Tips voor een betere nachtrust in je tent

Niets kan tippen aan een overnachting in de buitenlucht, met enkel het flinterdunne tentzeil dat je van de buitenwereld scheidt. Nog nooit in een tent geslapen? Met deze tips wordt het een nacht om nooit meer te vergeten!

TIP 1: Ga de nacht in met goed materiaal

Op je nachtrust wil je niet besparen, geloof ons. Zorg dus dat je tent, slaapzak en slaapmatje van goede kwaliteit zijn: zo kan je altijd en overal rekenen op een betrouwbare slaapplek. Maak de juiste keuze voor jouw type kampeertrip en hou daarbij rekening met de weersomstandigheden.

 • Een autovakantie naar een warm vakantieland? Kies dan voor een ruime koepeltent met een luchtmatras, hoofdkussens en synthetische slaapzak als comfortabel onderdak voor de nacht. Ook ideaal voor een nachtje oefenen in je eigen tuin!
 • Een avontuurlijke trektocht door Scandinavië? Dan ben je beter af met een drie- of vierseizoenstent, een lichtgewicht opblaasbaar matje en een extra liner voor in je donzen slaapzak. In een tunneltent heb je vaak een ruime voortent, waarin je bij regenachtig weer je spullen droog kan opbergen.

Profiteer van onze slaapzakpromo’s

Deze zomer kruip je voordelig onder de wol met de Millet Oural 1200 en de Nomad Cape Lite slaapzakken.

Millet Oural 1200
€ 85 i.p.v. € 119,95 (regular)

€ 89 i.p.v. € 124,95 (long)

Nomad Cape Lite 

€ 65 i.p.v. € 89,95

 

>> Moeite met kiezen? Wij helpen je aan de juiste tent, slaapzak en slaapmat met onze handige keuzewijzers.

TIP 2: Kruip voorbereid je tent in

Om je kansen op een zalige nachtrust te verhogen, volg je ’s avonds best een vast slaapritueel:

 • Neem wat gezonde snacks zoals een energiereep, wat nootjes of trailmix mee in je tent. Na een actieve dag is het niet ondenkbaar dat een nachtelijk hongertje je wekt. Maar opgelet: niet doen wanneer je in berengebied overnacht!
 • Zoek op voorhand uit waar de toiletten zich bevinden. Zo hoef je niet middenin de nacht met je zaklamp op zoek te gaan, wanneer de nood het hoogst is.
 • Ga niet te vroeg slapen, maar wacht tot je écht moe bent. Niets zo frustrerend als naar het plafond van je tent liggen staren omdat je geen slaap kan vatten.
 • Lees nog een boek bij het licht van je hoofdlamp of – als je je tentgenoot niet wil wakker houden – beluister een podcast met een hoofdtelefoon. Zo word je langzaam slaperig en dommel je vredig in. Vergeet je powerbank niet!
  Profiteer van onze promo

Profiteer van onze promo

MH-2 hoofdlamp

€ 25 i.p.v. € 34,95

TIP 3: Hou jezelf lekker warm

Heb je het koud nog voor je je slaapzak in kruipt? Dan wordt het een nachtje bibberen voor jou. Een slaapzak is namelijk geen kachel, maar een warmhouder. En wat er niet is, kan ook niet behouden blijven…

 • De beste manier om het warm te krijgen, is een stevige avondwandeling maken of – voor de sportievelingen – een paar rondjes rond je kampeerplek rennen.
 • Al je kleren over elkaar aantrekken, is geen goed idee. Om goed te isoleren, moet er lucht tussen de laagjes zitten. Leg dus beter je opengeritste fleece over je slaapzak heen en draag thermisch ondergoed als pyjama.
 • Tijdens een écht koude nacht kan je altijd je drinkfles vullen met heet water en als warmwaterkruik gebruiken om je slaapzak op te warmen. Wel eerst even checken of je fles geschikt is voor warme vloeistoffen, natuurlijk.
 • Vergeet niet de ventilatieritsen van je tent een beetje open te zetten. Zo kan er lucht circuleren en vermijd je condensatie, wat het binnenklimaat van je tent zal doen afkoelen.

TIP 4: Scherm je oren en ogen af

Met slechts een halve millimeter tentdoek tussen je slaapkamer en de buitenwereld, klinkt het geruis van de wind en het kabbelen van dat beekje plots wel erg luid. En die vroege zonsopgang tijdens de zomermaanden is misschien ook niet altijd welkom. 

 • Een goed paar oordopjes dempt alle ongewenste geluiden die je ‘s nachts uit je slaap kunnen houden. Van het gesnurk van je campingbuurman tot de ochtendlijke zangstonde van de lokale vogelpopulatie.
 • Een zonsopgang meemaken is magisch, maar het hoeft ook weer niet elke ochtend natuurlijk. Met een slaapmaskertje over je ogen hoef je je geen zorgen te maken over een te korte nacht.
 • Nog leuker is slapen in een volledig verduisterde tent. In de Kobuk Valley 3 Plus van Coleman trek je je terug in de BlackOut Bedroom, waar het felle zonlicht niet binnen kan en de temperatuur altijd optimaal is voor een goede nachtrust. 

Profiteer van onze promo

Kobuk Valley 3 Plus Tent

€ 119 i.p.v. € 159,95

>> Nood aan nóg meer slaapcomfort in je tent? Met deze extra tips blijf je warm, poot je je tent neer op de juiste plaats en zorg je voor een goede slaaphouding.