De evenementenkalender voor september

Het is niet omdat de hete zomervakantie nu voorgoed achter de rug is dat je niet meer mag genieten van het zalige buitenleven. Speciaal voor jou lijsten wij de allercoolste evenementen en outdooractiviteiten op waar je het nog even heel warm van zal krijgen. Een overzichtje!    

2 september 2018 – LIMBURG

Battle of Thor – Genk

Een fantastische obstakelrun die je niet mag missen is deze Battle of Thor op de prachtige mijnsite in Genk. Uniek aan deze obstakelrun is dat je naast een parcours van 12 km met minstens 20 hindernissen (waaronder de loodzware mijnterrils van As) ook kan deelnemen aan een parcours van 7 km. Zo kunnen ook minder geoefende deelnemers en zelfs jongeren proeven van deze spectaculaire loop. Wil je er echt een familiedag van maken? Laat dan de jongste deelnemers meedoen aan het parcours van 2km. 

2 september 2018 – BRUSSEL

Het Gordelfestival – Vlaamse rand rond Brussel

De eerste zondag van september kan je weer fietsen, wandelen en achteraf de benen los dansen in de prachtige streek van de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel. Vanuit het park van Tervuren fiets je langs de mooiste plekjes van de Druivenstreek tijdens een tocht van 25, 40 of 60 km. In het sport- en speldorp kunnen kinderen ravotten terwijl jij geniet van een lekker streekproductje. Het Gordelfestival, dat is een dag om met stip in je agenda te zetten.    

9 september 2018 – Overal in Vlaanderen

Open monumentendag

Het recept van Open Monumentendag is alom bekend: elke tweede zondag van september stellen honderden monumenten in heel Vlaanderen gratis hun deuren open. Oude fabrieken, weelderige tuinen, statige kloosters, wie houdt er niet van om rond te snuffelen op plekken waar je anders niet mag komen? Vrolijk je zondag op met een rondleiding, een wandeling of fietstocht, een proevertjessessie…een hoogdag voor curieuzeneuzen! 

15 september 2018 – de Ardennen

Wildplukken en koken in de Ardennen - Bohan

Wie echt eens iets supercool wilt doen, kan met de Outdoorschool op survivalkamp.
Tijdens een wandeling door de bossen en langs de velden verzamel je samen een uniek avondmaal met alles wat je die dag zelf hebt geplukt: planten, bloemen, waterplanten, paddenstoelen, bessen, noten en wortels. In het survivalkamp maak je daarna alles klaar in de blokhut voor een gezellig avondmaal en een kampvuur. Wie graag blijft overnachten in het kamp, kan in de ochtend nog mee genieten van een boterham en koffie.    

15 september 2018– KOKSIJDE

Dag van de mobiliteit

Tijdens de Week van de Mobiliteit organiseert Koksijde een superleuke Dag van de Mobiliteit. Neem deel aan workshops op maat zoals het verkeersparcours op kindermaat, rijden in een tuimelwagen of een workshop elektrisch fietsen, ja het kan allemaal! Trap als afsluiter je eigen smoothie bij elkaar in de sappentrapper en sapjesfiets. Bij deelname aan 5 of meer workshops krijg je een leuk cadeautje. Mobiel zijn was nog nooit zo leuk! 

16 september 2018 – LIMBURG

Wandeling 'Een kei van het Nationaal Park' - Genk

In het kader van National Rock Day kan je in het Nationaal Pak Hoge Kempen je keicoole schoenen aantrekken om deel te nemen aan een te gekke rangerwandeling. Omdat stenen, grind en zand typisch zijn voor de bodem van de Hoge Kempen is dit de ideale plaats om hun geheimen te ontsluieren. Tijdens deze steengoede wandeling leer je samen met een ranger stenen ‘lezen’ met behulp van opdrachtjes en eenvoudige onderzoeksmaterialen. Nog nooit waren stenen zo boeiend als tijdens deze speelse en leerrijke ontdekkingstocht.    

22 september 2018 

Feest in het bos – Hamme-Mille

Diep in de Mysterieuze Bossen wonen elfjes, trollen, wilde zwijnen en zo veel meer. Om de twee jaar kan je ze ontmoeten tijdens Feest in het bos/Forestival, op een unieke locatie aan de rand van het bos op de taalgrens. Dit festival is een belevenis voor jong en oud en alles ertussenin. Een feest dat Vlamingen en Walen verenigt, hoe leuk is dat. Kom mee genieten van spannende circusacts, onstuimige muziek en workshops. Steeds met de natuur als rode draad. Je start het festival met een potluck-picknick waar je specialiteiten uit Wallonië kan uitwisselen. 

22 september 2018 - WEST-VLAANDEREN

Ostend Night Run – Oostende

Een loop die start bij zonsondergang op de zeedijk, hoe zalig kan het zijn! Tijdens deze supersportieve belevingsloop met een afwisselend en bijzonder parcours van 7, 14 of 21 km.

Je loopt tijdnes de Ostend Night Run onder meer op de westelijke strekdam, door een ondergrondse parking, de Sint-Petrus- en -Pauluskerk, het OLV-College, het Feest- en Cultuurpaleis, de James Ensorgalerij, de levendige uitgaansbuurt, het Kursaal Oostende en een feeëriek Koningspark. Zo leer je Oostende echt nog eens op een originele manier kennen. En je doet nog iets aan je conditie ondertussen! Win-win.    

22 en 23 september 2018 – OOST-VLAANDEREN

The Big Bounce: een springkasteel voor volwassenen – Sint-Niklaas

Voor de tweede keer op rij geniet je van een groot springkastelenfestival voor volwassenen in Vlaanderen. Ja, dus jij mag gewoon keihard zelf gaan springen, hoe origineel is that? Het recreatiedomein De Ster wordt voor The Big Bounce voor de gelegenheid omgetoverd tot paradijs van springkastelen, -kussens en ballenbaden. Denk daar nog drie verschillende muziekpodia bij en een reeks heerlijke foodtrucks en je bent vertrokken voor iets wat voor ons klinkt als dé beste dag van het jaar. De minimumleeftijd: 18 jaar. Wedden dat je niet meer kan wachten tot de 22ste?    

29 en 30 september 2018– LIMBURG

Wild in Vlaanderen: op geocache met een otter - Hasselt

Maak met de hele familie kennis met wilde zoogdieren in onze Vlaamse natuur. Via geleide wandelingen en de otter-geocaching route ontdek je hoe otters leven en wat ze nodig hebben om zich opnieuw thuis te voelen in het land van 1001 vijvers. Via de grote doe-zoektocht op zondagnamiddag kom je dan weer alles te weten over het verborgen leven van zoogdieren en de uitdagingen om er in ons volgebouwde Vlaanderen mee samen te leven. Een leerrijk natuurweekend voor de ganse familie, daar word je toch gewoon gelukkig van?