CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

De evenementenkalender van april

Reikhalzend kijk je uit naar de zomer waarin je volop buiten leeft en geniet van het lekkere weer, maar ook in april kan je tussen de grillen door al volop genieten van het buitenleven. Geen inspiratie deze maand? Gelukkig zijn wij er ook nu weer met een kalender vol toffe evenement -en outdoortips! Klaar om te vertrekken? 

1. Vier Pasen in Bokrijk

Bokrijk – 1 en 2 april

Vier Pasen eens anno 1913! De Bokrijkacteurs nemen je mee naar het verleden en de paasklokken trakteren op eitjes tijdens de grote paaseierenraap. Niet alleen tijdens de paaseierenraap kunnen de kinderen eitjes verzamelen, ze kunnen de hele dag lang zoeken naar eitjes die verstopt zijn in de museumdelen Kempen en Haspengouw. Gluur zeker ook eens binnen bij de demonstraties eitjes kleuren! Naast deze extra activiteiten kan je uiteraard ook genieten van de activiteiten van het paasfestival en de vaste Bokrijkprogrammatie. Zo kan je de jonge dieren bezoeken, mastklimmen, je eigen kaars maken of zelf een broodje bakken.

2. Bilzen Mysteries

Bilzen – 1 april
Bilzen Mysteries is klaar voor een nieuw seizoen en gaat weer open tijdens de paasvakantie. Zet je tablet dus aan en stap mee in het verhaal! Ontmoet de ridders op hun kruistocht, aanhoor de donderpreek van Paus Honorius III en laat je betoveren door dansende nimfen. Maar opgepast voor de draak! Alden Biesen brandt en herrijst als een feniks uit zijn as. Klaar voor een betoverende tijdreis? De Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, verwacht je…

Meer info vind je op de website van Bilzen Mysteries.

3. Garnaalvissers te paard

Koksijde – 2 april
Altijd al willen weten hoe garnaalvissers werken? Ga tijdens de paasvakantie de garnaalvissers te paard bewonderen terwijl ze in zee gaan om garnalen te vangen. Deze keer gaan ook de vrouwelijke kruiers te voet met de Stienesteekers mee! En nadien worden de garnalen gekookt op de Zeedijk…mmmmmmm! Topactiviteit voor de hele familie!

4. Fortenbouwwedstrijd voor families

Oostduinkerke – donderdag 5 april
Oostduinkerke knoopt terug aan met een oude traditie. Denk je ook nostalgisch terug aan hoe je vroeger als kind zandkastelen en forten bouwde? Dan is dit een must-do voor heel je familie: samen een groot fort maken op het strand en meedoen aan deze leuke fortenbouwwedstrijd! Het enige wat je moet doen is je eigen schop meebrengen.

5. Gezinsnatuurwerkdag

Haacht – 7 april
Waar kunnen kinderen nog ravotten in de natuur en een vuurtje stoken? Dat kan tijdens de gezinswerkdag van Natuurpunt! Deze werkdag is speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen. Op een avontuurlijke manier maken kinderen en hun ouders kennis met het werken in de natuur. Waarom is het nodig, waarom doen we juist dit werk? Een soepje en een drankje maakt de dag extra gezellig! Stevige handschoenen en werkhandschoenen meenemen zijn een goed idee.

6. The Crystal Ship

Oostende – 7 april
Kunstenwandeling en –fietstocht The Crystal Ship meert tijdens de paasvakantie voor een derde keer aan in Oostende! Geniet ook deze keer weer van wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. De nieuwe en de bestaande werken vormen een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende. Met toppers als o.a. Martin Ron (AR), Colectivo Licuado (AR), Etam Cru (PL), Gaia (US), Milu Correch (AR), Sam3 (ES), Telmo & Miel (NL), ... zal de stad alvast weer enkele parels rijker worden! Heerlijk om met het hele gezin te doen!

7. Week van de provinciedomeinen

Overal in Vlaanderen – 9-15 april
Van 9 tot 15 april 2018 is het weer Week van de provinciedomeinen. De vijf Vlaamse provincies beheren samen niet minder dan 53 recreatie- en groendomeinen, echt waar! En deze zetten ze tijdens de tweede week van de paasvakantie heel graag in de kijker aan de hand meer dan 100 activiteiten voor jong en oud!

8. Wandelen in het Hallerbos

Halle – midden april
Iets wat zeker op je to-do-lijst moet staan deze maand is een wandeling in het prachtige Hallerbos! Rond midden april verschijnt er een paars tapijt van wilde hyacinten die dan meestal in bloei staan, zalig om dan de mooiste foto’s te nemen! Je kan er deelnemen aan verschillende wandelingen of wat dacht je van de Hyacintenjogging op 21 april? Je kan dan het aangename aan het nuttige koppelen, nietwaar?

9. Viking Run MUD Edition

Wachtebeke – 21 en 22 april
Sterke Vikingen opgelet! Want de Strong Viking Obstacle Run is terug in België! Ben jij klaar voor de Mud Edition in Puyenbroeck, nabij Gent? Op deze locatie, waar de Vikingen daadwerkelijk hebben gevochten met 'Koning Boudewijn I van Vlaanderen', dien je een parcours van 7+, 13+ of 19+km te overwinnen vol modder- & Viking-gerelateerde hindernissen! Zijn jij en je vrienden niet vies van een beetje modder? Trommel iedereen op en bereid je voor op een lekker modderbad! 

10. Antwerp 10 Miles en Marathon

Brussel – zondag 22 april
Loopliefhebbers opgelet, want de 10 Miles en Marathon van Antwerpen komen eraan! Getraind of minder getraind, dit is een superleuke loopwedstrijd waar jaarlijks zo’n 40 000 sportievelingen aan meedoen. De marathon start op Linkeroever en komt aan op de Grote Markt. De andere wedstrijden starten én komen aan op Linkeroever! Smeer die benen al maar in!