Na twee maanden plezier (en misschien ook vakantiewerk?) tijdens de zomervakantie is het bijna zover: terug naar de schoolbanken! Ben je er klaar voor om al je vrienden terug te zien? Bij A.S.Adventure vind je al wat je nodig hebt om het nieuwe schooljaar goed in te zetten: een hippe schooltas, een eco-friendly brooddoos en een lekvrije drinkfles bijvoorbeeld.
Vind snel wat je zoekt
Kickstart je schooljaar met deze onmisbare schoolspullen
Middelgroot: 20-40 liter
Groot: 20-50 liter
Tip
Twee rugzakken met een identiek aantal liter inhoud zijn vaak heel verschillend:
- Compartimenten maken de organisatie in je rugzak makkelijker, maar grotere items passen er moeilijker in.
- Een rugzak met een rechthoekig design aan de binnenkant is efficiënter, omdat mappen, boeken en een laptop die rechte vormen volgen.
- Het is handig als je binnenruimte een paar centimeter groter is dan A4-formaat. Zo vermijd je dat je boeken en cursussen plooit of beschadigt.
Wat heb je ook alweer nodig?
Zorgen dat je op je eerste schooldag niets vergeet, is een uitdaging. Jij moet ook nog wat in het ritme komen na de vakantie natuurlijk. Met onze checklist is er niks om je zorgen over te maken.
Moeite met kiezen? We helpen je op weg
Hoe kies je de beste schooltas?
Groot of kleiner, met felle prints of in een leuke kleur, veel aparte zakjes en vakjes of net heel minimalistisch: er is een rugzak voor iedere leerling. Wij helpen je kiezen!
Hoe kies je de beste fietshelm?
Veiligheid boven alles en zéker onderweg naar school en terug naar huis. Het belangrijkste is dat je fietshelm goed past, dat hij goed zichtbaar is én dat hij er tof uitziet.
Hoe kies je de beste drinkfles?
Ook op de schoolbanken geldt: stay hydrated! Kies voor een lekvrije, duurzame drinkfles. Zo blijven niet alleen de boeken en kaften, maar ook de natuur intact. Wij helpen je kiezen!
Hoe kies je de beste boekentas?
Groot of kleiner, met felle prints of in een leuke kleur, veel aparte zakjes en vakjes of net heel minimalistisch: er is een rugzak voor iedere leerling. Wij helpen je kiezen!
Hoe kies je de beste fietshelm?
Veiligheid boven alles en zéker onderweg naar school en terug naar huis. Het belangrijkste is dat je fietshelm goed past, dat hij goed zichtbaar is én dat hij er tof uitziet.
Hoe kies je de beste drinkfles?
Ook op de schoolbanken geldt: stay hydrated! Kies voor een lekvrije, duurzame drinkfles. Zo blijven niet alleen de boeken en kaften, maar ook de natuur intact. Wij helpen je kiezen!
Tips voor herbruikbare verpakkingen en onderhoud van je drinkfles
Op zoek naar uniformkleding?
Dragen je kinderen uniformkleuren op school? Of hebben ze voor de turnles een zwarte short nodig? Ook daarvoor heb je ruim de keuze bij A.S.Adventure! Het zijn dan wel verplichte nummers, maar daarom hoeven ze niet minder leuk te zijn.
Veilig in het verkeer
Populaire merken
Veelgestelde vragen
Welke rugzak neem ik mee naar de middelbare school?
Een schooltas met een inhoud van 20 tot 40 liter is perfect. Je neemt dan ook heel wat mee: een goed gevulde brooddoos en drinkfles, schrijfgerief, een rekenmachine, boeken, mappen, je agenda, toetsenmap… Kies voor een ergonomisch model dat het gewicht goed verdeelt, dan is het draagcomfort optimaal. Laatste tip: een regenhoes komt goed van pas in ons klimaat.
Hoeveel mag mijn schooltas wegen?
Een schooltas mag niet meer dan 10% van je lichaamsgewicht wegen. Als je twijfelt: zet ‘m op de weegschaal! Zorg er ook altijd voor dat het zwaartepunt van je rugzak zo dicht mogelijk bij je lichaam zit. Zware mappen en boeken steek je dus achteraan. Beter een pijnlijke rug voorkomen dan genezen.
Hoe kies ik een drinkfles?
Je leeftijd en je activiteiten bepalen de ideale drinkfles. Je kan hoe dan ook een drinkfles van minstens een halve liter goed gebruiken.
Geïsoleerde flessen zijn handig om drank op een warme daguitstap koel te houden, of net om soep lang warm te houden. Tot slot nog een kleine geruststelling: alle drinkflessen in ons aanbod zijn sowieso vrij van schadelijke stoffen.
Hoe onderhoud ik een drinkfles?
Met deze tips houd je je drinkfles altijd schoon en hygiënisch, ook als je alleen maar water drinkt:
- Maak er een gewoonte van om je fles na ieder gebruik te spoelen. Wil je grondiger te werk gaan, check dan eerst van welk materiaal je fles gemaakt is. Sommige flessen hebben een coating aan de binnenkant en die wil je niet beschadigen.
- Vul je fles met heet water en laat een halfuurtje staan om onfrisse geurtjes te verwijderen. Voeg een beetje reinigingszout of baking soda toe als het niet meteen lukt met heet water. Spoel je fles nadien uit met natuurazijn en laat ondersteboven drogen.
- Heb je een speciale sport- of koffiedop? Haal de dop dan regelmatig helemaal uit elkaar, zodat je alle onderdelen goed kan reinigen.
