Mammut

Veiligheid en innovatie: dat zijn de twee sleutelwoorden voor Mammut, een van de oudste outdoormerken ter wereld. Sinds 1962 ontwerpen en produceren ze al wat bergliefhebbers nodig hebben. In de collectie vind je alles om te kamperen, klimmen, skiën en snowboarden en eender welke activiteit die je naar buiten lokt. Zolang het maar met zicht op de bergen is. 

 

Het Zwitserse merk is geboren in het hart van de Alpen en dat voel je in elke vezel. Combineer een T-shirt, fleece en jas of jacket van Mammut voor het ultieme drielagensysteem. Een stevige broek, handige accessoires en een paar onoverwinnelijke wandelschoenen eronder en je bent vertrokken voor een tocht om nooit meer te vergeten. 

 

De hoge kwaliteitsstandaarden van Mammut gelden niet alleen voor de kleding en uitrusting, maar ook wat het milieu en werkomstandigheden betreft. Mammut gebruikt eerlijk verhandeld en biologisch geproduceerd katoen en gerecycleerde materialen. Het bedrijf voert ook streng controle op de herkomst van hun dons. In 2018 startten ze met We Care: een plan waarmee ze hun engagement naar een heel nieuw niveau tillen. Dierenwelzijn, een kleinere ecologische voetafdruk en (ethisch) verantwoorde productie first!

 

Mammut is van oorsprong een klein familiebedrijfje dat in 1962 werd opgericht door de getalenteerde touwmaker Kaspar Tanner. Touwen voor klimmen, zeilen en andere sporten zorgden ervoor dat het bedrijf sterker en sterker werd. In 1970 werd met slaapzakken, kleding en tenten het fundament gelegd voor het bedrijf zoals we het nu kennen. En dat is absolutely alpine!

gr
gr
Sorteren op: