MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Patagonia kiest voor diervriendelijk dons

Duurzaamheid is the talk of the town, en steeds meer outdoormerken halen alles uit de kast om onze planeet van de ondergang te redden. Een nobele trend in die richting is het traceren van het dons dat in jassen en slaapzakken wordt gebruikt. Met Patagonia als trotse pionier!

100 % diervriendelijk dons

Nu de winter voor de deur staat, gaan heel wat mensen op zoek naar een warme donsjas. Dus grijpt het Amerikaanse outdoormerk Patagonia haar kans om ons wat bij te leren over die fluffy vulling, die ons zo lekker warm houdt. Sinds kort garandeert Patagonia immers dat alle donsveertjes in hun producten afkomstig zijn van vogels die op diervriendelijke manier werden behandeld. Dierenwelzijn op de eerste plaats dus!

What the Pluck?

In de donsindustrie gaat het er niet overal even ‘netjes’ aan toe. Daarom ontwikkelde Patagonia voor zichzelf – en de rest van de kledingindustrie – een zeer strenge standaard: de Traceable Down Standard. Die garandeert dat het dons:

  • voor 100 % afkomstig is van dieren die niet levend gepluimd werden;
  • voor 100 % afkomstig is van dieren die niet onder dwang gevoederd werden voor de productie van foie gras;
  • traceerbaar is tot aan de boerderij waar de ouders van de donsleveranciers – aka de eenden en ganzen – opgroeiden;
  • het dons nooit vermengd wordt met dons dat niet voldoet aan deze standaard.

 

Op hun informatieve website kom je stap voor stap te weten hoe Patagonia het productieproces controleert, van gans tot donsjas. Bekijk zeker ook eens het animatiefilmpje “What the Pluck?”, dat het traject op een leuke, toegankelijke manier in beeld brengt.

 

Wil je ook een warme winterjas met 100 % traceerbaar dons? Neem een kijkje in ons Patagonia-assortiment!

 

Goed nieuws: ook The North FaceVaude en Jack Wolfskin zijn het engagement aangegaan om geen dons van levend gepluimde dieren meer te gebruiken. Elke inspanning brengt ons een stapje dichter bij een betere wereld!