Bergen kijken op het Banff Mountain Film Festival

The mountains are calling and you must go ... naar het Banff Mountain Film Festival! Goed nieuws: je hebt er geen retourtje Canada voor nodig. In 2015 gaan de beste films van dit topevenement opnieuw op wereldtournee. Ook in ons eigen platte landje!

Volg de Banff-karavaan

Het Banff Mountain Film Festival, genoemd naar het Canadese dorpje Banff dat pal in de Rocky Mountains ligt, is het grootste en meest prestigieuze festival voor avonturen- en gebergtefilms. Om doorgewinterde bergfanaten wereldwijd de kans te geven de bekroonde films te bewonderen op het grote scherm, trekt de Banff-karavaan langs 42 landen, waaronder België. Het festival doet de steden Brussel (3 t.e.m. 6/03), Gent (16/03), Antwerpen (17/03), Bergen (18/03), Namen (19/03), Eigenbrakel (21/03), Luik (24/03), en Libramont (24/04) aan.

Spektakel gegarandeerd

Wat mag je van zo’n avond verwachten? Spectaculaire beelden, beklijvende verhalen, adembenemende landschappen … Kortom: de droom van iedere avonturier en ‘extreme sports’-beoefenaar, samengevat in meer dan twee uur film. En ook voor wie het liever bij dromen houdt, is dit het ideale avondje uit. Terwijl de waaghalzen op het scherm balanceren op smalle richeltjes en ijzingwekkende bergkammen, kun jij je beperken tot het puntje van je stoel.

 

Een voorproefje van het festival vind je alvast in deze officiële trailer:

A.S.Adventure steunt Banff

Van het beklimmen van de big walls in Yosemite tot skiën in Alaska, van parapenten in Zuid-Frankrijk tot roeien op de Indische Oceaan: de inhoud van het Banff Mountain Film Festival is een kolfje naar onze hand. A.S.Adventure is dan ook de apetrotse partner van dit niet te missen evenement!

 

Meer weten? Neem een kijkje op www.banff.be, de officiële website van de Belgische Banff Tour.