MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Wandelschoenen

Gaan wandelen kan je echt tot rust brengen. Maar wie graag gaat wandelen weet dat pijnlijke voeten een echte nachtmerrie kunnen maken van je wandeltocht. Gelukkig kan je ze vermijden door het kiezen van het juiste paar wandelschoenen. Hulp nodig bij het kiezen? Afhankelijk van je buitenactiviteit en waar je gaat wandelen, heb je immers een ander type schoen nodig.

Filter:
651 artikelen
Bekijk 0 artikelen per pagina
Sorteren op:
Best verkochte producten
  • Best verkochte producten
  • Prijs: Laag naar hoog
  • Prijs: Hoog naar laag
  • Merken: A-Z
  • Merken: Z-A
  • Kortingspercentage
  • Nieuw
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken
Zo kies je de juiste wandelschoenen
onderhoudonderhoud

Schoencategorie: welk type wandelschoen heb ik nodig?

Wandelschoenen bestaan er in verschillende soorten en materialen. Afhankelijk van je buitenactiviteit en waar je gaat wandelen, heb je een ander type schoen nodig. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met de weersomstandigheden en het terrein van je wandelbestemming.

 

Om aan te duiden voor welke ondergrond je wandelschoenen geschikt zijn, worden alle schoenen internationaal getypeerd met een letter (A, B of C):

Type A-laag: wandelschoenen

Deze lichte, soepele wandelschoenen zijn perfect voor een wandeling in de bossen of op het strand. Deze wandelschoen kies je dus best als je gaat wandelen op een vlak tot licht hellend terrein.

Type A-mid: trekkingschoenen

Ben je van plan om te gaan wandelen op een heuvelachtig terrein of ga je voor een lange dagwandeling in de Ardennen? Kies dan voor deze lichte wandelschoen met hoge schacht. Deze schoen geeft je iets meer steun, stevigheid en stabiliteit dan een A-laag wandelschoen.

Type B & C: bergschoenen

Type B & C wandelschoenen zijn een stuk steviger en robuuster dan een wandelschoen uit de A-categorie. Ga je op wandeling door bergachtig gebied? Neem dan zeker B-wandelschoenen mee. Kies echter deze wandelschoen niet als je gaat wandelen op een vlak terrein. Deze wandelschoenen zijn stijver dan een categorie A schoen waardoor hij minder comfort zal bieden op vlakke terreinen. Wandelschoenen onder de categorie C zijn dan weer vooral geschikt voor een gletsjeroversteek en voor het lopen met een zware trekkingrugzak.

Wandelschoenen online kopen

Bij de aankoop van een nieuw paar wandelschoenen zijn er verschillende factoren waarop je moet letten. Zowel online, als in de winkel voorzien wij je graag van het juiste advies. Heb je nog vragen over het kiezen van de juiste wandelschoenen,  het onderhoud of extra tips voor uitstekend wandelcomfort? Lees dan zeker ons advies over wandelschoenen.

Kies uit onze vele topmerken

Bij A.S.Adventure vind je een uitgebreid aanbod wandelschoenen voor dames, heren en kinderen. Kies uit onze vele topmerken – als Jack WolfskinThe North FaceMerrell, Lowa, Meindl – en vind het juiste paar schoenen voor jouw outdoor activiteit.

 

Heb je toch nog vragen over de aankoop van je nieuw paar wandelschoenen? Onze klantendienst staat elke dag voor je klaar van 10.00u tot 22.00u.