Hoe laat ik mijn kind veilig door het verkeer fietsen?
We zetten alles voor je op een rijtje:
- Schoolrugzak (20-40 l)
- Pennenzak
- Gevulde drinkfles
- Brooddoos met lunchpakket
- Snack of fruit
- Regenjas
- Regenbroek
- Fietshelm
- Fluohesje
- Zakdoeken
- Notitieblok
Hoe check ik of de fiets van mijn kind in orde is?
Stopt jouw inspiratie bij een boke met choco of heb je gewoon geen zin om een lekkere schoollunch te bedenken? Wij hebben jummie tips!
- Probeer een bentobox: extreem hip, en genoeg inspiratie te vinden op Instagram, Pinterest en TikTok om ‘m te vullen. Tip: in de aparte vakjes stop je makkelijk snacks zoals rauwe groenten, rozijnen en nootjes. Of chocolade en snoep natuurlijk.
- Soep: een tas soep is een gemakkelijke lunch waarmee je ook nog eens wat groenten binnen krijgt. Giet ‘s ochtends warme soep in een geïsoleerde thermosfles en ze is nog steeds warm tegen de lunch. Chill!
Welke herbruikbare verpakkingen zijn er?
We weten ondertussen allemaal dat aluminium- en plasticfolie niet goed zijn voor het milieu. Gelukkig zijn er meer dan genoeg herbruikbare alternatieven.
- Een doodgewone brooddoos: je hebt ze in alle kleuren, vormen en formaten, brooddozen kunnen absoluut wél cool zijn. Wat dacht je van dit robuuste roestvrijstalen exemplaar van EcoLunchBox bijvoorbeeld? Of een van de vrolijke en duurzame doosjes van Mepal?
- Bee’s Wrap: de flexibele redder in nood! Met de warmte van je handen maak je het duurzame katoen zacht, zodat je er eender welk voedingsmiddel in kan verpakken. Zodra het afkoelt, wordt het materiaal hard en blijft alles goed zitten.
- Het plooibare lunchzakje: vind je een brooddoos te stug en folie te soepel, dan is dit de gulden middenweg. De herbruikbare zakjes van Roll’eat bijvoorbeeld zijn niet alleen handig, maar zien er ook gewoon tof uit.
Hoe fiets ik veilig in het verkeer?
Samen met je vrienden naar school fietsen is leuk, maar let je wel goed op?
- Zorg ervoor dat je voldoende zichtbaar bent in het verkeer. Kijk na of je fietsverlichting werkt (doen!) en draag liefst een reflecterend fluohesje. Als je van jezelf weet dat je dat écht niet gaat doen, opteer dan voor minder opvallende fluo accessoires en/of een reflecterende cover die je over je rugzak trekt wanneer het donker is. Let er wel op dat er reflecterene elementen zijn, aangezien alleen fluo niet help.
- Draag zeker een fietshelm. Er zijn meer dan genoeg hippe exemplaren tegenwoordig.
- Stippel op voorhand de veiligste route uit, ook al is dat niet noodzakelijk de kortste.
Waarom een fietshelm dragen?
Sportieve fietsers zweren bij hun fietshelm voor veiligheid. Waarom zou jij dat onderweg naar school niet doen? Veel mensen hebben een hele reeks excuses om geen helm te dragen: onhandig, niet cool, slecht voor je kapsel, lelijk… Maar het zou zonde zijn om er pas een te kopen ná je eerste val, toch?
Het is eigenlijk simpel: een fietshelm kan je leven redden. De helm beschermt je hoofd door een deel van de energie die vrijkomt bij een crash of impact te absorberen. De harde buitenschaal voorkomt bovendien dat puntige objecten je hoofd verwonden bij een valpartij. Om de helm licht en koel te houden, zorgen fabrikanten voor ventilatiesleuven.
Hoe kies ik een fietshelm?
Hoe beter je helm past, hoe liever je hem zal dragen. Beantwoord de volgende vier vragen om jouw ideale helm te kiezen:
- Fiets je elke dag naar school, of enkel soms?
- Wat is je hoofdomtrek?
- Liever een erg lichte helm?
- Welke extra’s zijn voor jou belangrijk?
Hoe check ik of mijn fiets in orde is?
Met een fiets en veiligheidsuitrusting die goed in orde zijn, vermijd je niet alleen nare ongevallen, maar ook vervelende boetes. Met deze checklist kom je goed op je bestemming aan:
- Fietsverlichting: een wit of geel licht vooraan, een rood licht achteraan. Dat mag vast gemonteerde verlichting zijn, maar losse lampjes zijn ook toegestaan.
- Fiets: zorg dat de remmen voor- en achteraan werken, de fietsbel goed rinkelt en zorg voor reflectoren op alle belangrijke punten.
- Afstelling fiets: pas de zadel- en stuurhoogte aan, pomp de banden op, controleer de wielen en de spaken, smeer de ketting en zorg voor een stevig fietsslot.
Hoe bereid ik me best voor op die eerste schooldag?
De eerste dag op de middelbare school is voor veel leerlingen spannend. Een nieuwe school, nieuwe mensen, nieuwe leerkrachten, een heel nieuwe omgeving. Maar spannend kan ook gewoon leuk zijn, want er valt zoveel te ontdekken. Laat je op voorhand niet gek maken door je oudere broers of zussen of ouders, maar vraag hen bijvoorbeeld naar hoe zij destijds hun eerste dag middelbare school hebben ervaren. Bekijk het overzicht van alle vakken die je zal volgen, dan heb je alvast een kleine voorsprong!
