basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Kalender juni: de leukste evenementen van de maand

Nu de grote vakantie nadert, wordt het aanbod events steeds groter en geraakt de kalender steeds beter gevuld met sportactiviteiten, leuke actieve uitstapjes voor het ganse gezin en avontuurlijke attracties. Onze warm aanbevolen agenda voor juni!

5 juni – LIMBURG

Urban Trail – Hasselt

Voor de tweede maal vindt de Urban Trail in Hasselt plaats. Ontdek de stad al lopend en kom langs plaatsen en door gebouwen waar je normaal gezien niet zomaar in mag. Eén van de nieuwe locaties is Plopsa Indoor, alwaar Bumba je persoonlijk verwelkomt. Ook de Muziekodroom doet mee en tal van andere unieke locaties zullen volgen. De Urban Trail run is 10 km lang en is géén wedstrijd, maar een event dat het sportieve combineert met een portie cultuur.

Meer info:

PXL Campus, Elfde-Liniestraat 24, 3500 Hasselt.

Maandag 5 juni van 9 tot 12 u.

Tel. 11 45 99 00

5 juni – LIMBURG

Haspengouwse Gordel – Zepperen

Op pinkstermaandag vindt opnieuw de Haspengouwse Gordel plaats met start en aankomst in Zepperen. Je hebt daarbij keuze uit drie fietstochten (32, 45 of 60 km) en twee wandelingen (7 of 13 km) in een van Vlaanderens mooiste streken. Nieuw dit jaar is de Kleine stappenwandeling, een ludieke gezinswandeling van zo’n 4 km. Tussendoor kan je uitrusten met een hapje en drankje. Deelname 3 euro.

Meer info:

Haspengouwse Gordel, startplaats Bedrijf Berx, Startelstraat 98, 3800 Zepperen.

Maandag 5 juni van 8 tot 18 u.

Tel. 011 30 37 13

17 en 18 juni – WEST - VLAANDEREN

Canadese kano vlak water weekendcursus – Beernem

Outdoorschool organiseert dit weekend in Beernem een cursus voor de beginnende kanovaarder, die zonder veel inspanningen door de natuur wil trekken. Ideaal ook voor ouders met tieners. Na theorie over kano, peddels en uitrusting leer je op het water een reeks peddelslagen aan. De tweede dag verdiep je je verder in het beheersen van de sturing en stuwing van de kano en dit op rustige wateren. Deelname 130 euro, overnachting inbegrepen.

Meer info:

Outdoorschool, Ridderstraat 239, 3000 Leuven.

Kanocursus van zaterdag 17 juni 9 u. tot zondag 18 juni 16 u.

Tel. 0476 89 03 07

24 juni – ANTWERPEN

Summer Bounce festival – Antwerpen

Antwerpen krijgt er deze zomer een festival bij: Summer Bounce, een springkastelenfestival voor volwassenen. En wel in het Nachtegalenpark, zeg maar op het ‘dak’ van de Craeybeckxtunnel. Bounce op de beats van je favoriete dj’s en geniet van je wildste kinderdromen met ballenbaden, hindernissenparcours, bumper balls én de grootste springkastelen ter wereld waar je je helemaal kunt uitleven bij de coolste muziek. Een festival enkel voor volwassenen! No kids allowed.

Meer info:

Summer Bounce, Nachtegalenpark, 2020 Antwerpen.

Zaterdag 24 juni van 14 tot 24 u.

Toegang: 35 euro

27 juni – OOST _ VLAANDEREN

Avonturensportdag – Deinze

Aan de vooravond van de grote vakantie vindt in het domein Brielmeersen in Deinze een avonturensportdag voor jongeren tussen 12 en 16 plaats. Het wordt een dag boordevol avontuur in openlucht met een waaier van ongewone activiteiten zoals tchoukbal, lasershoot, inflatable fun, hindernissenparcours en nog veel meer. Voorzie reservekledij en picknick. Inschrijven vóór 21 juni bij Dienst Sport en Recreatie Deinze. Deelname 10 euro.

Meer info:

Provinciaal Domein De Brielmeersen, Stadionlaan 1, 9800 Deinze.

Dinsdag 27 juni van 9 tot 16 u.

Tel. 09 381 96 60

30 juni – WEST - VLAANDEREN

Avonturenchallenge – Roksem

Zin in een namiddagje avontuur in team? Verzamel dan snel drie vrienden en neem deel aan de Avonturenchallenge in Domein De Kluiten in Roksem. Er wachten zes uitdagende proeven: een hindernisparcours, gocart race, behendigheidsproef, waterproef, verrassingsproef en een trio-triatlon. Jongeren (geboren tussen 2002 en 2007) komen in de namiddag aan bod vanaf 13.30 u., volwassenen (vanaf geboortejaar 2001) zijn vanaf 18 uur aan de beurt. Inschrijven bij Sportdienst Oudenburg.

Meer info:

Domein De Kluiten, Oude Brugseweg, 8460 Roksem (Oudenburg).

Vrijdag 30 juni vanaf 13.30 u.

Tel. 050 81 16 45

30 juni-3 september – ANTWERPEN

Avontuur met Terra Nova – Diverse locaties

Terra Nova pakt al tien jaar elke zomer uit met verrassende en avontuurlijke activiteiten op diverse locaties in de provincie Antwerpen. Zo kan je van 30 juni tot 3 september pitkamperen in domein De Notelaer in Bornem. Je logeert er in één van de vier boomtenten, kunt er ’s avonds barbecueën in de bivakzone en ’s morgens genieten van een vers ontbijt. Maar ook op andere locaties, zoals het Vrijbroekpark in Mechelen, kan er gekampeerd worden. Vlotkamperen kan dan weer in Mol. Net zoals deelnemen aan een Ezelcruise door de bossen van De Merode en nog veel meer.

Meer info:

Domein De Notelaer, Notelaerdreef 2, 2880 Bornem.

Van vrijdag 30 juni tot zondag 3 september.

Prijs: 110 euro (4 personen)

Tel. 03 240 65 56

No rush! Deze activiteiten zijn doorlopend toegankelijk in juni.

1 tot 30 juni – WEST - VLAANDEREN

Zoektocht – Diksmuide

In Diksmuide en omgeving organiseren ze een leuke zoektocht per fiets getiteld ‘Op kousenvoeten naar het sokkendorp’. Een rit van 30 km langs rustige, landelijke polderwegen voor het hele gezin, in combinatie met een wandeling van 1,5 km in sokkendorp Slijpe waar je bij boerderij Groot Tempelhof meer verneemt over de mysterieuze Orde van de Tempeliers. Er zijn twee formules: één met 25 eenvoudige vragen en één met strikvragen. Elke deelnemer heeft prijs en maakt onder meer kans op een fiets.

Meer info: Dienst Toerisme Diksmuide, Grote Markt 6, 8600 Diksmuide. Dagelijks tot 31 augustus. – Tel. 051 79 30 50 en 0477 60 59 49