Wat is verantwoord ondernemen?

Wij zien het als het maken van de best mogelijke keuzes voor mens en milieu, in elke schakel van onze onderneming. Van de selectie van onze producten en de organisatie van onze werkomgeving tot de communicatie naar onze klanten. En ook in de toekomst willen we onze focus blijven leggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Stap voor stap komen we steeds een beetje dichter bij een groene, milieubewuste en gezondere wereld.    

 

A.S.Adventure is onderdeel van Yonderland en in handen van de private equity organisatie PAI partners. Ook zij leggen strenge CSR normen op voor de bedrijven in hun portofolio.


1. Our Planet

Zo bewust mogelijk kopen en verantwoorde keuzes maken: omdat we allemaal samen buitenliefhebber zijn, maken we het onze klanten graag zo makkelijk mogelijk. Met ons eigen keurmerk 'Our Planet' schakelen we nog een versnelling hoger in ons assortiment. We maakten een selectie van meer duurzame producten, die we baseren op labels van derde partijen die hoge standaarden hanteren wat betreft materialen, productie, ethische verantwoordelijkheid en inzet voor onze planeet.

 

Wegwijs in duurzamere labels

2. Recycling & upcycling

“We zijn ons bewust van de kostbaarheid en schaarste van natuurlijke grondstoffen. Daarom zetten we sterk in op circulaire economie: via recycling en upcycling oogsten we zelf de grondstoffen van morgen.”

 

Het is een evidentie voor ons om te eten en drinken uit herbruikbare bekers, flessen en borden. We gaan liever nog een stapje verder.

  • Waar mogelijk geven we producten een tweede leven. Lichtbeschadigde kledij, schoenen en rugzakken schenken we aan verschillende sociale initiatieven: daklozenorganisatie Kamiano, cultuureducatie-organisatie Das Kunst, de Kringwinkel en Wereld Missie Hulp.
  • Ook materiaal dat teruggebracht wordt naar onze Dienst Na Verkoop, krijgen een nieuwe kans bij een van bovenstaande initiatieven.
  • Voedingswaren die de houdbaarheidsdatum overschrijden, brengen we eens per maand naar de Voedselbank in Mortsel
  • Waar mogelijk, recycleren we onze etalagebaches tot herbruikbare winkeltassen.
  • We kiezen altijd voor FSC-gecertifieerd* hout voor onze winkelinrichting.

Een kleine moeite voor ons, een groot verschil voor het milieu.

 

* Het FSC keurmerk garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage


Raak wegwijs in duurzaam kopen en draag zo zorg voor buiten


3. Recyclage, geef er om

Je bent toe aan iets nieuws, maar wil ook niet bijdragen aan de afvalberg? Drop je versleten kleding en schoenen in de Recycle Boxes in verschillende A.S.Adventure Stores. Wij maken ze opnieuw startklaar: hersteld, gerecycleerd of als nieuwe grondstoffen!

 

Ontdek de Recycle Boxes

4. Onderhoud en herstellingen

De sleutel tot duurzaamheid, de remedie tegen fast fashion? Je geliefde spullen gewoon in topconditie houden. Dan gaan ze des te langer mee en beleef jij er des te meer plezier aan!

 

Je outdooruitrusting zelf goed onderhouden is één, maar alles ook correct onderhouden is drie. Bij A.S.Adventure vind je technische outdoormaterialen, die om aangepaste onderhoudsmethodes vragen. We leren je daarom graag de kneepjes van het vak. Vertrouw je je Gore-Tex jas of je donzen slaapzak meer in de handen van professionals? Maak dan binnenkort gebruik van onze was-, herstel- en retoucheerdienst!

 

Hou je uitrusting in topvorm


5. Groene doelen

“Dankzij onze samenwerking kon Natuurpunt al bijna 26.000 hectare natuurgebied in Vlaanderen behouden en beschermen, restaureerden de vrijwilligers van Natagora meer dan 4.200 hectare Waals natuurgebied en beschermden we met Cool Earth al 60.000 hectare* regenwoud in het Amazonegebied.”

 

*dit is de grootte van ongeveer 88.000 voetbalvelden

 

Met de steun van onze klanten komen we in actie om onze mooie planeet in ere te houden. Onze groene doelen Cool Earth, EOCA, Natuurpunt en Natagora blijven niet aan de zijlijn staan, maar werpen zich actief in de strijd om de diversiteit en kwaliteit van de natuur in binnen- en buitenland te beschermen.

 

Lees meer

6. BeeOdiversity

“In ons hoofdkwartier in Hoboken staan sinds enkele jaren twee bijenkorven van BeeOdiversity te gonzen van de bedrijvigheid. Met bijna 100.000 bijen op ons terrein dragen we bij tot de instandhouding en de stimulatie van de biodiversiteit.”

 

Steeds meer plant- en diersoorten sterven uit, wat het natuurlijk evenwicht verstoort en waardoor hele ecosystemen dreigen te verdwijnen. En ook het voortbestaan van de bijen is in gevaar. Om de verscheidenheid van onze voeding in stand te houden, is regeneratie en bescherming van bijen cruciaal. 

 

Leer bij


7. We Care

"Met het 'We Care'-programma zorgen we voor een gezonde geest in een gezond (buiten)lijf voor elke medewerker. Denk maar aan een innovatieve omgeving die zorgt voor inspiratie. Maar onze medewerkers krijgen evengoed de ruimte (ook letterlijk) om creatief te zijn en zich goed te voelen."

 

Oprecht gelukkige medewerkers in een inspirerende werkomgeving geven met passie het beste van zichzelf. Zij bepalen, allemaal samen, het succes van A.S.Adventure. We leggen onze collega's dan ook graag in de watten. Door te investeren in hun welzijn, zorgen we tegelijkertijd voor groei: een mooie win-win! Samen verleggen we grenzen, elke dag opnieuw.

 

Waarom kiezen voor A.S.Adventure

8. Samenwerking Ayacucho & Solid

“Een breiatelier dat werk biedt voor kansarme vrouwen, opvangcentra voor tienermoeders en een kaasfabriek dat met haar winsten sociale projecten in de regio financiert. Met de opbrengst van onze Ayacucho®-producten steunen we elk jaar opnieuw deze projecten.

 

Solid doet aan duurzame gemeenschapsontwikkeling in Peru, India en Kenia. Voor elk verkocht Ayacucho®-product schenkt A.S.Adventure fondsen aan Solid. Aan de basis ligt een sterk model waarbij wij mensen stimuleren om te werken zodat ze er op lange termijn baat bij hebben. ‘Give a man a fish and you feed hem for one day. Teach a man how to fish and you’ll feed him for a lifetime.’ Zo creëren we samen kansen voor zij die het echt nodig hebben.

 

Lees meer


9. Duurzaam drukwerk

“Met al het drukwerk dat we dagelijks produceren – van folders tot A.S.Magazine – zien we het als onze verantwoordelijkheid om strenge ecologische eisen aan onze drukkers te stellen. Per type drukwerk bekijken we grondig hoe we het verschil kunnen maken.”    

 

Van recyclage, het gebruik van papier met FSC-label (duurzaamheid gegarandeerd dus) en ecologische inkten tot warmterecuperatie en CO2-neutrale druktechnieken: alle drukkerijen waar A.S.Adventure mee samenwerkt doen bijzondere inspanningen om het milieu zo weinig mogelijk te belasten. Een must voor ons én de planeet!

 

Dit zijn onze groene drukkers

10. Duurzame webverpakking

Geen plastic verzendverpakking en minder onnodig papier.
 
"We zochten al lang naar een duurzamere oplossing voor onze webverpakkingen. In 2020 vielen eindelijk alle (FSC-gecertificeerde*) puzzelstukjes op zijn plaats."


*Het FSC keurmerk garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage.
 
Onze webverpakkingen met geoptimaliseerde afmetingen ‘vervoeren minder lucht’ en we sparen papier uit door het retourlabel niet meer standaard mee te sturen. Retourneren kan zoals gewoonlijk nog steeds in elke A.S.Adventure winkel of via de post. Als je je pakketje wil terugsturen, moet je je retourlabel nu zelf downloaden en uitprinten. Dat kan via je persoonlijke account op onze website of rechtstreeks vanuit je bevestigingsmail. Zo verspillen we geen onnodig papier voor alle leveringen waar onze klanten helemaal tevreden mee zijn.

