basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

AYACUCHO EN A.S.ADVENTURE: EEN SUCCESVERHAAL VOOR IEDEREEN

A.S.Adventure werkt samen met Solid International, een private stichting met projecten in Ayacucho (Peru). Met de steun van de bedrijfswereld investeert Solid daar al jaren in duurzame gemeenschapsontwikkeling en intensieve opleidingen. Zo krijgen de locals de kans om kennis te verwerven en hun lot in eigen handen te nemen. Elk verkocht product uit de Ayacucho-collectie® bij A.S.Adventure levert nieuwe fondsen op voor hun werking.

 

Elk jaar trekt A.S.Adventure met een aantal klanten en medewerkers op een 12-daagse inleefreis naar Ayacucho. Zo kunnen deze ambasadeurs ter plaatse gaan ontdekken wat door Solid wordt gerealiseerd en de handen mee uit de mouwen steken.

Lees hier het volledige verslag van de inleefreis 2015:

AYACUCHO®: DESIGNED FOR GENERATIONS

Duurzaamheid troef

 

De producten van Ayacucho® hebben een optimale prijs-kwaliteitsverhouding en worden steeds gemaakt met aandacht voor duurzaamheid, functionaliteit en comfort. Bovendien steunt A.S.Adventure met de verkoop diverse projecten van Solid International die de leefsituatie van de inwoners van Ayacucho verbeteren.

WAAROM AYACUCHO?

Jaarlijks trekt A.S.Adventure met een groep goed gepakte en gezakte klanten én medewerkers gedurende 12 dagen naar Ayacucho, een van de armste en meest onherbergzame regio’s van Peru, op de oostelijke flanken van het Andesgebergte.

Sinds 2008 vormt deze streek de focus van Solid International, een ontwikkelingsorganisatie met wortels in de Belgische ondernemerswereld. Ver weg van de westerse beschaving leren ze er de lokale bevolking hoe ze hun lot in eigen handen kunnen nemen.

 

Een nobel en duurzaam project, waar A.S.Adventure graag haar steentje toe bijdraagt. Hoe? Simpel. Een deel van de opbrengst van elk verkocht product uit de Ayacucho®-collectie gaat naar Solid International. Met die fondsen kunnen ze bestaande projecten uitbouwen en nieuwe initiatieven opstarten.

 

Om onze klanten en medewerkers de kans te geven het leven in deze unieke Peruaanse bergstreek van dichtbij mee te maken en te ontdekken wat Solid International allemaal uit de grond stampt, organiseert A.S.Adventure elk jaar deze onvergetelijke inleefreis. Samen met de lokale bevolking de handen uit de mouwen steken voor de projecten van Solid International laat steeds weer een diepe indruk na op onze Ayacucho Ambassadeurs.

HET ECOSYSTEEM VAN SOLID

Solid Peru stampte in Ayacucho inmiddels zes projecten uit de grond, in de stad en op het platteland. Ze passen binnen de social profit, de non-profit en de profit voor de non-profit, volgens het principe van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

  • Manta: artisanaal handwerkatelier waar (kans)arme vrouwen en tienermoeders dekens, mutsen en sjaals breien voor export, zoals de mutsen van onze Ayacucho®-collectie.
  • Avelac: melkveebedrijf naar westers model, dat goederen en diensten aanbiedt ter verbetering van de veeteelt en de levensomstandigheden van de landbouwfamilies in Ayacucho.
  • Wayta: bloemenkwekerij waar rozen van hoogwaardige kwaliteit in allerlei kleuren worden gekweekt en verkocht om sociale projecten in de regio te financieren.
  • Plaza More: vastgoedproject in het hart van de stad dat commerciële ruimtes verhuurt aan diverse winkels en horecazaken om de lokale economie aan te zwengelen.
  • Día: crisisopvang waar tienermeisjes in risicosituaties vaardigheden leren te ontwikkelen om hun welzijn te verbeteren en begeleid zelfstandig wonen.
  • Renova: bedrijf dat landbouwproducten aan eerlijke prijzen verkoopt (vergelijkbaar met onze Aveve) en gratis dienstverlening biedt voor biologische productie, bedrijfsmanagement en gezond wonen.