Coming Home... met Jack Wolfskin

The Great Outdoors, voor sommigen onder ons voelt het keer op keer aan als thuiskomen. Ook onze experts hebben er ervaring mee. Het gevoel, middenin de natuur, dat alles goed zit. Ze delen graag hun favoriete coming home-momenten!

Het coming home-moment van Sébastien De Keyn

Wie?

Sébastien De Keyn

Functie?

Verantwoordelijke outdoordepartement bij de A.S.Adventure Store in Nijvel

Passies?

Gepassioneerd door de natuur, grote ruimtes en de bergen. 

Favoriete Jack Wolfskin producten:

Dankzij zijn functie bij de A.S.Adventure Store in Nijvel, krijgt Sébastien vaak de kans om zijn kennis te delen met klanten. “Omdat er heel wat vragen komen van klanten, ben ik ook een Facebookpagina begonnen, ObjectifTrek. Hier praat ik over het wandelen, de testen die ik doe, mijn reizen en ik organiseer wandelingen in groep.”

 

Wat was je laatste reis?

“Onlangs heb ik mijn driejarig zoontje geïntroduceerd in het alpinisme. We hebben de kaap van 2.500 meter overwonnen en op 2.000 meter hoogte naast een meer gekampeerd. Een ideaal moment om mijn zoontje met de natuur te laten kennismaken.”

 

Wat staat er op je bucketlist?

“Mijn droomproject is om op mijn 40ste de Annapurna te beklimmen. Om me bezig te houden tot dan, vertrek ik eind deze maand op wandeltocht door de gletsjers van de Vanoise in Frankrijk. Helemaal solo, wat zorgt voor een nieuwe ontdekking en nieuwe ervaringen!”

 

Wat neem je standaard mee op reis?

“Mijn Laguiole-mes. Als levensgenieter wil ik van alle smaken proeven die ik tijdens mijn avonturen tegenkom. Dit mes dient voor alles en neem ik dus overal mee naartoe. Laat dat een tip zijn: een goed mes is onmisbaar!”

 

“In de bergen heb je ook goede, warme kledij nodig en moet je jezelf beschermen tegen de regen. Dat doe je het best door je in laagjes te kleden, want in de bergen kan het weer elke seconde keren. Met een Jack Wolfskin Moonrise Fleece heb je meteen al een goede isolerende laag. Winddicht, maar natuurlijk niet waterdicht. Trek er dus nog een Taiga Trail 3in1 over en je zit zeker veilig, want deze jas is waterdicht én lekker warm!”

 

Wat is voor jou een typisch outdoormoment dat voor een gevoel van thuiskomen zorgt?

“Het moment dat je voelt dat je alleen bent. Dat voel je pas echt wanneer je omringd wordt door bergen, terwijl je jezelf enorm klein voelt. Tel daar nog eens een ondergaande zon bij op, en je zit al snel in de show van je leven. Dat zijn momenten waarop ik thuiskom in de natuur.”

Het coming home-moment van Tom Marchal

Wie?

Tom Marchal

Functie?

Expert travel bij A.S.Adventure

Passies?

Gek op de natuur in al zijn aspecten, van gekartelde bergruggen over onstuimige zeeën tot de gekste dieren.

Favoriete Jack Wolfskin producten:

Wat was je laatste reis?

“De Maldiven, parelwitte stranden en een garantie op avontuur!”

 

Heb jij een bucketlist-bestemming?

“In Europa staat Griekenland zeker nog op mijn lijstje. Verder wil ik Azië ook nog wat beter leren kennen. Ik weet nog niet waar het precies naartoe zal gaan, maar bestemmingen zoals Bali en Lombok spreken me enorm aan.”

 

Wat gaat er zeker mee op reis?

“Te veel propere kousen! Maar beter te veel dan te weinig, want er is niets zo aangenaam dan na een lange wandeltocht een vers paar kousen aan te trekken. Daarnaast zorg ik er ook altijd voor dat ik kledij bij me heb die me warm houdt, zeker als ik richting de bergen trek. Een Vertigo Eco Fleece van Jack Wolfskin gepaard met een Nanuk Ecosphere 100 muts zorgt voor meer dan genoeg warmte.

 

Wat is jouw favoriete moment in openlucht dat voor een gevoel van thuiskomen zorgt?

“Wanneer ik een vrij moment heb, doe ik er alles aan om zoveel mogelijk landschappen met een prachtig uitzicht en dieren te verkennen. Bergen opzoeken, eilanden verkennen, snorkelen … Alles is goed om in de natuur te zijn. De eerste ochtend na aankomst op je bestemming opstaan en op zoek gaan naar die eerste mooie landschappen en dieren. Diep in- en uitademen en beseffen dat het avontuur kan beginnen. Dan voel ik me echt thuis!”

Het coming home-moment van Frédéric Lamberts

Wie?

Frédéric Lamberts

Functie?

Senior verkoper afdeling schoenen bij de A.S.Adventure Store in Wilrijk

Passies?

Van jongs af aan bezeten door alles wat natuur ademt, en vaak terug te vinden in bossen dichtbij huis of wat verderaf.

Favoriete Jack Wolfskin producten:

Wat was je laatste reis?

Ik ben momenteel in Duitsland de Wildnistrail aan het wandelen, een wandelroute van 85 kilometer die dwars door het Eifel Nationaal Park loopt. De laatste jaren ben ik vaak op zoek gegaan naar streken waar de grote massa nog geen oog voor heeft. Zo heb ik met enkele vrienden het binnenland van Kroatië en IJsland ontdekt met de auto.

 

Wat neem je sowieso mee op reis?

Ik heb steeds mijn fototoestel bij me. Nieuwe ervaringen moet je natuurlijk ook kunnen vastleggen. Daarnaast zal ik er ook altijd voor zorgen dat ik nooit, maar dan ook nooit op reis vertrek zonder de gepaste schoenen. Die vormen het eerste contact met een soms lastige ondergrond en dus de basis van je lichaam!

 

De Wilderness Texapore Mid van Jack Wolfskin is een waterdichte maar toch zeer ademende schoen, mede door het Texapore-membraan. De nauwkeurige, maar comfortabele pasvorm zorgt ervoor dat je voet steeds optimaal ondersteund wordt. Wat dan ook van enorm belang is in de bergen! Dankzij de Midnight Moon fleece blijf je steeds lekker warm, ook al daalt de temperatuur.

 

Wat is je favoriete coming home-moment?

Na een lange dag je tent opzetten op een idyllische plek en een kampvuur aansteken, dat is het hoogste goed. Trouwens, in IJsland is het niet makkelijk om een vuurtje te starten door het gebrek aan hout. De Vikingen hebben het hele land leeg gekapt! Maar wat het volledig afmaakt, is dan een lekkere maaltijd te bereiden boven je warme kolen.

 

In IJsland kwamen we op een bepaald moment in een streek die door de plaatselijke bevolking wordt gezien als een plek waar elfen wonen. En het is zelfs niet zo moeilijk om het je in te beelden. Ik zette mijn tentje op vlakbij een beekje en de volgende dag werd ik wakker met de zon op mijn snoet. Op zo’n moment waan je je in een droomwereld. Dat is het moment dat ik thuiskom in de natuur, want het is echt een wereld op zich!