image link

Sale tot -40 %

Havaianas

Over Havaianas - Wie in de teenslippers van Havaianas schuift, heeft het gevoel dat ie voet op Braziliaanse bodem zet. Een feest vol kleur aan je voeten! Wie kent ze ondertussen niet? Hippe slippers in alle kleuren van de regenboog, met dunne of dikke zool, met of zonder glans, met of zonder print. Keuzestress? Nee hoor, gewoon mixen en matchen met je favoriete outfit.

 

Dames, heren, kinderen: iedereen aan de Havaianas. Dames kiezen uit elegante slippers met slanke of zelfs glitterende bandjes. Voor heren zijn er de iconische Havaianas Brasil met de Braziliaanse vlag of de Havaianas Slide, zonder bandje tussen de tenen. Kids leven zich dan weer helemaal uit met de allergekste prints

 

Los van het feit dat Havaianas vooral vrolijke en leuke designs maakt, hecht het merk ook veel belang aan duurzaamheid en het milieu. Bijna 10% van de volledige omzet gaat naar een onderzoeksinstituut dat zich inzet voor het behoud van het Atlantisch Regenwoud, de Amazone en de Pantanal. Dat je het goede doel kan steunen met een paar slippers: heerlijk, toch?

 

Het begon trouwens allemaal in 1962 in Brazilië. De eerste Havaianas-slippers werden gebaseerd op traditionele Japanse sandalen, die zolen hadden van rijststro (vandaar het rijstkorrelpatroon op de zool van je Havaianas). Twee jaar later liep iedere Braziliaanse arbeider op een paar. En weer twee jaar later bedacht Havaianas de flip-flop slipper zoals we die nu kennen. Je leest het goed: Havaianas was there first!

Sorteren op: