Mid season kortingen: tot -40% op fashion & kids
image link

Mid season kortingen: tot -40% op fashion & kids >

De keuze van onze expert: de beste fiets-gps’en van 2023

Garmin Edge 840: veel functies in een compact, gebruiksvriendelijk toestel

Bij deze opvolger van de Edge 830 kan je opnieuw rekenen op een lichtgewicht fiets-gps van Garmin voor jouw routes te berekeken en onderweg je fietsprestaties te monitoren. Tijdens je ritten verstrekt ClimbPro bijvoorbeeld informatie over de hellingen die je op rijdt. Zo verschiet je niet al je kruit aan het begin van een steile klim. En Cycling Ability vergelijkt jouw eigen sterktes met een parcours of wedstrijd, handig om je trainingen daarop te kunnen afstemmen. De Edge 840 stelt je ook dagelijks gepersonaliseerde trainingen voor op basis van je prestaties de voorbije dagen. Zo kan je de lat hoger leggen om je sportieve doelen te behalen. De bediening is bovendien erg eenvoudig dankzij het 2,6” touchscreen, de menustructuur werd verbeterd en is zeer gebruiksvriendelijk zowel voor, na als tijdens de rit.

 

Bij de Solar-versie van de Edge 840 kan je de actieradius van je batterij verlengen tot 60 uur. Deze versie beschikt immers over een zonnepaneeltje om de batterij weer bij te laden. Standaard is dit 26 tot 42 uur.

Troeven:

•    2,6 inch touchscreen

•    Creëert zelf routes

•    LiveTracking deelt je locatie met anderen

•    ClimbPro geeft je alle info over een klim

•    Compatibel met sensoren via Ant+, bluetooth en wifi

•    Gebruiksduur batterij: 26-42 uur, Solar-versie: 32-60 uur

Shop de Garmin Edge 840
Shop de Garmin Edge 840 Solar

Mensen fietsen met fiets-gps voor op vakantie

Garmin Edge 540: het broertje van de 840 mét bedieningsknoppen

Haarfijne locatiebepaling, krachtige batterij, praktische trainingsanalyses en ingebouwde ongevalsdetectie; de Edge 540 beschikt over dezelfde functionaliteiten als de Edge 840, uitgezonderd het aanraakscherm en het autonoom routes maken. Je navigeert door de verschillende menu’s via de gemakkelijk te bedienen knoppen. Daarnaast zit er 16 GB geheugencapaciteit in de Edge 540, terwijl dat bij de Edge 840 32 GB is. Deze compacte fietscomputer gebruikt net als zijn grotere broer de nieuwste kaarten van West-Europa om te navigeren en is ook te koppelen aan je fietsverlichting, camera of indoortrainer. Dankzij zijn compacte design neemt hij niet veel plaats in op je stuur. Perfect voor fietsers die net dat tikkeltje meer zoeken, maar de voorkeur geven aan knoppen in plaats van een touchscreen.

 

Van de Garmin Edge 540 werd er ook een Solar-versie uitgebracht, zodat je onderweg de batterij kan bijladen.

Troeven:

•    Gebruiksvriendelijke trainingsanalyses

•    LiveTracking deelt je locatie met anderen

•    ClimbPro geeft je alle info over een klim

•    Compatibel met sensoren via Ant+, bluetooth en wifi

•    Met toetsen in plaats van aanraakscherm

•    Gebruiksduur batterij: 26-42 uur, Solar-versie: 32-60 uur

Shop de Garmin Edge 540
Shop de Garmin Edge 540 Solar
Man fietst met goede fiets-gps

Keep it simple: Wahoo ELEMNT ROAM

Een massa functies en toch supereenvoudig te bedienen: da’s de Wahoo ELEMNT ROAM in een notendop. Koppel de fiets-gps aan de ELEMNT App om routes op te laden en om na de rit je prestaties te analyseren met eender welke trainingsapp. De route-aanduiding op het 2,7” kleurenscherm is helder en overzichtelijk. De drie grote knoppen onder het scherm van sterk Gorilla Glass tillen het bedieningsgemak naar een nog hoger niveau. Ben je rustig aan het cruisen en wil je alle mogelijke informatie in het vizier houden, dat kan. Zit je in een koers en heb je enkel de meest essentiële info nodig, dan kan dat ook! En wil je een rit die je buiten reed nog eens overdoen op je Wahoo Kickr indoor training, dan is dat met de ELEMNT ROAM een fluitje van een cent.

