basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Zo kies je de perfecte skischoen

Zo kies je de perfecte skischoen

Twee voeten zijn nooit identiek, maar een doorsnee paar skischoenen is dat wel. Bootfitting - sneeuwschoeisel op maat gemaakt - past daar een mouw aan. Zo kan je met perfect passende schoenen de piste op.

Wat is bootfitting?

Bij een klein aantal mensen verschilt de anatomie van hun voet van die van een standaardvoet. Elke voet is anders en verdient dus een aparte aanpak. Met bootfitting verbreden of versmallen de experts van A.S.Adventure iedere buitenschoen en binnenschoen waar nodig. Op die manier zorgen ze ervoor dat je als skiër extra comfortabel in je skischoenen staat.

Stap voor stap

De bootfitters nemen een afdruk van je voetzool, zodat ze een perfect passende inlegzool kunnen maken, maar ook de buitenschoen en binnenschoen kunnen verwarmd en vervormd worden om zo goed mogelijk aan te sluiten bij je voet. Een aangepaste stevige omsluiting van de hiel tot onder de enkel zorgt voor pijnloze enkels.

Wie de skiboot past...

De ideale pasvorm van een skischoen is makkelijk te achterhalen. Als je rechtop staat in skihouding met je knieën naar voren, moeten je tenen mooi vrijkomen. Je hiel moet goed vast zitten, maar zonder te knellen.

Voor ieder wat wils

Als je niet voor op maat gemaakte boots gaat, maak dan je keuze uit de verschillende types skiboots uit ons gamma. Over het algemeen bieden schoenen met meer sluitingen meer precisie, maar dat gaat niet altijd hand in hand met comfort. Wie liever beheerst de pistes afdaalt, is meer gebaat met een comfortboot dan met een raceschoen. Ook als je liever een standaardmodel hebt, maken onze experts met alle plezier een selectie uit de skischoenen die perfect bij