je je vergapen aan fenomenale vergezichten. 

Niveau: Er zijn zes bekende routes naar de top, oftewel het dak van Afrika, de ene al wat moeilijker dan de andere. Een goede basisconditie is essentieel. Neem ook je tijd om niet te snel te veel hoogtemeters te verslinden, hoe langzamer je lichaam kan wennen, hoe minder last van hoogteziekte je krijgt. Kies dus niet voor de snelste weg omhoog.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: De juiste uitrusting (kies voor lichtgewichten) en een ervaren berggids onder de arm zullen een wereld van verschil maken, je beklimt immers niet dagelijks één van de meest indrukwekkende toppen ter wereld. Vergeet je zonnebescherming niet!

Meer info


Annapurna Circuit Trek

o   Locatie: Nepal

o   Afstand en duur: 150 tot 240 km, 2 tot 3 weken (afhankelijk van waar je beslist de route te beëindigen)

o   Beste periode: Van oktober tot november en van half maart tot half april

Troeven: Het uitzicht op het besneeuwde Annapurna-massief slaat je met verstomming terwijl je langs idyllische bergdorpjes, enorme gletsjers en spectaculaire badlands trekt. De in nevel gehulde valleien, besneeuwde bergtoppen en afgelegen kloosters in de Himalaya laten indrukken na die je nooit meer vergeet. De Nepalezen veroveren je hart!

Niveau: Door de hoogte (tot 5.416 m) en het back-to-basics-gehalte is dit een tocht waar je best al wat wandelervaring voor in het benen hebt. Maar aangezien een deel van de route geasfalteerd is en je de tocht ook tegen de klok in kan maken waardoor je minder snel last van hoogteziekte krijgt, is deze trail wel toegankelijk. De lengte van de route, die is daarentegen niet voor beginners. Het is een trekking en geen bergbeklimming, maar stoom je lichaam toch klaar voor de hoogtes en stap aan een rustig tempo. 

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Gezien de hoogtemeters kunnen wandelstokken je ondersteunen om comfortabeler te klimmen. Warme sokken en handschoenen, alsook thermische laagjes, zijn in het Nepalese bergmassief aangeraden. Waar altijd plek voor is in je rugzak: een handige reisgids.

Meer info


John Muir Trail

o   Locatie: Verenigde Staten (Californië)

o   Afstand en duur: 340 km, 2 tot 3 weken (je hebt een wandel- en kampeervergunning nodig)

o   Beste periode: Van juli tot september

Troeven: Het pad – bekend als America’s most famous trail – loopt door de alpiene berglandschappen van de Sierra Nevada en brengt je in drie beroemde nationale parken: Yosemite, Kings Canyon en Sequoia. Daar stuit je op bomen die een reus zelfs niet kan omarmen. Op sommige plekjes kan je je echt alleen op de wereld wanen.

Niveau: Ongetraind en onvoorbereid begin je beter niet aan deze langafstandswandeling door de wildernis. Ben je niet gewend aan grote hoogtes, wandel de route dan van noord naar zuid: zo begin je op een lagere hoogte en kan je langzaam acclimatiseren. Toch mag je deze ‘heilige graal der wandelingen’ niet onderschatten, want veel ongerepter wordt het niet. Zo’n 8 tot 10 dagen ben je op jezelf aangewezen en kom je geen voorzieningen tegen. Ontmoetingen met zwarte beren of bergleeuwen zijn er niet ongewoon, dus de trail is vooral geschikt voor doorwinterde langeafstandswandelaars.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Wel, veel ruiger dan dagenlang wandelen zonder voorzieningen of medewandelaars wordt het niet. Voorzie de nodige uitrusting in je trekkingrugzak, van tent tot voedsel en functionele kledij. Vanwege de hoogtes kan je altijd sneeuw tegenkomen op de bergpassen.

Meer info


West Coast Trail

o   Locatie: Canada (Vancouver Island)

o   Afstand en duur: +/- 75 km, 5 tot 7 dagen

o   Beste periode: Van 1 mei tot 30 september (reserveren is noodzakelijk)

Troeven: Langs de westkust van Vancouver Island wandel je door gematigd regenwoud en maak je kans op een ontmoeting met een zeehond of zelfs een walvis. De trail is ruig, maar je krijgt er ook veel voor terug: campsites aan het strand, groen zover het oog reikt en watervalletjes temidden van de ongerepte natuur.