Troeven:

•    Duurzaam scherm van Gorilla Glass

•    Aanpasbaar scherm (veel of weinig informatie)

•    Gebruiksvriendelijke bediening met knoppen

•    Duidelijke ‘turn by turn’-navigatie

•    Geïntegreerd slot op de stuurhouder

•    Routes uploaden en resultaten downloaden met Elemnt App

Shop je Wahoo ELEMNT ROAM

Fietsgps kopen?

Outdoor Expert Tom Marchal vertelt waarop je zoal moet letten. “Kijk bij een gps altijd of de navigatiefuncties en het kaartmateriaal passen bij jouw activiteiten. Turn-by-turn-navigatie, zelf routes creëren en de juiste kaartdekking moeten er zeker bij zitten. Waterdichtheid is ook een belangrijke optie als je er in weer en wind op uit trekt. De juiste schermgrootte, batterijduur, geheugen en opslagcapaciteit, de prijscategorie hangen af van jouw persoonlijke voorkeur. Rijd je elke dag of slechts een paar keer per maand, onderneem je liever lange tochten of korte, op de baan of on the trail … Deze parameters bepalen mee je keuze, maar vraag zeker advies op maat tijdens een persoonlijke afspraak in een van onze winkels.”

Maak een afspraak

Wahoo ELEMNT ROAM V2 & bundle: uitgebreide routenavigatie en trainingstips

De vernieuwde ELEMNT ROAM V2 fietsgps is nog beter dan zijn voorganger. Wahoo claimt dit model zelfs als hun krachtigste én meest nauwkeurige fietscomputer. De Dual Band GPS zorgt voor een betere locatiebepaling, ook in het bos of op plaatsen waar veel bebouwing is. Het 64-kleurenscherm is een pak beter leesbaar en gemakkelijk te bedienen met de bolle bedieningsknoppen. Deze fietscomputer kreeg ook een geheugen van 32 GB mee, zodat je veel meer routes kan opslaan. Daarnaast brengen de handige Quicklook-leds je snel op de hoogte van je snelheid en cadans. Verder beschikt de ELEMNT ROAM V2 over alle oude functies van de vorige ELEMNT ROAM.

Wil je ook graag je ritgegevens registreren in real-time? Dat kan met de ELEMNT ROAM V2 GPS Bicycle Computer Bundle. Deze bevat een TICKR-hartslagmeter, een RPM-snelheidssensor en een RPM-cadanssensor. Deze zijn alle drie naadloos te koppelen aan de Wahoo-gps.

Troeven:

•    2,7 inch 64-kleurendisplay met helder, krasbestendig Gorilla Glass

•    Extreem uitgebreide fietsnavigatie

•    Summit-functie met kleurcodes voor extra controle tijdens beklimmingen

•    Wahoo X-integratie voor trainingstips en activiteitenregistratie

•    Gemakkelijk routes delen met andere ELEMNT-gebruikers

•    Te koppelen aan Supersapiens Continuous Glucose Monitor

•    Gebruiksduur batterij: 17 uur

Shop de Wahoo ELEMNT ROAM V2

Garmin Edge Explore 2: zorgeloos op ontdekkingstocht

Is fietsen voor jou veel meer een zaak van genieten en ontdekken in plaats van zweten en afzien, dan is de Garmin Edge Explore 2 ongetwijfeld jouw ding. Bij de Edge Explore 2 draait het immers allemaal om gebruiksgemak, gemoedsrust en ontdekken. Wil je – bijvoorbeeld op vakantie – de regio met de fiets verkennen, dan stelt de Explore 2 je op basis van je voorkeuren meteen drie fietsroutes over fietsvriendelijke wegen voor. Tijdens de rit hou je op het 3 inch aanraakscherm met hoog contrast probleemloos alle aanwijzingen in de gaten, gekoppeld aan de Garmin Varia-achteruitkijkradar waarschuwt de Explore 2 je ook voor achteropkomend verkeer. Koppel de Edge Explore 2 aan de Varia-verlichting om beter zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers en laat je naasten met de LiveTracking weten waar je je ergens bevindt. En mocht het dan toch fout gaan, dan zal de ongevalsdetectie je noodcontact melden waar je je bevindt. Om het gebruiksgemak nog verder op te krikken heeft de batterij van de Edge Explore 2 een gebruiksduur van 16 tot 24 uur en kan je de fiets-gps aan je e-bike koppelen om ook de prestaties en de actieradius van je fiets te kunnen monitoren.

Troeven:

•    Edge Explore 2 stippelt zelf routes uit

•    Te koppelen aan Garmin Varia achteruitkijkradar en verlichting

•    Ongevaldetectie en fietsalarm

•    Te koppelen aan e-bike

•    LiveTracking

•    Te koppelen aan Tacx-indoor trainer

•    Gebruiksduur batterij: 16-24 uur

Shop de Garmin Edge Explore 2
Lees de volledige review

Garmin Edge 1040: sneller, verder, langer, beter

In de Edge 1040 brengt Garmin al zijn technologie en knowhow samen. Het resultaat: een fiets-gps die zijn gelijke niet kent op vlak van gebruiksgemak, prestaties en gebruiksduur. De opvolger van de Edge 1030 heeft nieuwe software en de menustructuur werd aangepast, het gebruiksgemak bleef evenwel onaangetast. De Multi-band GNSS-satelliettechnologie zorgt voor een nog betere gps-ontvangst, ook als je in de stad of door het bos fietst. Dat de batterij het bij normaal gebruik tot 35 uur uitzingt is al spectaculair, in spaarmodus loopt de gebruiksduur op tot zomaar eventjes 70 uur. En mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kan je de Edge 1040 aan het Garmin Power Pack koppelen voor nog eens 24 uur extra navigatietijd. Speciaal voor de prestatiefietsers is er de Power Guide-functie die je inzicht geeft in je trainingsbelasting en hersteltijd. De Real-Time Stamina-functie voorspelt je dan weer hoe lang je een bepaalde inspanning vol kunt houden. Da’s handige informatie als het in de koers om de knikkers gaat of om te weten dat je een training probleemloos zal kunnen uitfietsen.

Troeven:

•    3,5 inch touchscreen

•    Power Guide-functie monitort je conditie

•    Real-Time Stamina voorspelt hoe lang je een inspanning kunt volhouden

•    Nieuwe software en aangepaste menustructuur

•    Te combineren met Garmin Power Pack

•    Gebruiksduur batterij: 35-70 uur

Shop de Garmin Edge 1040

Ontdek alle fietscomputers

Maak kennis met onze expert

Tom Marchal is sinds 2017 productexpert Travel bij A.S.Adventure. Het avontuur zit hem in het bloed en hij is altijd op zoek naar adrenaline, al duikend, fietsend of snowboardend.

Lees meer over Tom

Laat je persoonlijk adviseren

Graag uitgebreid advies in je zoektocht naar een fiets-gps die jou op het lijf geschreven is? Boek een gratis afspraak met onze ervaren productspecialist.

Maak een afspraak

Laat je verder inspireren

Cookie-instellingen voor de beste online A.S.Adventure-ervaring

A.S.Adventure maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.