 

We zeiden ook vaarwel aan plastic tape en witte plastic zakken, en we gebruiken enkel FSC-gecertificeerde papieren verpakkingen en dozen. Alleen rond de producten zelf zit nog plastic, maar in de toekomst maken we alle webverzendingen 100% plasticvrij. Benieuwd naar wat we daarvoor doen?

 

Bijna 100% plasticvrij


Duurzaam advies

Die groene, gezondere wereld waar we eerder over spraken? Iedereen kan zijn duit daarvoor in het zakje doen. Zelfs een kleine aanpassing heeft een grote impact.


Trek ecologisch verantwoord eropuit

Een gedeelde, maar ook een eigen verantwoordelijkheid

 

"Je kent ongetwijfeld de uitdrukking dat de wereld een boek is en wie niet reist, slechts één bladzijde leest. De wereld ontdekken is een avontuur, en dat kunnen we enkel aanmoedigen. Zolang het op een verantwoorde manier gebeurt."

 

Het is aan elk van ons om met gezond verstand om te gaan met onze reisconsumptie. Spaar vliegreizen bijvoorbeeld liever op voor langere vakanties, compenseer je CO2-uitstoot en vermijd korte citytrip vluchtjes. Zo investeren we slim met oog op de toekomst zoals nieuwe trein- en busverbindingen. En als je de uitstoot van je reisplannen berekent op Treecological kies je misschien toch nog voor die wandel- of fietsvakantie dichtbij. De duurzaamste (manieren om te) reizen zochten we al voor je uit.


Op onze website vind je bij ‘Inspiratie & Advies’ antwoorden op al je avontuurlijke vragen. Selecteer de filter ‘Duurzaamheid’ en kom alles te weten over milieuvriendelijke materialen, hoe je je ecologische voetafdruk verkleint en meer! 

 

Duurzame inspiratie & advies >


Laat geen microplastics ontsnappen

Verminder de impact van vervuilende microvezels

 

“Bij A.S.Adventure houden we van merken die actief bezig zijn met het milieu, bijvoorbeeld door bepaalde voorschriften te volgen of de juiste labels voor te leggen. Met onze private label Ayacucho-jas uit gerecycleerde petflessen zetten we zelf ook in op het recycleren van plastic.”    

 

Bij het wassen van synthetische kledij komen er onvermijdelijke minuscule plasticdeeltjes vrij, die via het afvalwater in de oceanen terechtkomen en een grote bedreiging voor het milieu vormen. Daarom moedigen we iedereen aan om deze kledij korter en kouder te wassen en af en toe een minder noodzakelijke wasbeurt te vervangen door het verluchten van kledij.  

 

Meer over microplastics


De herkomst van Alpacawol

Alpaca's én kleine boeren verdienen een goed leven

 

“Wij mogen dankbaar zijn dat we natuurlijke producten van dieren zomaar kunnen gebruiken om ons warm te houden. Dus moeten we deze dieren ook met respect behandelen”.

 

De knitwear producten van onze private labels Ayacucho en Nosho worden gemaakt in het brei-atelier van Solid in Peru. De Alpacawol komt van dieren die buiten kunnen grazen en rondlopen op een enorm groot terrein. Ze krijgen onderdak, goede voeding en een keer per jaar worden ze geschoren.

 

Het scheren gebeurt op een correcte manier, en moét zelfs gebeuren: de Alpaca kan anders lijden aan overtollige wol. Wist je trouwens dat Alpacawol een lage milieu-impact én een grote socio-economische impact heeft? Het zijn namelijk voor 99% kleine boeren die Alpaca's houden. Zo doe je twee keer je duit in het zakje - zolang je natuurlijk koopt bij merken zoals Ayacucho en Nosho die transparant én correct zijn in de afkomst van de wol.Cookie-instellingen voor de beste online A.S.Adventure-ervaring

A.S.Adventure maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.