Uit in november: herfstevents voor het hele gezin

De herfst is een heerlijke tijd om er op uit te trekken met het hele gezin. Daarom sprokkelden we enkele bijzondere, ongewone activiteiten en evenementen bij elkaar op maat van gezinnen met kinderen. Onze suggesties voor leuke uitjes in eigen land voor de maand november!

1 t.e.m. 30 november – Oost-Vlaanderen

Vissersdorp op kindermaat in Boekhoute

Avontuurlijke wandeling van 6 kilometer met tal van leuke opdrachten voor kinderen in het oude vissersdorp Boekhoute, in het hartje van het Oost-Vlaams Meetjesland. De snode Fabriezio Marieno wil een garnalenkwekerij bouwen in Boekhoute. Garnalen in een doosje zoals sardienen? “Dat nooit!”, zegt Garry Garnaal. Samen met de Boekhoutse garnaalvisser Peetje Gîrnaert ga je op stap om de oude havens bloot te leggen en zo Fabriezio’s plannen te dwarsbomen.

 

Wanneer?

Elke woensdag, donderdag en vrijdag van november

Vertrek?

Bezoekerscentrum, Boekhoutedorp 3, 9961 Boekhoute

Deelname?

5 euro per persoon

Duur?

2 tot 3 uur

Meer info:

Tel. 09 341 90 80 – www.op-zoek-naar-de-verdwenen-havens.be (op deze site kun je ook een interessant educatief dossier downloaden)

1 t.e.m. 30 november – Luxemburg

Tocht met paardenkoets in Suxy

Suxy is een lieflijk dorpje diep in de prachtige Gaumestreek, even ten noorden van Virton. Neem plaats in een mooie paardenkoets – met maximaal vijf personen – en maak een tocht dwars door de bossen en de velden van dit oord en haar omgeving. Tijdens deze twee uur durende rit vertelt de begeleider honderduit over de bossen, het onderhoud ervan door de boswachters, het wild, het kweken van het Ardense paardenras, de jacht en nog veel meer. De ideale gezinsuitstap!

Wanneer?

Dagelijks, mits reservering (minstens 3 dagen) vooraf

Vertrek?

Rue Grande 1, 6812 Suxy

Deelname?

50 euro (voor vijf personen)

Duur?

2 uur

Reserveren?

Tel. 061 31 43 37 - http://suxyattelages.wixsite.com/suxy-attelages

Meer info:

Tel. 061 31 43 37 - www.soleildegaume.be

1 t.e.m. 15 november – Brussel

Halloweentocht in het Park van Vorst

Het park van Vorst is een oase van rust en groen in de stad. Ga er samen met de kinderen én je smartphone op stap tijdens de Halloween-griezeltocht, en bewijs er het bestaan van geesten. Of kruip in de huid van een vampier en vlieg weg op een bezemsteel! Griezelen en lachen gaan hier hand in hand, want je krijgt tal van gekke opdrachten van de spelleider, kabouter Freddy, die je toespreekt op je telefoon of tablet. Soortgelijke tochten vinden in deze periode ook in andere steden plaats.

Wanneer?

Dagelijks van 1 tot 15 november

Vertrek?

Park van Vorst

Deelname?

Download gratis de Operation Freddy-app van de App Store (iOS) of Google Play (Android) en kies het Halloween spelscenario. Voor de griezeltocht betaal je 20 euro.

Duur?

1 tot 2 uur

Meer info:

tel. 0488 26 69 63, info@lamosca.be en http://lamosca.be/halloween

Vanaf 4 november – Antwerpen

Opwarmen in pop-up winterbar NAGLOED

Goed nieuws voor wie eens graag met de kinderen een cafeetje wil doen. De tijdelijke zomerbar GLOED, op de vierde verdieping van de torenhoge Antwerp Tower, krijgt een winterjasje en wordt omgedoopt tot NAGLOED. Een kopje warme chocolademelk, een biologische lunch met streekproducten of een feestelijk aperitiefje? Deze gezellige winterbar in het centrum van Antwerpen heeft alles in huis om je na een rondje kerstshoppen weer helemaal op te warmen. Leuk extraatje: winterbar NAGLOED ligt op een steenworp van de Antwerpse Zoo. Win-win voor gezinnen!

Wanneer?

Vanaf 4 november 2016 tot januari 2017, open vanaf 9 uur (weekend) of 11 uur (weekdagen)

Adres?

Antwerp Tower, De Keyserlei 5, 2018 Antwerpen

Meer info:

welkom@a-tower.be, www.a-tower.be

5-6, 12-13, 19-20 en 26-27 november - Luxemburg

Speleologie in de grot van Hotton

De herfst is een ideale periode voor het beoefenen van speleologie: actief sporten in de natuur, zonder dat je regen of erger moet vrezen. Naturaction uit Houffalize organiseert avontuurlijke sportactiviteiten, waaronder speleologie voor jong en ouder met een afdaling via smalle doorgangen en rotsspleten in de grotten van Hotton. Een speleolamp wordt ter beschikking gesteld en je wordt begeleid door een ervaren gids. De activiteit vindt plaats als minimum acht personen zich inschrijven.

Wanneer?

Elke zaterdag en zondag van november mogelijk, mits minstens 8 deelnemers

Deelname?

49 euro

Reserveren?

Tel. 0495 30 98 15

Meer info:

Tel. 061 28.86.43 – info@naturaction.com - www.naturaction.com

19 november – Antwerpen

Vurige avondwandeling in Retie

Het 215 hectare grote Provinciale Groendomein Prinsenpark in Retie nodigt je uit voor een vurig spektakel tijdens een (koude) herfstnacht. Je volgt een uitgestippelde (vuur)route en onderweg word je verrast door wervelende verhalen in de prachtige herfstgloed. Lichtspektakel en muziek mogen niet ontbreken, terwijl ook de innerlijke mens wordt verwend. En vergeet niet te genieten van de plaatselijke natuurpracht met bossen, weilanden, waterpartijen en heideland. Deze verrassende wandeling start aan het Onthaalcentrum.

Wanneer?

Zaterdag 19 november, van 18 tot 20.30 uur

Vertrek?

Onthaalcentrum Prinsenpark

Deelname?

Gratis

Duur?

2u30

Meer info:

Tel. 014 37 91 74 – prinsenpark@provincieantwerpen.be - www.provincieantwerpen.be

20 november – Luxemburg

Bergwandeltocht in Bouillon

Deze activiteit van de Outdoorschool is de ideale voorbereiding voor bergwandelaars. Onder begeleiding van een gids wandel je van Bouillon naar Bohan, langs de mooiste bergwandelroute van ons land, waarbij je de meanderende Semois volgt. Ook de beruchte laddertjeswandeling van Rochehaut en les Crêtes de Frahan liggen op de route tijdens deze stevige tocht van zo’n 17 kilometer, waarbij je 850 meter hoogteverschil overwint. Breng stevige wandelschoenen, een regenjas en rugzakje met snack voor onderweg mee.

Wanneer?

Zondag 20 november, van 9 tot 17 uur

Deelname?

75 euro

Duur?

8 uur

Reserveren?

www.outdoorschool.be

Meer info:

Tel. 0476 890 307 – info@outdoorschool.be - www.outdoorschool.be