basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

De evenementenkalender voor september

De zomervakantie zit er voor de meesten onder ons op, maar dat wil niet zeggen dat de zomer al stopt. Ook deze maand staan nog heel wat evenementen op de kalender die geschikt zijn voor het hele gezin, van rustige wandelingen tot sportieve events. De zomerblues krijgt dus geen kans in september!

3 september – LIMBURG

Battle of Thor – Genk

‘Battle of Thor’ is een obstakelrun tussen het Thor-park op de prachtige mijnsite van Genk tot aan de zware mijnterrils van As. Onderweg wachten ruim 20 uitdagende hindernissen de deelnemers op. Dit jaar mogen jongeren vanaf 12 jaar aan de kortere afstand (7 km) deelnemen en er is een aangepast parcours van circa 2 km voor de 6- tot 11-jarigen, die bovendien begeleid mogen worden door één volwassene.

Meer info:

tel. 011 45 99 99

www.sport.be/battleofthor

Deelname: 60 euro (12 km), 45 euro (7 km) en 25 euro (2 km, Little Spartacus)

Van 9 tot 19 u; start 10 u. (Little Spartacus), 11u30 (7 km) en 13u30 (12 km).

9 september – BRUSSEL

Ecotrail – Brussel

Het Atomium vormt het unieke decor voor de start van de eerste Ecotrail door Brussel. De deelnemers hebben keuze uit diverse trajecten. Het hoogtepunt is de 80 km trail, die eindigt aan de oude hippodroom van Ukkel-Bosvoorde en de deelnemers langs de mooiste groene plekken van de stad voert. Er is ook een bike run van 80 km, trails van 42, 21 en 10 km, een duo trail en wandelingen van 10 en 21 km. Deze tochten starten en eindigen aan de hippodroom.

Meer info:

www.ecotrailbrussels.com 

De 80 km trail start om 10 u, de overige wedstrijden vanaf 12 u. in Ukkel.

Vooraf inschrijven tot 8 september; voor de wedstrijden van 21 en 10 km, de duo trail en de wandelingen kan je de dag zelf ook nog inschrijven.

9 en 10 september – OOST-VLAANDEREN

Oost-Vlaanderens Mooiste- Zottegem

Een leuk tweedaags evenement voor fietsers en wandelaars in Zottegem en omgeving, aan de poort van de Vlaamse Ardennen. Op zaterdag heb je keuze uit drie verschillende fietsafstanden van 40 tot 110 km met aangepaste moeilijkheidsgraad of twee mountainbiketrajecten (40 en 60 km). Op zondag is er keuze uit vier tochten (20-30-50-80 km), een fietstocht voor kids (20 km, met zowaar de beruchte Paddenstraat!) en drie wandeltochten in en rond Zottegem (6-12 of 18 km).

Meer info:

tel. 09 364 53 20

www.oostvlaanderensmooiste.be 

Elke dag start vanaf 7u.30

Deelname fietstochten 4 euro (voorinschrijving) of 5 euro (dag zelf), deelname wandeltochten 1,50 euro.

10 september – ANTWERPEN

Zondagswandeling Natuurpunt – Oud-Turnhout

Naar aanleiding van Open Monumentendag organiseert Natuurpunt een Zondagswandeling in het prachtige domein De Liereman, een van de oudste beschermde Vlaamse landschappen in Oud-Turnhout. Deze begeleide wandeling biedt een stevige brok natuur overgoten met een sausje cultuur. Kinderen kunnen vlakbij het ‘Bos van Bo’ verkennen, een natuurpad ideaal voor 4-7-jarigen, waarbij ze tijdens de wandeling leuke opdrachten kunnen uitvoeren. Aangename gezinsuitstap!

Meer info:

tel. 014 42 99 66

www.natuurpunt.be/agenda/

Gratis 

Van 13u.30 tot 16 u.    

10 september – VLAAMS-BRABANT

Bootjes- en vlottenrace – Galmaarden

In hartje Pajottenland, in Galmaarden, wenkt een leuke gezinsuitstap naar aanleiding van de Molendagen. Op zondag 10 september vindt er een waaier aan leuke activiteiten plaats met zowel een familieschattenjacht als een kruidenwandeling. Centraal tijdens dit evenement staat echter het riviertje De Mark. Dat vormt het decor voor een heuse bootjes- en vlottenrace (met zelfgebouwde vlotjes) en er is ook een geleide wandeling langs de Mark naar Viane.

Meer info:

tel. 054 58 91 67 (VVV Markvallei)

www.pajot-zenne.be/waterenwind

www.heetveldemolen.be 

Activiteiten van 10 tot 17 u.    

