MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Onze expertisetips voor jouw outdoormateriaal: van aankoop tot gebruik.

Je outdooruitrusting kies je niet zomaar. Je wil materiaal dat perfect voldoet aan jouw activiteiten én bovendien ook lang meegaat. Daarom verzamelden we voor jou de beste tips van onze experts over de keuze, het gebruik én het onderhoud van je materiaal. Of het nu om kledij gaat of skilatten: met onderstaande tips en adviezen zie je steeds de bomen door het bos. 

Wandelschoenen

Bergschoenen, soepele trekkingschoenen of lichte outdoorschoenen? Wandelschoenen kiezen is altijd een moeilijke beslissing. Daarom vertellen we je meer over de drie types: type A, type B en type C. We geven je ook tips voor het onderhoud van je wandelschoenen en vertellen hoe je wandelblessures tegengaat. 

Outdoorjassen

Een outdoorjas is je eerste verdediging tegen de natuurelementen. Door te kijken naar je activiteit, kan je kiezen tussen een softshell, hardshell, donsjas, 3-in-1-jas of een ski-jas. Verder vertellen we je ook hoe je je outdoorjas het lange leven kan geven dankzij enkele onderhoudstips.    

Tenten

Natuurlijk hebben we een heleboel kampeertenten in ons aanbod, maar welke soort tent is het meest geschikt voor jou? We lijsten de types kampeertenten op en hun verschillen, maar beantwoorden ook vragen als “hoe onderhoud je een tent?” en “hoe zet je een tent op?”.

Rugzakken

Vertrek je op reis of ben je dagelijks onderweg naar kantoor? Dan is een goede rugzak cruciaal. Maar welke koop je? Onze experts wandelen met je door het aanbod, van trekking- en dagrugzakken tot laptoprugzakken. Ook het onderhoud van je rugzak en hoe je een zware rugzak best draagt komen aan het bod.    

Het juiste onderhoud vraagt vaak maar een kleine moeite, maar het effect ervan is groot

Slaapzakken

Op zoek naar een slaapzak voor kampeervakanties of trekkings? Weet dan dat er verschillende soorten slaapzakken bestaan: zomerslaapzakken en winterslaapzakken, met een synthetische of donsvulling. Gecombineerd met een slaapmat en liner, bieden ze een heerlijk zachte ligplaats. Met onze tips is ook het onderhoud van je slaapzak voortaan een simpel karwei!    

Slaapmatten

Een comfortabele slaapmat is je beste keuze voor een goede nachtrust in je tent of onderweg. Maar er bestaat meer dan één soort matras: kies je voor een zelfopblaasbaar matje, een rubberen mat of luchtmatras? Ook het onderhoud van je slaapmat of het uitvoeren van kleine reparaties en herstellingen leer je makkelijk met deze tips.

Wintersport

Met een goed snowboard of degelijke set ski’s zit je op de juiste weg richting sneeuwplezier. Onze experts stellen de verschillende soorten ski’s en snowboards voor, maar vertellen ook hoe je ze onderhoudt. Ook vragen over skischoenen, skibril en helm beantwoorden ze voor je, inclusief een aantal veiligheidstips waarmee je heelhuids thuiskomt.    

Fietskledij

Van fietskleding tot fietshelm, van verlichting tot fietstas: met de juiste outfit en accessoires wordt je rit vanzelf een stuk comfortabeler én veiliger. Onze experts maken je graag wegwijs in het aanbod fietsuitrusting en -accessoires dat naadloos aansluit bij jouw favoriete parcours: woon-werkverkeer, wielrennen of mountainbiken.    

Reistas

De keuze voor een reistas, trolley of rugzak hangt volledig samen met de manier van reizen die je verkiest. Ben je een avontuurlijke reiziger die gauw wat spullen in een rugzak propt of kom je toch liever met netjes gestreken kleren aan op je bestemming? Onze experts leggen de voor- en nadelen van elk type uit, leren je wat het volume van een tas of koffer precies inhoudt en nemen de regels voor handbagage ook nog eens met je door.