Trakteer je kids op een dagje Brusselse Winterpret

Zin om er een dagje op uit te trekken met de kinderen tijdens de feestdagen? Hou dan zeker een plaats je vrij in je agenda voor een dagje Brussel, want met Winterpret / Plaisirs d'hiver legt onze hoofdstad zijn troeven op tafel. Een grootschalig event dat zowel grote als kleine speelvogels zal weten tebetoveren. Kijk je even met ons mee?

Winterpret / Plaisirs d’hiver

 

Winterpret / Plaisirs d’ hiver is een event dat garant staat voor plezier en een lichte noot tijdens de donkerste maand van het jaar. Dat laatste mag je gerust letterlijk nemen, want duizenden lichtjes dompelen de hoofdstad in een sprookjesachtige sfeer. Kortom, ideaal voor een dagje uit met de kids.

 © Eric Danhier

Maak kennis met de klassiekers van de Brusselse kerstmarkt, met het fraaie reuzenrad als eyecatcher. Ontdek de hoofdstad en de gezellige kerstmarkt vanuit de hoogte en laat je betoveren door het reuzenrad versierd met 18.000 lichtjes! Of laat je verleiden tot een rondje op de draaimolens van Andrea, de Slalom of een bezoekje aan Ice Monster – een wandeling doorheen een 45 meter grote dinosaurus.

 © Eric Danhier

Schaatsliefhebbers komen aan hun trekken op de schaatsbaan op het prachtige Muntplein, die nu overdekt wordt én langer open blijft. Tot 8 januari (een week na de afsluiting van Winterpret / Plaisirs d’hiver) kun je er de schaatsen ombinden voor schuif- en glijplezier. Voor de allerkleinsten wordt er een speciale zone van 60 vierkante meter afgebakend, zodat ze in alle veiligheid hun eerste stapjes op het ijs kunnen zetten.

 © Eric Danhier

Ga zeker ook even langs Impulsion, een interactief project aan de voet van de Beurs. De reusachtige wipplanken die je er aantreft zijn voorzien van verlichting en geluid, dat wordt geactiveerd wanneer iemand er op plaatsneemt. Zo word je zelf onderdeel van een heuse pop-up compositie.

 © Eric Danhier

Na het enorme succes van de voorgaande edities zal de Kerstparade van RTL ook dit jaar het centrum van de hoofdstad doen oplichten – dit keer op zondag 11 december vanaf 18u. Verwacht je aan een groots feestspektakel voor jong en oud, waarbij een honderdtal figuranten voor animatie zorgen rond praalwagens met geluidsbanden en versieringen. Vooraf trek er ook nog een stoet met geschenkjes door de stad.

 © Eric Danhier

Op 30 en 31 december staan fonkelende reuzen in de schijnwerpers met Dundu. Grote marionetten met een soepel en transparant lichaam die bedaard rondstappen op de melodieën van de Kora, een harp afkomstig uit West-Afrika, zetten dan de toon. Verwonderde en bewonderende blikken bij groot en klein gegarandeerd!

 © Eric Danhier

Doorlopend gaan er ook activiteiten door die speciaal zijn afgestemd op de allerkleinsten, meer bepaald op woensdagen en tijdens de weekends. Artiesten-sprookjesvertellers, muzikanten, schilders en nog vele anderen spelen in op de creativiteit van kleuters en peuters. De activiteiten zijn telkens gratis maar vooraf inschrijven is wel verplicht.

 © Eric Danhier

Je kunt Winterpret / Plaisirs d’hiver nog bezoeken tot 1 januari 2017. Voor een gedetailleerd programma en meer informatie kun je terecht op de website van de organisatie.