Al onze Explore More leden genieten vanaf nu permanent van 10% exclusieve korting* op alle loopschoenen.

*Niet cumuleerbaar met andere acties of promoties.

Departement
Geslacht
Merk
Maat
Kleur
Prijs
Schoenen
Waterdicht
Exclusief online

Loopschoenen

Dat dagelijks een halfuurtje hardlopen gezond is, moeten wij je niet meer komen uitleggen. Om echter het meest uit je loopsessie te halen investeer je best in een goed paar sportschoenen.

Sorteren op:
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken

Hoe kies je de juiste loopschoenen?

Het kiezen van de juiste loopschoen is erg belangrijk. Foute schoenen kunnen namelijk leiden tot nare blessures. Hulp nodig met het selecteren van de perfecte sportschoen? Wij helpen je graag verder.

Stap 1: Wat is je looppatroon?

Pronatie of looppatroon verwijst naar de manier waarop je voet naar binnen kantelt tijdens het lopen. Je voet doet dit om de schok op te vangen en te verdelen. Je looppatroon kan je laten bepalen door een podoloog. Kies een schoen op basis van je looppatroon om blessures of blaren te voorkomen. 

Stap 2: Bepaal de maat

Net zoals met andere schoenen kan je maat fluctueren. Het wil niet zeggen omdat je maat 40 hebt in het ene merk, dat ook zo zal zijn in het andere.  Vergeet niet dat je voeten groter worden en uitzetten tijdens het lopen. Zorg ervoor dat er altijd een vinger past tussen de tip van je schoen en je dikke teen. Meestal wil dit zeggen dat je hardloopschoenen een maatje groter zijn dan je normale schoenen.

Stap 3: Schoenen passen

Het is aan te raden om loopschoenen te passen in de middag of net na het lopen. Je voeten zullen dan wat uitgezet zijn. Op die manier weet je dan precies hoeveel ruimte je voet nodig heeft tijdens het hardlopen. 

 

Neem altijd sportsokken mee. Sportsokken zijn over het algemeen dikker dan normale sokken. Hier moet je rekening mee houden wanneer je schoenen past. Het is dan ook best om een proper paar sokken mee te nemen naar de winkel.

 

Kijk naar de hielvorm van de schoen. Past deze niet bij je hiel, dan kan dat zorgen voor blessures of blaren. Koop zeker geen schoenen die niet lekker zitten.

Kies uit onze vele topmerken

Bij A.S.Adventure vind je een uitgebreide collectie loopschoenen. Kies uit onze vele topmerken – als Nike en Asics – en vind de perfecte loopschoen.

Heb je toch nog vragen over de aankoop van je nieuwe loopschoen?  Onze klantendienst staat elke dag voor je klaar van 10.00u tot 22.00u.