Picture Organic Clothing

 

De natuur in gaan en er 100% zeker van zijn dat je kleding al dat moois op geen enkele manier beschadigt? Dat doe je met de outfits van Picture Organic Clothing. Het Franse merk heeft streetwear voor avontuurlijke stadsmussen, maar ook alles om op wintersport te gaan. Ride, Protect & Share: rijden, beschermen en delen. Dat doen ze met hun jassen, broeken, truien, fleeces en T-shirts!

 

Wist je dat de textielindustrie verantwoordelijk is voor 7% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen? Sinds hun oprichting in 2008 wil Picture het anders: ze willen het beter doen voor de wereld. Het merk gebruikt bijvoorbeeld biologisch gekweekt katoen en stofoverschotten van andere kleding. Technische items bevatten minstens 50% gerecycleerd polyester. En in de reparatiecentra wordt de levensduur van de kleding nóg eens verlengd.

 

Het mooist van al: ze doen het allemaal bewust aan prijzen die kunnen concurreren met merken die niét zo hard inzetten op duurzaamheid. Wat dacht je van een warme fleece hoodie boven je wandellegging of stretchy broek? Of een ski-jas in je favoriete kleur met matching skibroek? Toffe muts of pet erbij en je bent klaar voor besneeuwde toppen en zonnige terrassen. 

 

Picture komt trouwens uit de koker van de drie Franse jeugdvrienden Jeremy, Julien en Vincent. Oorspronkelijk architect, marketingmanager en ICT’er. Maar vooral snowboarders en skaters in hart en nieren. De motivatie was heel simpel: coole kleding maken voor gelijkgezinde avontuurlijke zielen, maar dan wel zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Et voilà!

gr
gr
Sorteren op: