image link

Shop nu de ronde prijzen >

Buitengewone medewerkers en hun passie

Soms vind je de meest buiten-gewone mensen ook simpelweg binnen. Deze vijf gepassioneerde A.S.Adventure-medewerkers vertellen je wat hun rol bínnen het bedrijf is en hoe ze die combineren met hun favoriete buitenactiviteit. Of was het eerder omgekeerd?

#1 Store manager Frédéric De Meuter: survivalfanaat en trailrunner

Hoe lang werk je nu bij A.S.Adventure? Ik werk bijna een jaar als store manager van de Cloche d’Or Store in Gasperich, Luxemburg.

 

Wat is jouw passie en hoe is die ontstaan? Op mijn negentiende ben ik echt serieus beginnen te hardlopen. Dat groeide langzaam uit tot een voorliefde voor trailrunning en alles wat daarbij komt kijken.

 

Wat betekent ‘Adventure is everywhere’ voor jou? Sinds ik bij A.S.Adventure werk, merk ik hoe inspirerend je werkgever, je collega’s en zelfs het materiaal dat je verkoopt kunnen zijn. Het gebeurt regelmatig dat ik een item of accessoire zie binnenkomen in de winkelcollectie waarvan ik denk ‘Dat kan ik misschien wel gebruiken tijdens het trailrunnen’. Dat kan gaan van een nieuw regenjack tot reflecterende strips voor op mijn broek of jasje. Mijn job is in zekere zin een verlengde van mijn passie. En zo heb ik het graag.

“Ik was vroeger al dat kind dat je elk uur van de dag buiten kon vinden. Op zoek naar bomen om in te klimmen of bossen om in te ravotten. Aan nieuwsgierigheid en energie heb ik sindsdien nog niets verloren en het zijn uitgerekend die twee dingen die ik bevredigd zie door mijn passie voor trailrunning. Het is voor mij de ultieme combinatie van mijn liefde voor de natuur en de drang om mezelf steeds verder te drijven. Het rudimentaire karakter van het trailrunnen en de connectie met de natuur maakt dat je je loskoppelt van het soms overdreven comfort van deze tijd: dat is wat mij zo aantrekt in de sport.”

 

“Als je me zou laten doen zou ik er dagelijks mee bezig zijn, maar laat ons zeggen dat ik gemiddeld zo’n 30 à 35 uur per maand met trailrunnen bezig ben. Ik gun mezelf jaarlijks een handvol trailruns in België en telkens enkele internationale tripjes waar ik met vrienden een weekendje ga trailrunnen. Al moet ik toegeven dat ook de gezinsreizen soms deels in het teken van mijn passie staan. Mijn vriendin en ik vinden het belangrijk dat onze kinderen de liefde en het respect voor de natuur meekrijgen. Ik hoop dan weer dat ze later een hobby vinden waarin ze net zo veel vrijheid en plezier ervaren als ik in het trailrunnen. Ik neem de oudste alvast geregeld mee op mijn looptrainingen. Je weet maar nooit of hij zo dezelfde microbe als zijn papa te pakken krijgt, hé.”

#2 Afdelingsverantwoordelijke Irenya Naert: paardenliefhebber

Hoe lang werk je nu bij A.S.Adventure? Ik werk sinds 2011 als afdelingsverantwoordelijke Trekking (dames & heren) bij A.S.Adventure in Oudenaarde.

 

Wat is jouw passie en hoe is die ontstaan? Ik beoefen niet alleen jumping en dressuur, ik heb ook mijn trainer B- én mijn instructeur B-diploma op zak. Niet verwonderlijk als je weet dat ik als vierjarige al startte met mijn eerste paardrijlessen.

 

Wat betekent ‘Adventure is everywhere’ voor jou? Door de kleine, doordeweekse problemen op te lossen. Dat klinkt nu misschien gek, maar ik kan daarvan genieten. Het leven is geen aaneenschakeling van hoogtepunten, maar als je de hindernissen die op jouw pad komen telkens weet te overwinnen, geeft dat een goed gevoel.

