MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Zonnebrillen

Zonnebrillen zien er niet enkel goed uit, ze beschermen je ogen ook tegen schadelijke UV-A en UV-B stralen. Toch zijn er heel wat bijkomende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een geschikte zonnebril.

Filter:
495 artikelen
Bekijk 0 artikelen per pagina
Sorteren op:
Best verkochte producten
  • Best verkochte producten
  • Prijs: Laag naar hoog
  • Prijs: Hoog naar laag
  • Merken: A-Z
  • Merken: Z-A
  • Kortingspercentage
  • Nieuw
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken

Een zonnebril is een belangrijk item voor iedereen. Hij beschermt je ogen tegen uv-straling en geeft rust bij fel licht. Je dagelijkse activiteiten kunnen van invloed zijn op de aanschaf van een zonnebril. Hieronder staan een aantal tips en wetenswaardigheden om je te helpen bij je keuze.

Waar gebruik je de zonnebril voor?

Dit is de allereerste vraag die je jezelf moet stellen. Voor welke activiteit ga je de bril aanschaffen? Bij bergbeklimmen of wandelen op grote hoogtes word je meer blootgesteld aan fel licht en UV-straling. Het is verstandig een bril te kiezen die weinig licht doorlaat. Zo’n bril is ook geschikt tijdens wintersport, maar weer niet tijdens het autorijden.

 

Als je veel hardloopt of op de (race)fiets zit wil je geen gestuiter op je neus of een afzakkende bril door het zweten. Een zonnebril met verstelbare poten die strak aan het hoofd zit en met een goede grip op de neus, is dan een logische keuze. Zit je meer op het water dan aan land? Een bril met waterafstotende lenzen die blijft drijven is geen overbodige luxe in dat geval. Voor een korte wandeling of autorijden kan een casual bril prima zijn.

Soorten en maten in glazen (lenzen)

Ook in het type lenzen zit veel keuze. Neem bijvoorbeeld de coating van lenzen: die zorgt voor meer of minder reflectie van de glazen. Met een betere coating zal het beeld kwalitatiever zijn. Mineraalglazen geven een scherper zicht dan kunststofglazen, maar kunststof kan weer lichter op de neus zitten. De donkerte van de glazen wordt aangegeven met een categorienummer van 0 t/m 4: 0 zijn lichte of niet-getinte glazen, zoals een veiligheidsbril, terwijl 4 een hoge mate van bescherming biedt tegen zichtbaar én uv-licht en slechts 10% zichtbaar licht doorlaat (zeker niet geschikt om met te auto te rijden).

 

Of wil je oogcontact vermijden? Ga dan voor een spiegelende zonnebril. Door het dunne metaallaagje op de glazen zijn ze langs de buitenkant ondoorzichtig.

Bescherm je zonnebril

Vaak krijg je tijdens de aanschaf van je zonnebril er een dun hoesje bij. Om misvorming, breken en krassen te voorkomen is het beter een brillendoos van hard materiaal te kopen. Denk ook aan een brillenkoord voor het geval je bril per ongeluk een keer van je neus glijdt. Hang de koord uiteraard wel om je nek.

 

Wrijf de bril regelmatig af met een schone doek, niet met de onderkant van je overhemd of T-shirt. Daar kan zand of olie op zitten wat niet ten goede komt aan de kwaliteit van je lenzen. Af en toe in een sopje wassen met een zachte spons werkt ook prima.

Kies uit onze vele topmerken

Bij A.S.Adventure vind je een uitgebreide collectie zonnebrillen voor mannen en vrouwen. Kies uit onze vele topmerken – als Ray-Ban en Komono – en vind de perfecte zonnebril.

 

Heb je toch nog vragen over de aankoop van je nieuwe zonnebril? Onze klantendienst staat elke dag voor je klaar van 10.00u tot 22.00u.