CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 18u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

€ 10 extra korting bij élke aankoop vanaf € 100 | + Gratis levering

Alle fietstassen

Fietstassen zijn onontbeerlijk voor wie regelmatig de fiets gebruikt. Handig om al je spullen mee te nemen naar je werk of om je boodschappen mee te doen. Ook voor sporters is een fietstas niet weg te denken – waar steek je anders je water en voeding? De achtertas en voortas kunnen het meeste gewicht aan. Wie weinig moet meenemen, kan zich behelpen met een stuurtas of zadeltas. Wil je graag een lange dagtocht met de fiets doen, investeer je best in een fietsrugzak.

Filter:
101 artikelen
Bekijk 0 artikelen per pagina
Sorteren op:
Best verkochte producten
  • Best verkochte producten
  • Prijs: Laag naar hoog
  • Prijs: Hoog naar laag
  • Merken: A-Z
  • Merken: Z-A
  • Kortingspercentage
  • Nieuw
max aantal bereikt
3 artikelen vergelijken

Welke fietstas heb ik nodig?

De keuze van je fietstas zal vooral afhangen van hoe je die wenst te gebruiken en hoeveel gewicht je wilt meenemen. Ben je van plan om lange afstanden te doen dan raden we je een fietsrugzak aan.

Achtertas: tot 25 kilo

Achtertassen hebben het meeste draagkracht, je kan er namelijk zo’n 25 kilo in kwijt. Je bevestigt de achterfietstas op je bagagedrager en klaar is kees. Doe je regelmatig boodschappen met de fiets? Dan is een shopper model erg handig. De shopper achtertas kan je makkelijk losmaken en meenemen naar de winkel, om hem gevuld terug aan je fiets te klikken.

 

Wie naar zijn of haar werk fietst kan opteren voor een fietstas die je ook als schoudertas kan gebruiken. Net als de shopper kan je dit model gemakkelijk losmaken en terug bevestigen. Houden regen en wind je niet tegen om te fietsen? Kies dan zeker voor een waterdicht model!

Voortas: tot 12 kilo

Om je fiets in balans te houden investeer je best in zowel een achter- als voortas. Alle gewicht achter- of vooraan plaatsen zorgt ervoor dat je niet 100% evenwichtig kan fietsen. Een 30-70 verdeling is ideaal: 30% vooraan, 70% achteraan. Voortassen passen op elke fiets – ook op mountainbikes. Je hoeft dan simpelweg een voordrager te installeren.

Zadeltas: tot 9 kilo

Zadeltassen zijn zelden geschikt om waardevol materiaal in mee te nemen, simpelweg omdat de meeste modellen niet waterdicht zijn. Een zadeltas is perfect om klein herstellingsmateriaal in op te bergen.

Stuurtas: tot 2 kilo

Een stuurtas is vooral geschikt om kleinere, waardevolle spullen (zoals je smartphone en sleutels) in te steken. Veel stuurtassen hebben de mogelijkheid om je knooppuntenkaart op de bovenzijde te installeren. Op sommige stuurtashouders kan je zelfs je GSM, een GPS of een extra lamp plaatsen

Fietsrugzak: voor lange tochten

Maak je veel lange fietstochten, of ben je lang onderweg naar je werk? Dan raden we jou een fietsrugzak aan. Fietsrugzakken zijn aan jouw positie op de fiets aangepast. De borstriem zorgt ervoor dat je rugzak strak tegen je aanzit, zodat je in alle comfort kan fietsen. Bovendien hebben deze rugzakken een kleiner hoofdoppervlak, zodat je onbelemmerd een fietshelm kan dragen. Fietsrugzakken variëren van 6 tot 30 liter opbergruimte.

 

Met een fietsrugzak zorg je ervoor dat je fiets 100% in evenwicht is, wat je fietscomfort verhoogt. Ideaal dus als je een hele dag en route bent! Zo kan je jouw eten, drank en andere nodige spullen gemakkelijk meenemen.

Fietstassen voor elektrische fietsen

Wil je een achtertas, dan kies je best voor een model met klittenband of riemen. Kliksystemen passen niet altijd op je e-bike, omdat er zelden voldoende ruimte is tussen de accu en bagagedrager. Op zoek naar een dubbele tas? Omdat e-bikes vaak een brede bagagedrager hebben, is een achtertas met verstelbare verbindingsbrug jouw ideale keuze.

 

Voor-, zadel- en stuurtassen passen dan weer op alle fietstypes, dus ook op elektrische fietsen.

Waterdicht of spatwaterdicht?

Spatwaterdichte fietstassen hebben een speciale sealing die ervoor zorgt dat er geen water in de tas lekt. Dergelijke producten zijn beschermd tegen opspattend water en regen, en kan je vlot schoonmaken met een vochtige doek.

 

Een waterdichte fietstas kan tegen meer dan enkele waterdruppeltjes. Gemaakt uit waterdicht materiaal én voorzien in een waterdichte sluiting beschermen deze modellen je spullen zelfs tegen een stevige stortbui.