“Paardrijden staat voor mij gelijk aan een gevoel van vrijheid. Paarden zijn eerlijk, en ondanks hun omvang maken ze me rustig. Ik voel mij nergens meer verbonden met de natuur dan tijdens het paardrijden. Net zoals mensen, hebben paarden elk hun eigen karakter en hebben ze dus ook een andere manier van omgaan nodig. Daardoor word je je vaak ook bewust van je eigen karakter. Ben je van nature een ongeduldig iemand, dan zal dit bij paarden averechts werken. Ben je dan weer té afwachtend, dan durft het paard weleens van jou te profiteren. Het is ongelooflijk hoeveel fysieke, mentale en emotionele kracht je moet opbrengen om een paard perfect te sturen.”

 

“Als ik het lesgeven en het zelf rijden optel, zit ik toch al snel aan vijftien uur paardrijden per week. Ik vind het fijn dat ieder paard een andere aanpak vereist, dat ik de sport in de buitenlucht kan beoefenen en ik er ook nog eens extra fit van word. Je komt met een paard ook op plekken waar je niet meteen voorbijrijdt met de wagen of zelfs niet met de fiets. En ik vind het ronduit wonderbaarlijk om te merken hoe je de wereld van op een paard toch telkens net dat tikkeltje anders ervaart.”

#3 Afdelingsverantwoordelijke Katia Baert: gepassioneerd functional trainer

Hoe lang werk je nu bij A.S.Adventure? Ik begon in 2016 bij A.S.Adventure in Lochristi als verkoopmedewerker Activewear/Bike/Ski en werd in december 2017 afdelingsverantwoordelijke van Activewear/Bike/Bay&Beach.

 

Wat is jouw passie en hoe is die ontstaan? Ik heb ooit gerolschaatst op internationaal niveau en toen ik daarmee stopte, heb ik me omgeschoold tot functional trainer, omdat ik voelde dat de passie voor sport me niet losliet.

 

Wat betekent ‘Adventure is everywhere’ voor jou?  Als functional trainer moet je alle evoluties op vlak van trainingsmethodes en materialen blijven volgen. Wat maakt dat je dag in dag uit met die passie bezig bent. Voeg daar nog aan toe dat iedere persoon die je begeleidt een andere aanpak vereist en je beseft dat het telkens een avontuur is waaraan je met z’n tweeën begint. Functional trainerschap is dan ook meer dan zomaar een passie, echt een manier van leven.

“Bij functional training wordt er steeds gestart vanuit zeven basisbewegingen: push, pull, lunge, squat, bend, twist en gaite. Van daaruit vertrekken we om de persoon te versterken waar nodig, in functie van de mens en de sport. De gekende coretrainingen, stabiliteitstrainingen, krachttrainingen, crosstrainingen en flexibiliteitstrainingen komen daar allemaal in voor. Ik focus me op blessurepreventie en prestatiebevordering, en merk dat ik het geweldig vind dat ik mijn kennis kan doorgeven aan tennissers, lopers, zwemmers, fietsers en triatleten.”

 

“Het leuke aan functional training is net dat je echt alle soorten atleten en zelfs de recreatiesporters kan begeleiden. Het sportspecifieke gedeelte laten we dan weer over aan de specialisten in hun sport. Daar komt nog eens bij dat het goed is voor mijn eigen geest en lichaam. Ik geloof echt dat die kennis mij ook als mens en zelfs als werknemer ten goede komt. Niet alleen omdat je wordt verplicht om steevast mee te denken en mee te evolueren, maar ook omdat ik dankzij mijn fitheid al heel wat blessures en fysieke ongemakken in de kiem gesmoord heb.”

#4 Afdelingsverantwoordelijke Peter Werbrouck: ecologisch tuinier

Hoe lang werk je nu bij A.S.Adventure? Ik ben aan mijn vierde jaar als afdelingsverantwoordelijke Travel bezig bij A.S.Adventure in Roeselare.

 

Wat is jouw passie en hoe is die ontstaan? Mijn passie voor eco-logisch en natuur-rijk tuinieren ontstond in het eerste huisje waar ik met mijn vrouw woonde. Ik merkte al snel dat onze tuin, door de aparte ligging van ons huis, een zeer specifieke aanpak vereiste. Daar ben ik me dan steeds meer in gaan verdiepen.

 

Wat betekent ‘Adventure is everywhere’ voor jou? Er is geen dag dat ik niet in mijn tuin werk of een stevige wandeling door een (liefst ongerept) stukje natuur maak. Als je daar een beetje je ogen opentrekt, merk je dat het avontuur echt wel om iedere hoek loert.

“Ecologisch omgaan met onze leefwereld is volgens mij de enige logische keuze, voor onszelf, het milieu en onze (klein)kinderen. Het doel was een natuur-rijke tuin creëren waar alle planten en dieren een plaats krijgen en ten volle kunnen bijdragen aan de biodiversiteit. Door veel zelfstudie, lid te worden van Natuurpunt en Velt en een tweejarige opleiding Natuurbeheer te volgen, durf ik mezelf nu best een ecologische tuinier te noemen.”

 

“Die eco-logische aanpak is voor mij de enige juiste weg, en dat vertaalt zich ook in de rest van mijn vrijetijdsbesteding. Ik hou van wandelen in de natuur, trek er graag op uit met de familie en ik vind veel plezier in vogels spotten. Wat mij opvalt is dat er een heleboel mensen zijn die de wereld rondreizen, maar er slechts weinigen zijn die de natuur in eigen streek goed kennen. Wie weet welke planten er groeien in het dichtstbijgelegen natuurgebied? Wie weet welke insecten daar vooral voorkomen? Dat zijn zaken waar ik me graag in verdiep.”

 

“Mijn tuin is zo’n 1.000 vierkante meter groot en ingericht in diverse kamers met telkens een andere identiteit en invulling. Het gebeurt weleens dat ik van mensen die net drie maanden door pakweg Peru getrokken zijn te horen krijg: “Wow Peter, jij hoeft niet op reis met zo’n paradijs in je achtertuin”. Op zo’n moment maakt mijn hart een kleine vreugdesprong.”

#5 Afdelingsverantwoordelijke Thaïs Dupont: surflover

Hoe lang werk je nu bij A.S.Adventure? Ik werk sinds september 2018 bij A.S.Adventure Gent en ben momenteel afdelingsverantwoordelijke Fashion en Trekking (dames).

 

Wat is jouw passie en hoe is die ontstaan? Ik ben opgegroeid aan de kust en heb dus altijd al een hechte band met zowel het strand als de zee gehad. Toen ik in 2015 de passie voor het surfen herontdekte, merkte ik dat er ook een heuse levensvisie en manier van reizen mee gepaard gaat die me bijzonder aanspreekt.

 

Wat betekent ‘Adventure is everywhere’ voor jou? Dat het avontuur permanent aanwezig is, kun je bij ons thuis het best merken aan het feit dat de surfplanken altijd klaarliggen. Het gebeurt dat we na een drukke werkdag nog snel even gaan surfen of we in een vrij weekend naar le Rozel in Frankrijk of naar Scheveningen gaan. Soms moeten we gewoon even een paar golven gaan pakken.    

“Surfen is voor mij de perfecte manier om helemaal tot rust te komen. Vooral op plaatsen zoals Bretagne waar je niet met dertig surfers voor dezelfde golf moet strijden en de natuur rond je zo prachtig is dat je soms vergeet op de golven te letten. Surfen is geduldig wachten, de tijd uit het oog verliezen en vooral de plaats waar je bent lezen en onderzoeken. Je leert van anderen door te stelen met je ogen en je leert iedere dag wel nieuwe mensen kennen zonder dat daar veel woorden voor nodig zijn.

 

In het water is iedereen gelijk. Wat je doet in het leven is er van geen belang, want daar zijn we allemaal om dezelfde reden. Ook de manier van reizen die met het surfen gepaard gaat is fantastisch. Je reist en de golven bepalen waarheen je precies gaat. In ons busje hebben we alles wat we nodig hebben. Meestal slapen we naast het strand zodat we meerdere keren per dag het water in kunnen. Tussendoor is er tijd om te lezen of voor wandelingen naar de meest afgelegen plekken. In april 2020 hopen we nog een reis naar Marokko te kunnen doen waar we dan in een surfhouse zouden logeren.” 

Cookie-instellingen voor de beste online A.S.Adventure-ervaring

A.S.Adventure maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.