10 september – ANTWERPEN

Open Flanders Archery Run – Brasschaat

Het Gemeentepark van Brasschaat vormt het decor voor de Flanders Archery Run, waarbij boogschieten en lopen worden gecombineerd. De deelnemers lopen telkens een ronde van 400 m en dienen vervolgens met een boog naar vier ronde schijven te schieten. Er zijn drie looprondes en twee staande schietrondes. Bij een misser volgt een strafronde. In de voormiddag kan je alvast een initiatie boogschieten volgen. Er is ook een teamestafette. Iedereen kan deelnemen.

Meer info:

tel. 03 286 07 79  

www.handboogliga.be/handboogschieten/outdoor-disciplines/archery-run 

Initiatie boogschieten 10 u

Wedstrijden: eerste start 12 u. Deelname 10 euro, jongeren tot 17 jaar 7 euro.

10 september – ANTWERPEN

Reisbeurs Afrika – Mechelen

Staat een reis naar Afrika al een tijdje op jouw bucketlist, maar blijf je twijfelen om er echt werk van te maken? Trek op 10 september dan naar Mechelen en laat je definitief overhalen op de Reisbeurs Afrika, een initiatief van Joker en British Airways. Ga er een persoonlijk gesprek aan met ervaringsdeskundigen, informeer je bij de aanwezige reisorganisaties of luister naar de verhalen van de dertien sprekers die op de affiche staan. Er is altijd wel een reisje dat perfect bij jou past!

Meer info:

www.reisbeursafrika.be

De inkom is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.

17 september – WEST-VLAANDEREN

Tielt City Trail – Tielt

Verken Tielt ‘binnenstebuiten’ al wandelend of al lopend op autoloze zondag 17 september. Je hebt keuze uit twee trajecten: 5 of 10 km. Het parcours blijft strikt geheim tot de dag van Trail zelf. Het is uniek en voert de deelnemers door de straten maar ook door private en openbare gebouwen in de stad. Het 10 km parcours biedt tevens enkele bijzondere verrassingen. Iedereen loopt of stapt op eigen ritme, want het is geen wedstrijd. Langs het parcours en aan de Europahal is animatie voorzien.

Meer info:

tel. 0479 90 35 32

http://tieltcitytrail.be 

Start om 15 u. Deelname 9 euro, kinderen (t.e.m. 12) 5 euro.    

23 september – BRUSSEL

Sportnacht – Brussel

De stad Brussel organiseert op zaterdag 23 september de eerste Sportnacht. Er is keuze uit verschillende activiteiten en diverse sporten in het verkeersvrije stadscentrum. Bovendien blijven de zwembaden en tal van sportcentra open tot 23 u. Maar de Brussels Night Run spant de kroon. Een 8 km lange wedstrijd vanaf het Paleizenplein langs de mooiste locaties van het centrum (zoals Grote Markt, Warandepark, Zavel enz.). Onderweg wachten spectaculaire lichtanimaties.

Meer info:

www.sport.be/brusselsnightrun/2017/nl/info

www.brussel.be 

Night Run: vooraf inschrijven tot vrijdag 22 september middernacht aanbevolen.    

23 september – WEST-VLAANDEREN

Ostend Night Run – Oostende

Zoek je een unieke loopuitdaging? Dan is de Ostend Night Run iets voor jou! Deze stadsloop vindt plaats bij ondergaande zon en loopt langs een gevarieerd parcours, dat je toelaat Oostende beter te leren kennen. Het accent ligt op deelnemen, je loopt dus op eigen ritme. Start en aankomst ligt bij het Kursaal van Oostende. Het parcours is 7 km lang en naar eigen keuze opteer je voor één, twee of drie rondjes. Ook voor kinderen is er een run met keuze tussen 700 of 1.000 m.

Meer info:

tel. 059 25 53 16  

www.ostendnightrun.be 

Kids Run start om 19 u, de Night Run om 20 u.

Deelname: 10-15 of 20 euro (bij vooraf inschrijven, tot 17 september voor 7, 14 of 21 km), ter plekke + 5 euro. Kids Run: 2 euro.

24 september – VLAAMS-BRABANT

Natuurpuntwandeling Bos van Aa – Zemst

Natuurpunt organiseert een herfstwandeling met begeleiding door de bekende natuurgids Herman Dierickx. Vertrekken doe je aan de aanlegkade Sluisweg aan het kanaal in Zemst. Het is een gevarieerde tocht door het natuurgebied Bos van Aa, o.a. door de voormalige zandwinning van het bos. Tijdens de wandeling vertelt de gids hoe de natuur zich voorbereidt op de winter en welke strategieën planten en dieren hiervoor hebben. Bewonder ook zeker de kuddes Galloway-runderen!

Meer info:

tel. 02 252 11 05

www.natuurpunt.be/agenda/

Afspraakplaats: Bos van Aa, aanlegkade Sluisweg, 1980 Zemst.

Duur: van 14 tot 17 u.