basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Tips voor duurzaam consumeren

In het nieuwe A.S.Magazine lees je alles over de inspanningen die wij samen met onze leveranciers leveren op het vlak van duurzaam ondernemen. Maar daar hoeft het niet bij te stoppen! Door op een duurzame manier om te gaan met je outdoorkledij en -uitrusting zorg je ervoor dat ze het milieu niet meer belasten dan strikt noodzakelijk is.

Behandel met zorg

Investeren in kwalitatieve producten is een eerste stap naar meer duurzaamheid. Maar om ze een lange levensduur te geven, moet je ze ook in de watten leggen na elk gebruik. Je wandelschoenen, rugzak, tent, slaapzak, donsjas of sandalen: elk outdoorproduct is een stukje technisch vernuft dat een specifiek onderhoud vereist. Volg de instructies voor het juiste onderhoud dus op de letter als je er lang van wil genieten voor je ze moet afdanken.

Onderhoud op ecologische wijze

  • Denk goed na voor je een fleece, slaapzak of regenjas in de wasmachine stopt – soms volstaat het om ze even te laten verluchten aan de wasdraad.
  • De droogtrommel is een echte energieverslinder, dus laat je spullen zoveel mogelijk drogen in openlucht. De meeste technische stoffen zijn trouwens toch niet geschikt voor de droogkast.
  • Bepaalde kleding, zoals je hardshell, moet je wel af en toe wassen en behandelen met de juiste producten om ze in topvorm te houden. Doe dit dan wel op een zo laag mogelijke temperatuur. Heeft je wasmachine een specifiek programma voor technische kledij, gebruik dit dan ook.
  • Wil je je kleren een (hand)wasbeurt geven op reis? Maak dan steeds gebruik van biologisch afbreekbare wasmiddelen of zeepblaadjes’. Zo komen er geen schadelijke stoffen in de waterlopen terecht.

Herstel en recycleer

  • Een losse knoop, een kapotte rits of een klein scheurtje kun je – mits wat basiskennis snit en naad – makkelijk zelf verhelpen. Ben je niet zo handig? Maak dan gebruik van de herstelservice in de winkel of van het merk in kwestie. Of breng je kapotte spullen naar een Repair Café.
  • Is je slaapzak, tent of fleece echt niet meer bruikbaar? Red het dan van een vroegtijdig einde op de vuilnisbelt door het via het recyclagecircuit een tweede leven te schenken. Veel merken nemen kapotte spullen met plezier terug om ze te verwerken tot andere producten. Of maak er zelfs iets leuks van! Pinterest staat vol originele recyclage-ideetjes.

Ruil of doneer

Ben je uitgekeken op je knaloranje regenjas, maar is hij nog in prima staat? Kun je door omstandigheden die state-of-the-art expeditietent niet meer gebruiken? Of zijn je kinderen razendsnel uit hun nieuwe sandalen gegroeid?

  • Hoor eens rond in je omgeving of iemand anders er misschien nog wat aan heeft. Of organiseer een grote ruilavond (‘swapping’ of ‘swishing’, heet dat) met gelijkgestemde outdoorzielen. Wedden dat je er zelf nog een slag kunt slaan?
  • Propere kledij die nog in goede staat is, kun je ook doneren aan minderbedeelde mensen via de textiel- of kledingcontainer in je buurt.

Draag zorg voor je producten met ons uitgebreid aanbod onderhoudsproducten >>