MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Skibrillen

Een skibril is enorm belangrijk voor zij die een skihelm zonder vizier hebben, of geen helm dragen (al raden we dat ten zeerste af). Een skibril zit én beschermt beter dan een gewone zonnebril tijdens je wintersport. Skibrillen sluiten mooi aan en zijn daardoor veiliger als je zou vallen. Skibrillen zijn ook gemaakt uit een enorm sterke kunststof, die vrijwel onbreekbaar is.

Filter:
202 artikelen
Bekijk 0 artikelen per pagina
Sorteren op:
Best verkochte producten
 • Best verkochte producten
 • Prijs: Laag naar hoog
 • Prijs: Hoog naar laag
 • Merken: A-Z
 • Merken: Z-A
 • Kortingspercentage
 • Nieuw
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken
skivakantie
OakleyOakley

In 4 stappen naar jouw ideale skibril

Om jezelf goed te beschermen met de juiste skibril, hoef je alleen maar jezelf goed te kennen. Ben je op zoek naar een nieuwe skibril? Doorloop in onze keuzehulp deze vier stappen en voor je het weet heb je de juiste skibril te pakken!

 1. Weer: Is het zonnig, mistig of bewolkt?
 2. Type: Welke type lens heb je nodig?
 3. Voorkeuren: Hoe verbeter jij jouw blik op de sneeuw?
 4. Pasvorm: Hoe zit je skibril comfortabel?

FAQ – veelgestelde vragen over skibrillen

Waarom is het dragen van een skibril belangrijk?

De eerste reden is bescherming. Een skibril beschermt je ogen en gezicht veel beter dan een gewone, alledaagse zonnebril. Je bent namelijk beschermd tegen:

 • Schadelijke UV-stralen
 • Sneeuwblindheid
 • Snijdende wind
 • Striemende sneeuwvlokken.

De tweede reden zou sowieso de doorslag moeten geven om voor een skibril te kiezen: veiligheid. Je skibril hangt vast aan je helm (of zit vast rond je hoofd, als je geen helm draagt). Dat wil zeggen dat je bril blijft zitten bij een val. Een zonnebril kan breken en je zo serieus pijn doen – of gewoon in de sneeuw verdwijnen, wat dan weer vervelend is. Bovendien is het ‘glas’ van een skibril gemaakt uit een onverwoestbare kunststof: polycarbonaat. Onbreekbaar, erg buigzaam en soepel. 

Welke skibril moet ik kopen?

Het kiezen van de juiste skibril hangt enerzijds af van het weer, anderzijds is het ook belangrijk dat je de juiste type lens kiest. Hulp nodig bij het kiezen van de beste skibril? Lees dan snel onze keuzehulp die jou informeert hoe je de beste keuze voor jezelf kan maken.

Welke lenskleur moet ik kiezen?

De kleur van je lens speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste skibril. Afhankelijk van de weersomstandigheden krijg je met een specifieke tint een scherper zicht in de sneeuw.

 • Oranje & bruin: allrounders die je kan gebruiken bij zowat elk soort weer.
 • Geel, blauw & roze: verbeteren je zicht als het erg mistig is, of er veel donkere wolken zijn.
 • Grijs & groen: perfect voor een stralend blauwe hemel.

Ga je vaak skiën of snowboarden? Is de piste zo’n beetje je tweede thuis? Dan kan je best investeren in een skibril met een verwisselbare lens. Dit laat je toe om de lens aan te passen volgens de weersomstandigheden waarin je aan wintersport gaat doen.

Hoe moet een skibril zitten?

Niet alleen voor je eigen comfort, maar ook voor je zicht is het belangrijk dat je skibril goed zit. Zorg ervoor dat je bril niet te groot is. Een te grote bril kan immers de hele tijd van je gezicht afglijden of je gezichtsveld beperken. Pas je nieuwe skibril ook altijd samen met je helm. Zo weet je zeker dat je skibril goed aansluit op je skihelm en hou je ijzige wind buiten.