De mooiste zwemvijvers van België

Wil je deze zomer graag aan het water vertoeven met je tenen in het zand, maar heb je geen zin in uren filerijden naar de kust? Groot gelijk! Wij zetten je op weg, richting België’s mooiste zwemvijvers en meren.

Ecologisch pootjebaden in Mol

Een hagelwit strand, een heldere zwemvijver, speeltuinen, sportfaciliteiten … in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol verveel je je geen seconde. Bond Beter Leefmilieu bekroonde het onlangs nog met de Blauwe Vlag, het kwaliteitslabel voor duurzaam watertoerisme.

Natuurpracht in Rixensart

Aan de rand van het Zoniënwoud ten zuidoosten van Brussel bots je op het Meer van Genval, een grote waterplas omringd door mountainbikeroutes en huizen uit de Belle Epoque. Ook de Vallei van de Lasne is zeker een bezoekje waard.   

Vissen vangen in Rotselaar

De Plas van Rotselaar ontstond in 1975 na zandwinning voor de aanleg van de E314. Vandaag kun je er in de verschillende zones zwemmen, windsurfen en op de blankvoorn, baars en karper vissen.

Avonturenpark in hartje Ardennen

Van watersporten op het meer tot over apenbruggen klauteren in de bomen, bij de Meren van Eau d’Heure, ten zuiden van Charleroi, is er voor ieder wat wils. Natuurliefhebbers worden er zelfs getrakteerd op maar liefst 100 kilometer aan wandelwegen

Kempens avontuur

De Lilse Bergen heeft alles in huis voor een plezant dagje uit: trampolines, go-carts, kajaks, waterfietsen, een minigolfparcours … Wie blijft overnachten, kan dat op de 4-sterrencamping, omringd door 400 ha bos. Geen eigen kampeermateriaal? Huur dan eens een tipi of een boomhut.