Fietscomputers
Nooit meer verloren fietsen, je training tot in detail analyseren, gewoon je kilometers bijhouden: met een fietscomputer doe je het allemaal! Of je nu een fervente wielertoerist bent of een recreatieve fietser die het liefst rondjes door de natuur maakt: voor iedere fietser bestaat een geschikte fietscomputer. Welk exemplaar het best bij je past, hangt af van wat je uit je training wilt halen en het budget dat je te besteden hebt. En route!
In 3 stappen naar jouw ideale fiets-gps
Om je horizon én je actieradius al fietsend te verruimen met het juiste gps-toestel, hoef je alleen maar jezelf goed te kennen. Kan je de volgende drie vragen beantwoorden? Dan heb je voor je het weet de juiste fiets-gps te pakken!
- Activiteit
- Ben je een recreatieve fietser of een fanatieke wielrenner?
- Vorm
- Kies je voor een gps-toestel op je stuur of een sporthorloge?
- Voorkeuren
- Welke extra’s zijn voor jou belangrijk?
FAQ – veelgestelde vragen over fiets-gps
Hoe werkt een fietscomputer?
Een fietscomputer is een minicomputer die je monteert op je fietsstuur. Meestal werkt deze met een sensor die je aan je voorvork bevestigt, een magneet op je spaak, een snoertje dat van de sensor naar de computer loopt, een houder en het computertje zelf. Hij kan zo veel of zo weinig meten als je wilt: je snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën, je hartslag, trainingsintensiteit… Op het lcd-schermpje lees je alle gemeten gegevens. Als je fietscomputer een gps-functie heeft, dan wordt met behulp van satellieten je positie bepaald en kan je zo ook makkelijk een route volgen.
Hoe installeer je een fietscomputer?
Een fietscomputer komt altijd met een sensor, een magneet, houder, de computer zelf en eventueel een snoer. De sensor monteer je op de voorvork. De magneet bevestig je aan een van de spaken van je voorwiel, zodat hij bij elke rotatie verbinding kan maken met de sensor. Op je fietsstuur monteer je het computertje zelf met de bijbehorende houder. En afhankelijk van of je voor een model met of zonder snoer hebt gekozen, verbind je de sensor met de computer met het snoertje.
Welke fietscomputer moet ik kopen?
Dat is volledig afhankelijk van waar je hem voor wilt gebruiken en welk budget je te besteden hebt. Wil je alleen afstand, snelheid en tijd meten? Dan zit je goed met een basismodel, met of zonder snoer. Wil je je training in detail bijhouden en met behulp van kaarten overal makkelijk naartoe navigeren? Dan heb je een fietscomputer met gps nodig.
Welke fietscomputer gebruiken de profs?
Topwielrenners gebruiken topmateriaal. De fietscomputer die zij gebruiken, toont veel meer gegevens dan de standaard metingen en je locatie. Denk aan trapfrequentie, hoogtemeters, maar ook de wattages die door een gelinkte krachtmeter worden gemeten. Sommige modellen werken bovendien op zonne-energie, zodat je altijd en overal goed opgeladen bent, ongeacht de lengte van je tocht. Ook in ons aanbod hebben we een aantal topmodellen voor echte profs (in spe)!
Waar moet ik op letten bij een fietscomputer?
Iedere fiets of fietser heeft unieke eigenschappen en voorkeuren, die de keuze voor je fietscomputer sturen. Of je nu een duur of goedkoop model koopt, vraag je in ieder geval het volgende af:
- Wil je de fietscomputer alleen gebruiken om je kilometers en snelheid bij te houden of wil je er ook mee navigeren?
- Op wat voor fiets gebruik je de computer: een racefiets, mountainbike of elektrische fiets? Bij een elektrische fiets komt een navigatiesysteem bijvoorbeeld heel goed van pas, maar gegevens als je hartslag en trapvermogen zijn minder relevant.
Waar gebruik je een fietscomputer voor?
Fietscomputers kunnen zo uitgebreid of basic zijn als je maar wilt. Met een basismodel houd je gegevens bij zoals afstand, snelheid en de duur van je tocht. Met een duurder model kun je ook navigeren, verbinding maken met je smartphone en gedetailleerde gegevens als je hartslag, trapvermogen, hoogtemeters en verbrande calorieën registreren.
Kies uit onze vele topmerken
Heb je toch nog vragen over de aankoop van je nieuwe fiets-gps? Onze klantendienst staat elke dag voor je klaar.
