basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

10 manieren om avontuur te versieren van de Chief Adventure Officer

Elke maand haal ik je als Chief Adventure Officer met 10 nieuwe uitdagingen uit die gezellige, doch lichtjes muf ruikende comfortzone. Zo breng ik jou een tikkeltje of net keiveel dichter bij het avontuur. Deel je geslaagde, fantastische of zotte ervaringen met #asadventure op Instagram. 

 

We zijn benieuwd!

C(i)AO, Sarah

Augustus lokt je naar buiten!

1. Doe een wandellunch

Neem je collega’s bij de arm en ga al wandelend lunchen. Liefst een heerlijk broodje gezond, dan heeft je lijf er ook echt wat aan. Die opgewarmde meeneempizza van gisteren is sowieso nogal onpraktisch om onderweg op te peuzelen.

2. Zing je favoriete natuursong

Wat is jouw favoriete liedje over de natuur? November Rain? Let the sunshine in? Durf je ’t ook luidkeels zingen op je favoriete plekje in het groen? En euh… durf je daar ook een filmpje van delen? 

3. Sta op voor de zonsopgang

Ochtendstond heeft goud in de mond. Proef maar! Zet je wekker om 5u ’s ochtends, vlieg gezwind uit je bed en goedgezind naar buiten (misschien ook even een koffietje meenemen wanneer je door de keuken sprint). Kijk en luister hoe de wereld rond je wakker wordt!

4. Verzamel 1 kg zwerfvuil

Ben jij ook zo’n fervente jogger/fietser/wandelaar die grijs haar krijgt van zwerfvuil onderweg? Neem een zak mee en raap het op! Krijg jij 1 kg bij elkaar verzameld? Daar zien we graag het bewijs van op jouw weegschaal!

5. Eet een insect(enburger)

Je gaat het nu eens écht écht écht doen: eet een insect! Gefrituurd, gestoomd of gebakken. In hamburger-, cupcake- of kroketvorm. Het doet er allemaal niet toe. Oogjes dicht, snaveltjes open en smullen maar! Picture please!

6. Fotografeer je tattoo in de natuur

Ben jij gezegend met een tattoeage die een dier of iets uit de natuur voorstelt? Neem je arm/been/… mee naar buiten en fotografeer je lijfkunst in een passende omgeving. En, ja hoor, een plak- of hennatattoo mag ook. 

7. Maak een natuurcollage van je wandelvondsten    

Plan eens een fikse wandeling in en verzamel onderweg dingen die je tegenkomt en die in je zakken passen. Nee, planten beschadigen en kiezels van de buurman zijn oprit meejatten zijn niet cool. Kijk gewoon goed rond, er slingeren genoeg mooie vondsten rond. Maak er bij thuiskomst een artistieke collage mee en deel je kunstwerk!

8. Gooi een muntstuk op voor een verrassingstochtje

Ga met een munststuk naar keuze bij je voordeur staan. Gooi de munt op en laat hem vallen. Kop? Dan sla je linksaf. Bij munt ga je rechts. Loop rechtdoor tot het volgende punt waar je een richting moet kiezen en herhaal. Waar kom jij na tien keer opgooien uit?

9. Mik op blikjes met een zelfgemaakte katapult

Zoek een geschikte tak in het park, in je tuin of in het bos. Met wat handigheid en een brede elastiek maak je er een katapult van. Verzamel wat keitjes en een tiental lege blikjes. Speeltijd!

10. Nodig je buren uit voor een stoelendans

Nodig je buren met een anoniem en ‘mysterieus’ briefje uit om een stoel/kussen mee te nemen. Laat hen op een bepaald tijdstip naar een bepaalde plek in de natuur ergens dichtbij jullie thuis komen. Wacht hen op (op jouw eigen meegebrachte stoel uiteraard) met koffie en koekjes en zie wat de avond brengt.