CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

€ 10 extra korting bij élke aankoop vanaf € 100 met code EXTRA10

Anti-insectenkledij die geen steek doorlaat

Malaria, gele koorts, dengue … Allemaal ziektes die door muggen worden overbracht op de mens, vaak met ernstige gevolgen. Maar zelfs een steek van een gezonde mug kan behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig bestaat er insectenwerende kleding die de muggen op een afstandje houdt.

Je kunt nog zo kwistig te keer gaan met muggenmelk en citronellakaarsen, toch kan een mug altijd nog een gaatje vinden om je te steken. Hoe dat komt? Je katoenen T-shirt en je flinterdunne harembroek zijn dan misschien wel modieus, maar tegen een bloeddorstig insect bieden ze amper bescherming. Om helemaal op je gemak te zijn, kies je beter voor een insectenwerende outfit.

Impregnatie: de Vital Protection-technologie

Militairen die naar malariagebieden worden uitgezonden, zweren al jaren bij Vital Protection voor het impregneren van hun uniformen. Met de antimuggenlijn van ons huismerk Ayacucho, die een gelijkaardige behandeling kreeg, zit je dus 100 % safe! Geen zorgen: de technologie is veilig en zorgt voor een duurzame, lange bescherming. Ook na ontelbare wasbeurten blijven je kleren dus actief muggen tegenhouden.

Weefdichtheid: de Caretex poly-cotton microvezel

Trek een shirt en broek uit CareTex aan en je bent helemaal tropen-proof. De stof is namelijk niet alleen ademend, sneldrogend, UV-werend en bacterie- en vuilafstotend. Het materiaal is ook nog eens zo fijn en dicht geweven dat zelfs de meest volhardende mug er niet doorheen kan prikken. Geen chemische behandeling dus, maar een poly-katoenen microvezel die onder meer gebruikt wordt in de kleding van CarePlus.

Extra bescherming?

Waag je je echt in het hol van de mug? Dan doe je er goed aan een muskietennet over je pet of hoed te dragen, zodat ook je gezicht en nek beschermd zijn tegen insectensteken. En vergeet natuurlijk niet je onbedekte huid in te smeren met een anti-insectenmiddel, liefst met flinke dosis DEET.