De Evenementenkalender van februari 

Februari is dé maand waarin de winter nog volop voelbaar is maar waarin je al droomt van de lente en de dagen die weer langer worden. Mmmmm..heerlijk! Wie geen idee heeft waar naartoe deze maand kan misschien kiezen uit deze 9 fijne tips … geniet met de grote G!

1. Sports Fair in Brussel

Of je nu een voetbalfanaat bent of fervent hengelsporter, houdt van hockey of je helemaal verdiept in taekwondo, dan is dit “Sportpaleis” dé place to be voor jou! Het meest gevarieerde aanbod van bekende en minder bekende sporten krijg je tijdens Sports Fair 2018. Tonnen inspiratie en een vat vol sportkriebels voor zowel de sportprofessional als de beginnende sporter. Smeer je benen al maar in! 

Meer info:

Van vrijdag 2 februari tot en met zondag 4 februari 2018 telkens van 10u tot 18u

Adres: Brussel Expo Paleis 8 - Place de Belgique 1, 1020 Bruxelles

Online tickets: sportsfairbelgium.be

2.Fiets-en wandelbeurs: Hicle Family in Gent 

Voor iedereen die inspiratie, tips en materiaal nodig heeft om al trappend of stappend de wereld in te trekken, is de Hicle Family fiets-en wandelbeurs! Dichtbij of ver weg, recreatief of toch eerder functioneel: het komt allemaal aan bod. Wat extra onze aandacht trekt is het Hicle Family programma. Hicle wat? Hicle Family, afgeleid van ‘hiking and cycling as a family’. Hier draait alles om het op weg zijn met kinderen en dat binnen de volledige waaier van disciplines: bergklimmen, bergwandelen, wandelen, fietsvakanties en dagdagelijks fietsen. Ook al zin om te vertrekken?    

Meer info:

Wanneer? Zaterdag 10 en zondag 11 februari

Adres: Flanders Expo in Gent - Maaltekouter 1 - 9051 Gent
Prijs: De toegangsprijs aan de kassa:
Volwassenen € 9,50
Jongeren 13 t/m 24  jaar € 5,00
Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding gratis
Tickets kan je hier online kopen: www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be

3. Love Bug Parade in Brussel 

Autoliefhebbers kunnen in februari hun hartje ophalen tijdens deze parade waarbij bijna 300 VW Kevers en hun kleinere Beetlebroertjes samenkomen voor het Autoworldmuseum op de Esplanade van het Jubelpark in Brussel. Gekleurd, aangekleed, gepersonaliseerd, gedoopt, vermenselijkt... Herbies, Giselles, nummers 53, Vocho Verdes en Beetles in alle kleuren zorgen voor een waar spektakel. Om 14.00 u zet de Love Bugs Parade zich in gang, in een vrolijke chaos van getoeter en vreugdekreten. Tot ongeveer 16.00 u rijden de Kevertjes in een heuse parade door de Brusselse straten. Of je nu autofan bent of niet, dit wil je niet missen! 

Meer info:

Wanneer? 11 februari 2018

Jubelpark 11 - 1000 Brussel
Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36
info@autoworld.be
Bestel je tickets online: www.autoworld.be

4. Winterjogging in Hofstade 

Heb je je goed voornemen om deel te nemen aan een jogging of loopevenement nog niet volbracht? Dan is deze Winterjogging in het sportdomein Hofstade op onverhard parcours misschien wel een leuke uitdaging voor jou (en de rest van je familie;-)) Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen. 

Meer info:

Wanneer? 4 februari 2018

Waar? Tervuursesteenweg z/n, 1981 Mechelen
Praktisch:

 

KINDERJOGGING: 

1 km (min 10 jaar)  of  2 km (van 10 tot 12 jaar)

Start om 14u – deelnameprijs : 1euro

JOGGING VOOR ALLEN:

5 km start: 14u30       10 km start: 15u

 

INSCHRIJVING ter plaatse: 8 euro

VOORINSCHRIJVING tot 28/01:  6 euro    

5. I love you temporary Art Walk in Brussel 

Tortelduifjes of niet, wandel-en kunstliefhebbers kunnen de week voor Valentijn in onze hoofdstad het Brussels I Love You-parcours wandelen langs 20 openbare plaatsen in Elsene en Sint-Gilis. Voor professionele kunstkenners, maar ook en vooral voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van de hedendaagse kunst, die in Brussel volop in ontwikkeling is. Voor een Brussel zoals je het nog nooit zag! 

Meer info:

Wanneer? Van 3 februari tot 10 februari 2018
Waar? verschillende locaties in Brussel
contact@brusselsiloveyou.com

http://www.brusselsiloveyou.com/

    

6. Reiscafé in Mechelen 

Het Reiscafé van Femma is een must-visit wanneer je eens anders dan anders op reis wilt gaan. Je maakt er kennis met het unieke reisaanbod, de reisbegeleiders en andere deelnemers én er is tijd voor een gezellige babbel met andere dames die van reizen houden! Begint het al te kriebelen om op vakantie te vertrekken? 

Meer info:

Wanneer? 25 februari 2018 van 13u tot 17u
Waar?
De Posthoorn, Posthoornstraat, 2800 Mechelen
Inkom: 4 euro (inschrijven niet nodig)
Meer info: stuur een mailtje naar veerle.vlasselaer@femma.be    

    
    

7. Krokusfestival Let’s play in Hasselt 

Een aanradertje van jewelste is het Krokusfestival dat voor jong en oud een ode wil uitbouwen aan het spel en de kunsten viert voor een jong publiek met een eigenzinnig en prikkelend festivalprogramma vol theater, dans, video, muziek, performances en speelse installaties! 

Meer info:

Wanneer? Vrijdag 9 februari tot donderdag 15 februari 2018
Waar? Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
Praktisch: een aantal voorstellingen spelen op locatie, meestal wordt er verzameld aan het infopunt in het festivalcentrum (in CCHA) en ga je dan samen per bus of te voet naar de locatie. Aan het infopunt is een kaartje beschikbaar van alle locaties.

8. Vakantiesalon in Brussel 

Wie al droomt van vakantie maar nog geen idee heeft waar naartoe, vindt op het Vakantiesalon zeker zijn gading want dit is dé grootste nationale toerismebeurs van België met meer dan 800 bestemmingen, 300 exposanten die zorgen voor instant reisinspiratie, droombestemmingen én interessante condities. Begin al maar te dromen van je volgende trip! 

Meer info:

Wanneer? van 01/02/2018 tot 04/02/2018
Waar? Brussels Expo - Belgiëplein 1, 1020 Brussel
info@vakantiesalon.eu
Koop je tickets hier online: tickets.brussels-expo.be

9. Verrassende lichtwandeling tijdens Winterwarm in De Hoge Rielen in Turnhout 

Vorige maand raadden we je aan om naar dit heerlijke winterfestival te trekken. Vandaag geven we je nog een extra reden om richting Turnhout te trekken. Waarom? Omdat je zeker moet deelnemen aan dé van de blikvangers ‘Uit het donker: een wandeling in het licht’. Een gratis (!) wandeling van anderhalve kilometer die je langs vier bijzonder lichtinstallaties van jonge kunstenaar Floris Vanhoof en het Nederlands-Noorse duo Children of the Light.

Meer info:

Wanneer? De wandeling is gratis te bezoeken op 1, 2 en 3 februari tussen 18 en 23 uur
Waar? De Hoge Rielen - Molenstraat 62 - 2300 Turnhout
Tip: breng een zaklamp mee en maak zelf deel uit van een van de installaties.    

10. Winterparcours in de Plantentuin van België in Meise 

Buiten kil en koud? Daar hebben de bloemen en planten in Meise geen last van. Want oooooh ja, er zijn ook planten die in de winter bloemen geven. Winterbloeiers zijn dat! De bloemen hebben vaak hele zachte, subtiele kleurtjes en soms ruiken ze verrassend sterk. Wil je ze samen gaan ontdekken? Trek jullie warme winterkleding aan, vraag de gratis wandelfolder aan de kassa en ontdek de mooie verzameling winterbloeiers, schorsen en kleurrijke twijgen in de Plantentuin op jullie eigen tempo.

Meer info:

Adres: Nationale Plantentuin van België
Nieuwelaan 38, 1860 Meise
Autosnelweg A12 Brussel-Boom (Antwerpen), afrit 3 ‘Meise’
Bus "De Lijn" 250 en 251 vanuit het Brusselse Noordstation
Tel.: 02-260 09 70
info@plantentuinmeise.be
Vergeet voor de winterwandeling niet laarzen of stevige stapschoenen aan te trekken!