Prijs
Type
Vergrotingsfactor
Objectiefdiameter (mm)
Exclusief online

Verrekijkers

Vogels spotten, sterren kijken of de omgeving observeren op jacht, tijdens het reizen of op safari. Voor iedere situatie heb je de juiste verrekijker nodig. Kan je niet kiezen tussen ons uitgebreid aanbod verrekijkers? Wij helpen je graag op weg.

Sorteren op:
2
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken

Verrekijker kopen: waar moet ik op letten?

Verrekijkers zijn een geliefd instrument voor heel wat natuurliefhebbers. Het is makkelijk om verloren te lopen in het bestaande aanbod. Welke verrekijker kan je nu het best kopen? Wij helpen je graag verder.

1) Wat ga je doen met de verrekijker?

Het is belangrijk om voor jezelf uit te maken wat je ermee gaat doen: Is het een extra aanschaf voor je outdoor-vakantie om het landschap af te turen? Of ga je wild spotten in de vrije natuur? Wil je op zoek naar vogels en eekhoorns in de bomen, of toch maar insecten bestuderen?

 

Bedenk ook of gewicht en grootte belangrijk voor je zijn: Ga je voor een kijker met een grote diameter, dan zal die meer wegen en meer plaats innemen in je rugzak. Bij elke verrekijker in ons aanbod vermelden we het gewicht en de diameter.

2) Voor wie is de verrekijker?

Niet onbelangrijk is het om jezelf de vraag te stellen wie er gebruik gaat maken van de verrekijker. Mag het hele gezin door de kijker turen of enkel jezelf en/of je partner. Is het voor vrijetijdsgebruik of toch eerder professioneel? Dit kan meespelen in de kwaliteit waar je voor kiest.

3) Wat is het klimaat?

Vreemd genoeg kan het klimaat van invloed zijn op je keuze: voorkom bij regelmatige temperatuurschommelingen dat de lenzen binnenin gaan condenseren, wat de helderheid van het beeld negatief kan beïnvloeden. Kies eventueel voor een gasgevulde verrekijker die stof- en waterdicht is.

4) Ga je veel op pad met de verrekijker?

Trek je er veel op uit of neem je de kijker mee tijdens een actieve vakantie? Laat hem dan niet heen en weer slingeren als je rondwandelt. Overweeg een waterdichte rugzak of -tas. Bij te veel schokken, kunnen de lenzen bewegen en dat mag absoluut niet gebeuren. Of nog erger: het glas kan breken. De verrekijkers komen met een bescherming, maar die is niet altijd 100% waterdicht en schokbestendig.

Extra tip: onderhoud van je verrekijker

Vergeet ook het onderhoud van je verrekijker niet, ongeacht de kwaliteit ervan. Zorg dat de verrekijker altijd op een droge plek wordt opgeborgen. Controleer altijd of de lenzen schoon zijn voordat je de verrekijker gebruikt. Maak de lenzen niet schoon met je T-shirt, trui of jas, maar zorg dat je altijd een schone, vetvrije doek bij je hebt. Verwijder zand met een zacht borsteltje voordat je gaat wrijven. Dat voorkomt krassen. Koop eventueel een reinigingsset bij de aanschaf van je verrekijker.

 

Berg je verrekijker altijd op na gebruik, laat hem niet rondslingeren op plekken waar hij eventueel kan vallen. Goed zorg dragen voor je verrekijker zorgt voor heel veel jaren kijkplezier.

Kies uit onze vele topmerken

Bij A.S.Adventure vind je een uitgebreide collectie verrekijkers voor natuurliefhebbers en spotters. Kies uit onze vele topmerken – als Kite Optics en Bynolyt – en vind de perfecte verrekijker.

Heb je toch nog vragen over de aankoop van je nieuwe verrekijker? Onze klantendienst staat elke dag voor je klaar van 10.00u tot 22.00u.