Zo onderhoud je je skimateriaal

Zelfs het beste skimateriaal blijft alleen maar goed presteren wanneer je er zorg voor draagt. Dat doe je met regelmatig onderhoud dat op de juiste manier wordt uitgevoerd. Maar hoe onderhoud je skimateriaal eigenlijk het best? 

Het Snow Atelier van A.S.Adventure

Als je je skimateriaal in topconditie wil houden, staat ons Snow Atelier klaar voor jou. De voordelen van deze onderhoudsservice zijn duidelijk: het kost je geen tijd, er is geen technische kennis voor nodig en je bent verzekerd van een perfect resultaat. Bovendien is het ook een erg betaalbare piste.

 

Het enige wat je hoeft te doen is je ski’s of snowboard binnenbrengen bij jouw A.S.Adventure Store, best meteen na je skivakantie. Wij versturen je materiaal zorgvuldig én veilig naar ons eigen Snow Atelier in Hoboken zodat onze experts ze een grondige opknapbeurt kunnen geven. Je latten of board zijn dan beschermd tegen roest en klaar voor het volgende winterseizoen. Om ze op te bergen reserveer je best een droge plaats, waar je de ski’s uit elkaar geklikt en uit de zak stalt.

 

Hebben je skispullen toch nog een onderhoud nodig voor je vertrek? Zorg er dan voor dat je ze minstens zes weken voor je vakantie inlevert voor een bezoekje aan het Snow Atelier. Zo kom je zeker niet voor verrassingen te staan.

Hier lees je op welke manieren we je ski’s onder handen kunnen nemen tijdens hun bezoek aan het Snow Atelier.

Waxen maar!

Een laagje wax aan de onderkant van je ski’s laat je moeiteloos glijden over de sneeuw. Helaas blijft die wax er niet eeuwig opzitten, dus regelmatig een nieuw laagje aanbrengen is de boodschap.

 

Ook dat kan bij ons Snow Atelier, maar je kan het ook gewoon zelf doen: wax aanbrengen op je ski’s of snowboard is echt niet zo moeilijk. Meer nog: je kan het zelfs op skivakantie blijven herhalen, zodat je elke dag met het best glijdend materiaal de piste op kan.

Droge spullen zijn tevreden spullen

Na een dagje op de piste, hangt er vaak bevroren sneeuw aan de onder- en bovenkant van je ski’s of snowboard. Die sneeuw verwijder je best, zodat de metalen zijkanten niet gaan roesten.

  • Laat je ski’s of snowboard eerst op het balkon staan, zodat de sneeuw smelt
  • Zet ze nadien binnen, rechtop tegen de muur, om te drogen.

Niet te vergeten: je boots!

Ook je skischoenen en snowboardboots verdienen wat verzorging en aandacht. Ons belangrijkste advies: laat ze na gebruik weer drogen voor je ze aantrekt. Je wilt namelijk niet met ijskoude of natte voeten op de piste staan. Onderhoud je boots goed, en je stappers zullen je dankbaar zijn!

Alles weten over het beste wintersportmateriaal en het juiste onderhoud ervan? Klik dan even door naar onze wintersport overzichtspagina.