Rugzakken

Rugzakken zijn er in alle soorten en maten. Afhankelijk van je waar je naartoe gaat, kunnen ze comfortabeler zijn dan een schoudertas. Bekijk hieronder de verschillende soorten en kies zelf welke rugzak het beste bij jouw activiteit past.


Alle rugzakken

Kies de juiste rugzak voor jouw activiteit

Dagrugzakken

Wanneer je op zoek bent naar een rugzak voor dagelijks gebruik of kleine uitstappen ga je best even na waar en hoe jij je rugzak gebruikt. Er zijn speciale dagrugzakken voor buitensporters, rugzakken die waterdicht of waterbestendig zijn en rugzakken die speciale opbergvakken hebben voor een laptop of tablet.

Tourrugzak

Ben je van plan om langere tijd met de tent rond te trekken? Dan schaf je best een tourrugzak aan. Tourrugzakken zijn doorgaans groter en hebben heel wat handige compartimenten om eten, drinken, en trekking essentials in op te bergen. Ga op zoek naar een waterdichte rugzak of naar een rugtas met een regenhoes. Tourrugzakken hebben over het algemeen ruimte om een tent of slaapzak in op te bergen of aan te bevestigen.    

Trekkingrugzakken

Bij het kiezen van een trekkingrugzak is het belangrijk rekening te houden met hoeveel er in je rugzak past – hoeveel liter je denkt nodig te hebben. Daarbij denk je ook best aan het gewicht van de rugzak en hoe comfortabel hij op je rug voelt. Heel wat trekkingrugzakken hebben geïntegreerde regenhoezen zodat je rugzak en je spullen niet nat worden. Dit kan belangrijk zijn bij het trekken in de winter of door regenachtige regio’s.    

Laptoprugzak

Op zoek naar een goede laptoprugzak? Zorg er dan voor dat je laptop in de rugzak past. Heel wat laptoprugzakken hebben speciale compartimenten voor je laptoptoebehoren zoals de muis of de oplader. Wees er ook zeker van dat je laptoprugtas waterdicht is in het geval je verrast wordt door een regenbui op weg naar school of het werk. 

Schoolrugzak

Van dikke handboeken tot bomvolle ringmappen, er moet dagelijks heel wat mee in de schooltas. Wees er dan ook zeker van dat de schoolrugzak stevig is en er genoeg in kan. Schooltassen komen in alle maten en kleuren en zijn er zowel voor sportievelingen als de fashionista’s. Schooltassen kunnen echter erg zwaar zijn. Daarom is het erg belangrijk om oog te hebben voor functionaliteit en comfort op de rug.    

Kinderdragers

Trek je erop uit met je baby of peuter? Dan kan de kinderdrager een mooie oplossing bieden. Niet enkel hoef je geen grote buggy’s mee te zeulen, veel kinderdragers fungeren als rugzak en kinderdrager in een. Moderne kinderdragers combineren ultiem comfort en ondersteuning met buitengewone functionaliteit.    

Populaire merken

rugzakken Dakine
rugzakken Deuter
rugzakken The North Face
rugzakken Jack Wolfskin
rugzakken Vaude
rugzakken Fjällraven
rugzakken Eastpak

Meer over rugzakken