Geslacht
Maat
Kleur
Prijs
Materiaal
Type
Comforttemperatuur
Vulling
Gewicht (kg)
Exclusief online

Slaapzakken

Sorteren op:
Zo kies ik de juiste slaapzak?
Kampeer DNA
23
...
5
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken

Vind de ideale slaapzak voor jouw avontuur

Of je nu gaat kamperen in een tent of gewoon een nachtje logeren, een degelijke slaapzak is onmisbaar voor een goede nachtrust. Een mummieslaapzak of een dekenmodel, dons of synthetisch. Weet je niet wat kiezen? Wij geven je graag wat tips:

Stap 1: kies de juiste vorm

  • Moet je overnachten in frisse weersomstandigheden? Dan kies je best voor een mummieslaapzak. Doordat deze slaapzak nauw aansluit rond je lichaam en je hoofd, verlies je nergens kostbare warmte. 
  • Heb je graag wat meer bewegingsvrijheid? Dan kies je best voor een dekenmodel of een rechthoekige slaapzak. Deze slaapzak sluit minder nauw aan waardoor hij ook ideaal is voor warmere nachten.

Stap 2: kies de juiste vulling

  • Lage temperaturen: slaapzak gevuld met dons
  • Warm, vochtig weer: synthetische slaapzak

Tip: denk er wel aan dat een slaapzak nooit waterdicht is. Wil je echt in de buitenlucht slapen, dan heb je een bivakzak nodig.  

Stap 3: kies de juiste comforttemperatuur

Vrouwen hebben het doorgaans sneller koud dan mannen, dus zij kijken best naar de comforttemperatuur, terwijl de meeste mannen ook de limiettemperatuur kunnen verdragen. Denk er wel aan dat je slaapzak het aangegeven temperatuurbereik enkel kan bereiken in combinatie met een goed isolerend slaapmatje.

Stap 4: kies een goede lakenzak

Wil je jezelf beschermen tegen wisselende temperaturen en koude nachten? Dan doe je best beroep op een goede lakenzak. Dergelijke liners verhogen niet enkel het temperatuurbereik van je slaapzak, je slaapzak zal ook een stuk langer meegaan.

Hou je slaapzak in topvorm

Heb je de perfecte slaapzak gevonden voor je volgende reis? Als je hem goed onderhoudt, zal je er nog lang plezier aan beleven.
  • Rol je slaapzak niet strak op, maar prop hem gewoon weer in het zakje. Haal je slaapzak thuis weer uit je compressiezak en plooi hem gewoon losjes op als een deken. Zo wordt de vulling niet samengedrukt en kan je slaapzak beter ventileren.
  • Verlucht je slaapzak regelmatig en was hem niet na elk gebruik. Als je je slaapzak te vaak wast, tast je de vulling aan waardoor hij op termijn minder goed zal isoleren. Wij raden je daarom aan om hem regelmatig buiten te hangen, ook tijdens je reis. Zo kan hij goed drogen en voorkom je schimmels.
  • Verleng de levensduur van je slaapzak door een lakenzak te gebruiken. Een goede lakenzak beschermt je niet enkel tegen schommelende temperaturen en koude nachten, je slaapzak zal ook een stuk langer meegaan. Na gebruik hoef je immers enkel je lakenzak te wassen.

Kies uit onze vele topmerken

Bij A.S.Adventure vind je een uitgebreid aanbod slaapzakken voor elke type kampeertrip. Kies uit onze vele topmerken – als MammutMountain Hardwear, Nomad of Vaude – en vind de geschikte slaapzak voor een goede nachtrust.

 

Heb je toch nog vragen over de aankoop van je nieuwe slaapzak? Onze klantendienst staat elke dag voor je klaar van 10.00u tot 22.00u.