Niveau: Dit is een tocht voor avontuurlijke zielen: bereid je voor op glibberige paden, meer dan 100 laddertjes en hangbruggen. Soms moet je door rivieren waden met water dat tot aan je heupen reikt, steile rotsen beklimmen en tijdens dat alles ook nog eens het onstuimige weer trotseren. Niet voor beginners dus, maar wel een plek bovenaan je wandelbucketlist waard!

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Canada ten volle beleven lukt nog beter als je er een inspirationele reisgids bij neemt. Bereid je voor op nattigheid (en modder) door voor een stevig waterdicht paar wandelschoenen te kiezen.

Meer info


Inca Trail

o   Locatie: Peru

o   Afstand en duur: 45 km, 3 tot 5 dagen

o   Beste periode: Van mei tot september

Troeven: Het aantal vergunningen voor de Inca Trail is beperkt (hou je kalender in de gaten: ze worden allemaal verkocht op 1 oktober van het voorgaande jaar), dus het is er nooit een overrompeling. Op het einde van de trekking door jungle- en berglandschappen word je beloond met een onbetaalbaar uitzicht op de stad Machu Picchu. Eens je ‘de Zonnepoort’ gepasseerd bent stap je een zonovergoten vallei in die een adembenemend zicht op de ruïnes biedt.

Niveau: Omwille van de grote hoogteverschillen – op dag 2 stijg je tot 4.200 meter om de ‘Dead Woman’s Pass’ over te steken – is dit geen trekking voor ongetrainde wandelaars. Hoed je voor hoogteziekte! Laat je lichaam wennen aan de hoogteverschillen door eerst twee dagen in Cusco te verblijven voordat je start aan de trail.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Als je dan toch in Peru bent, kan je ineens alles ontdekken wat het land te bieden heeft in deze gids. In Zuid-Amerika klop je heel wat zonuren, dus een goede bescherming tegen uv-stralen is aangewezen.

Meer info


Hoe bereid je je fysiek voor op meerdaagse tochten?

•    Bouw langzaam op en overschat jezelf niet

•    Train op wisselend terrein en oefen op hoogtemeters

•    Versterk je core door middel van work-outs

 

Wij geven je de juiste tips voor langeafstandswandelingen of bergwandelen voor beginners

Torres del Paine “W” Circuit

o   Locatie: Chili (Patagonië)

o   Afstand en duur: 74 km, 4 tot 6 dagen

o   Beste periode: Van oktober tot midden april

Troeven: Alleen al bij het horen van ‘Patagonië’ beginnen de voeten van wandelliefhebbers spontaan te trappelen. En terecht, zo’n gevarieerd droomlandschap krijg je maar een paar keer in je leven te zien als je geluk hebt. Imposante gletsjers, azuurblauwe meren, weidse uitzichten over de pampa en de drie bekende granieten rotstorens van het Paine Grande-massief laten je je ogen uitkijken. Vergeet af en toe niet te pauzeren op je route om condors of adelaars te spotten.

Niveau: Dit is een stevige tocht, maar je kan ook één van de drie ‘beentjes’ van de W uitkiezen: Valles Frances Trail, Las Torres Trail of Mirador Grey Trail. Alle paden zijn goed gemarkeerd. Een groot deel van de routes is vrij vlak, dus je moet eerder de wandeluren vlot aankunnen zonder overdreven zwaar te klimmen of afdalen. Overnacht in berghutten, ook wel refugios genaamd, en geniet er van een voedzame maaltijd om krachten op te doen voor de volgende dag.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Aangezien het landschap zo uiteenlopend is, is je uitrusting ook best gevarieerd. Een wandelfleece komt van pas bij temperatuurschommelingen. Het mooiste van Chili vind je samengevat in deze reisgids.

Meer info


Kalalau Trail

o   Locatie: Hawaii

o   Afstand en duur: 18 km, 2 dagen (je hebt een kampeervergunning nodig)

o   Beste periode: In het droge seizoen tussen mei en oktober

Troeven: De indrukwekkende panorama’s op de Stille Oceaan en de witte stranden, prachtige watervallen en groene valleien langs de noordkust van het eiland Kauai doen dromen van het aards paradijs. Wilde geiten en zeldzame planten op je pad dragen bij tot het idyllische plaatje. Vlak voordat je het eindpunt Kalalau bereikt, trakteert de natuur je nog op een indrukwekkende waterval voordat je de laatste klim maakt.

Niveau: Sommige delen van het pad zijn heel smal (zo’n 60 cm breed), slecht onderhouden en moeilijk begaanbaar. Bovendien is het uitkijken voor vallende rotsen en moet je maar liefst drie rivieren tot aan je middel doorwaden, wat een hachelijke onderneming kan zijn door de sterke stroming en plotse flash floods bij hevige regenval. Niet voor watjes dus! Wees ook extra voorzichtig als je een duik wil wagen, er staat een sterke stroming en de hoge golven worden best alleen bedwongen door zeer ervaren zwemmers.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Waterschoenen- of sandalen bieden extra grip bij het doorwaden van water en besparen bovendien je wandelschoenen de nattigheid.

Meer info


Bay of Fires Lodge Walk

o   Locatie: Australië (Tasmanië)

o   Afstand en duur: 33 km, 4 dagen

o   Beste periode: Van januari tot april

Troeven: De parelwitte zandstranden, de azuurblauwe zee en het bloedrode korstmos zijn een lust voor het oog. Je wordt door dit afgelegen gebied gegidst in kleine groepjes van niet meer dan 10 wandelaars. Deze tocht is een zalige combinatie tussen actief stappen en een pinot drinken na een ontspannende duik in glashelder water. Een kajaktochtje is ook aanbevolen!

Niveau: Deze tocht is geschikt voor elke wandelaar met een goede basisconditie. Overnachten doe je in comfortabele luxelodges langs de kust, waaronder de gerenommeerde Bay of Fires Lodge, dus kampeerervaring is ook geen must.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Sla deze gids open om je voor te bereiden op je gegarandeerd memorabele reis naar Australië. Laat je niet misleiden door de thermometer, ook al zijn de temperaturen zacht, je beschermt je best dagelijks tegen de uv-stralen.

Meer info


Tongariro Crossing

o   Locatie: Nieuw-Zeeland

o   Afstand en duur: 19 km, 1 dag

o   Beste periode: Van december tot februari (als je sneeuw wil vermijden)

Troeven: Het vulkanische landschap van Tongariro National Park met haar versteende lavastromen, stomende kraters en felblauwe glaciale meren geeft je het gevoel alsof je op een andere planeet rondloopt. Een paar minuten voor het eindpunt, krijg je er nog een waterval bij! Het is dus niet onterecht dat de Lord of the Rings-trilogie in het Tongagiro National Park geshoot is.

Niveau: Ook al is het een one day hike, de tocht is best pittig. De hellingen zijn vaak steil en het weer kan onvoorspelbaar zijn, dus bezint – of traint – eer ge begint. Het grootste deel van het pad is aangelegd en dus wel makkelijk te bewandelen én te volgen, daar helpt de bewegwijzering ook bij. Hou er wel rekening mee dat de trail geen lus maakt, je regelt dus best in je hostel of op je camping een shuttle om je af te zetten of op het eindpunt terug op te pikken.

WandelschoenenB & C bergschoenen

Musthaves: Hoe hoger je klimt, hoe guurder de wind kan zijn. Ook al kan het in Nieuw-Zeeland heerlijk warm zijn, een windstopper is wel aangewezen. Neem er een reisgids bij om alles uit je trip te halen.

Meer info

Laat je verder inspireren

De smaak van meerdaagse hikes te pakken? Wij lijsten routes in België, buurlanden en Europa op die je kan bedwingen.


Met een paar goede wandelschoenen haal je veel meer plezier uit je staptochten. Zo kies je het beste model voor je hikes.


Cookie-instellingen voor de beste online A.S.Adventure-ervaring

A.S.Adventure maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.