Onmisbaar tijdens warme én koude nachten: de lakenzak   

Slaap je graag het hele jaar rond door in je tent? Om de optimale slaaptemperatuur te creëren, hoef je heus niet te investeren in verschillende types slaapzakken. Schaf gewoon de juiste lakenzak aan en je kunt elk kampeerklimaat de baas.

MF_20130920_0068.dng

De voordelen van een lakenzak

Een lakenzak is niets meer en niets minder dan een voering voor je slaapzak. Niet alleen zorgt die extra laag stof ervoor dat je slaapzak gevrijwaard blijft van zweet en vuil, zodat hij niet te vaak de wasmachine in moet en minder snel verslijt. Ook kun je met een liner een laagje lucht vasthouden tussen slaapzak en lakenzak, dat dankzij je lichaamswarmte een extra buffer tegen de kou vormt. Vergelijk het met een spouwmuur die je huis isoleert. 

Indommelen zonder bibberen

Winterkamperen vraagt om een aangepast stofje: met een zogenaamde temperature liner kun je het temperatuurbereik van je slaapzak gevoelig verhogen, tot wel 14 graden. Fleece heeft een hoge isolerende waarde, dankzij de hoeveelheid lucht die de polyestervezels kunnen vasthouden. En ook de holle vezels van Thermolite® zijn je beste vriend wanneer het kwik een duik neemt. Denk er wel om: voor een optimaal isolatie-effect slaap je idealiter naakt of met technisch ondergoed aan.

Ronken zonder zweten

Heb je die extra warmte niet nodig? Laat dan je slaapzak thuis en slaap enkel in je lakenzak. Voor extreem warme nachten op (sub)tropische bestemmingen is het heerlijk dutten in een liner van zijde, bamboe of satijn, stoffen die een hoog ademend en vochtafvoerend vermogen hebben. In drukbezochte, niet zo hygiënische hostels voel je je ’s nachts ook meteen een stuk beter op je gemak in een lakenzak. Met een kattenwasje krijg je ‘m namelijk snel weer schoon

Niet alleen met een lakenzak kun je je slaapcomfort verhogen.

>> Lees hier, hier en hier meer tips en tricks voor een optimale nachtrust in je tentje.

Wil jij de voordelen van een lakenzak aan den lijve ondervinden?

>> Maak hier je keuze uit ons assortiment in de webshop.