De hotspots van 2014

Lonely Planet, The New York Times … ze bestoken ons al de hele maand januari met lijstjes van landen en steden waar je in 2014 zeker halt moet houden. Zelfs België staat erop. Been there, done that? Bezoek Trinidad, Ishigaki en … Brazilië!

Fernando de Noronha (Brazilië)

Echte voetbalfans hebben hun retourticket naar Brazilië al lang op zak. Maar wie in juni de feestchaos rond de World Cup liever overslaat, kan ontsnappen naar Fernando de Noronha, een archipel in de Atlantische Oceaan. Denk: zwarte kliffen, blauwe baaien met zeeschildpadden en dé Morro do Pico, een 321 meter hoog uitkijkpunt over het eiland.

Kaapstad (Zuid-Afrika)

Op nummer 1 in de hotspot lijst van The New York Times: Kaapstad. Deze Moederstad bezit niet alleen natuurparels als Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en de botanische tuin Kirstenbosch, maar mag zich nu ook 12 maanden lang ‘World Design Capital’ noemen.

Riga (Letland)

Een stad aan stroom en zee, multicultureel, acht eeuwen oud en ook nog eens eigenaar van een prachtig park, dat is Riga ten voeten uit. Ze staat ook bekend als de ‘hoofdstad van de art nouveau’. Als je ons niet gelooft: tel gerust de 800 art nouveauhuizen na.

Ishigaki (Japan)

Ver weg van de drukte van Tokio en 400 kilometer zuidwaarts van Okinawa, ligt het waanzinnig mooie eiland Ishigaki. Het is de thuis van zonverbrande surfers, zandstranden en prachtige koraalriffen. Je kunt er zelfs heen met een beperktbudget: de lagekostenmaatschappij Peach vliegt van Osaka naar de nieuwe luchthaven van Ishigaki.

Trinidad (Cuba)

Dit jaar viert Trinidad, de mooiste koloniale stad van Cuba, zijn 500ste verjaardag. Bezoek het centrale plein, feest mee in de kronkelige steegjes en bewonder de suikerrietvelden van Valle de los Ingenios. Geen wonder dat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt …