De evenementenkalender voor november

Het is niet omdat november de meest herfstige maand is van het jaar dat het niet plezant kan zijn. Net nu is het belangrijk om geregeld je snoet buiten te steken en frisse lucht in te ademen. Geen probleem, want aan evenementen en leuke uitstap-ideetjes alvast geen gebrek!

1 november– Vlaams-Brabant

Grootouder-Kleinkinddag – Provinciedomein Huizingen

Tijdens de herfstvakantie kan je je kinderen op 1 november zonder schroom droppen bij de oma en opa. Want niemand wil de Grootouder-Kleinkinddag in Huizingen missen! Luister samen naar de verhalen van de bosfee of trek op GPS-schattenjacht. Wandel over het Kabouterpad of doe mee aan de Vleermuizentocht. Ook de ouders zelf zijn natuurlijk welkom voor dit topdagje!

 

Meer info:

Provinciedomein Huizingen  - Torleylaan 100 1654 Huizingen

nmehuizingen@vlaamsbrabant.be - 02-383 00 28

Voor kinderen van 4-8jaar

Deelname is gratis, inschrijven mét keuze-activiteit kan tot 28/10! Inschrijven bij voorkeur per mail (of telefonisch)

Nog tot 5 november– Antwerpen

Sportopia – Park Spoor Noord in Antwerpen

Al duizenden kinderen en hun (groot)ouders beleefden een sportief avontuur vol attracties, sport en spel. Daarom blijft Sportopia in Antwerpen nog open tot en met de herfstvakantie. Applaus! Geen stress als het eens wat minder leuk weer is. In Sportopia kan je ravotten en losgaan op maar liefst 25 sportieve attracties. 

Meer info:

SPORTOPIA -Parkloods in Park Spoor Noord
Damplein 36 2060 Antwerpen

info@stad.antwerpen.be - tel. 03 22 11 333

In de herfstvakantie open van 12-18u

In Sportopia moeten kinderen jonger dan 10 jaar worden begeleid door een volwassene (+18j). Zonder begeleiding krijgen ze geen toegang tot het sportpretpark.

1 & 5 november - Limburg

Kattekwaad - Bokrijk

Her en der in het land vind je rond Halloween leuke events. Maar deze Kattekwaaddagen in Bokrijk zijn toch een extra vermelding waard. Kinderen kunnen er zich uitleven op een acrobatenpiste, losgaan in een laserspel, naar beneden zoeven op een deathride en stoere toeren uithalen op een hindernissen- en gekke fietsen parcours. Maar ook naar verhaaltjes luisteren, ravotten in de speelschuur of een bezoekje brengen aan het kabouterdorp. Een heerlijke uitstap voor het hele gezin!

Meer info:

Borkijk – Bokrijklaan 1 – 3600 Genk

Tel: +32 (0)11 265 300 – http://www.bokrijk.be/nl – van 10 tot 17 u.
Toegang 12 euro voor volwassenen, kinderen 3-12 jaar 10 euro, gratis voor kinderen tot 3 jaar..
Bepaalde activiteiten van het KATTEKWAAD parcours zijn enkel toegankelijk voor kinderen met een minimum lengte van 130 cm.

Vanaf 19 november – Limburg

Ice Magic - Hasselt

Beeld je even in: 150 ton ijs, prachtig gesneden en mooi verlicht, 15 internationale artiesten, en dit bij 6° Celsius. Wauw! Wat een feeërieke winterpracht! Dankzij Ice Magic in Hasselt komt het leukste deel van de winter een stapje dichterbij. Wie weet waag je je zelfs op de ijsglijbaan? Selfie-time!

Meer info:

Ice Magic Hasselt –  Winterland, Kolonel Dusartplein, 3500 Hasselt 
info@icemagic.eu – tel: +32(0)50 20 04 65
Toegang 8 euro voor volwassenen, Kinderen 4-12 jaar 5 euro

19 november – Vlaanderen & Brussel

Kunstendag voor Kinderen

Het idee doet nogal hardnekkig de ronde dat kunst voornamelijk iets zou zijn voor hoogontwikkelde en niet meer zo jonge mensen. Not!  Kunstendag voor Kinderen bewijst dit al voor de zesde keer. Het is dé hoogdag voor laagdrempelige kunst in Brussel en Vlaanderen. Cultuurhuizen en musea openen 1 keer per jaar hun deuren specifiek voor kinderen en gezinnen. Dans, schilderkunst, theater, muziek… de aangepaste programma’s op maat van kinderen zijn elk jaar weer stuk voor stuk pareltjes om bij weg te dromen. 

Meer info:

https://www.kunstendagvoorkinderen.be/

tel. 02 553 68 94 of info@kunstendagvoorkinderen.be

Voor sommige activiteiten moet je op voorhand reserveren

19 november – West-Vlaanderen

Supervlieg – Wielsbeke

Supervlieg is zowat het plezantste kinderkunstenfestival voor gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar.  Op 19 november landt Supervlieg al voor de 4de keer in Wielsbeke. Dit is een belofte: jij (en je kinderen natuurlijk) beleeft er sowieso een superdag met theatervoorstellingen, creatieve workshops en allerhande muzikale activiteiten. Gewoon doen!

Meer info:

Guido Gezellestraat 55b - 8710 Ooigem

jeugddienst@wielsbeke.be - tel: 056/67.32.19

gezinsticket € 5,00 (vvk), € 7,00 (kassa)

** reserveren is aangeraden

24 november – Oost-Vlaanderen

Wowow Fluo Night Run – Aalst

Heb je iets met fluo en met rennen? Maak dan dat je erbij bent voor de tweede editie van de Fuo Night Run in Aalst. Over een parcours van 6km zal je kunnen genieten van het prachtige verlichte stadspark. Er is bovendien ook een kidsrun voorzien van ongeveer 1km. Ready. Start? Vergeet niet je meest lichtgevende accessoires uit de kast te halen om keihard te glowen!  

Meer info:

Stadspark –Aalst

leden@maspoe.be - tel Kim Barbé (0479/02.02.33)

Kidsrun (tot 12 jaar) van ca 1km: €5 / Volwassenen run or walk: €12 via de website,€15 ter plaatse.

26 november – Vlaams-Brabant

Family Rave Party – Vilvoorde

Een Family Rave Party? Wuaat? Yes, maak je klaar voor de allereerste dikke vette fuif voor ouders én hun kinderen. Beeld je het volgende in: neon, neon en extreem veel fluo. Vet goeie muziek waarop je ook samen los zou gaan thuis in de keuken. (Denk Michael Jackson én Justin Bieber. Misschien zelfs een Yves De Ruyterke. Uiteraard ook Boef en 'Kind van de Duivel. ha!) Overigens, ook niet onbelangrijk: op de Family Rave Party in Vilvoorde zijn er cocktails én mocktails. En keiveeeeeel stoere activiteiten 

Meer info:

Kruitfabriek – Steenkaai 44 – 1800 Vilvoorde

alloallo@maisonslash.be

Tickets volwassenen: 15 euro / kinderen : 8 euro

Het event is het meest geschikt vanaf 5+.

Zusjes en broertjes vanaf 2 jaar zijn welkom in de "toddlers-only chillout safe space".

26 november – Vlaanderen

Boomplantdag – Maasmechelen/ Zottegem/ Turnhout

12500 nieuwe bomen, dat is het aantal dat Natuurpunt de grond in wil stoppen op 25 november. Uiteraard zijn elk paar extra handen meer dan welkom. Wil jij ook meer bossen om in te spelen, te lopen of te wandelen? Make bos, not war!

Meer info:

info@natuurpunt.be of tel +32 15 29 72 20

26 november – Vlaanderen & Brussel

Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Keiplezant, want op superveel locaties kan je die dag testjes en proefjes uitvoeren. Ben je niet zo voor experimenten? Helemaal ok, je kan ook gewoon geboeid luisteren naar verhalen of kijken naar spectaculaire demonstraties. Mis het moment niet én wordt wetenschapper voor één dag. (Of veel dagen, dat hangt af van hoe je gebeten wordt natuurlijk)