Elan

Over Elan - Al 75 jaar zorgt het Sloveense merk Elan voor een vernieuwende wind in de skiwereld. Ze worden overladen met awards voor revolutionaire designs: de allereerste carve-ski’s en het allereerste geïntegreerde bindingenysteem zijn bijvoorbeeld van hun hand. Of je nu een beginner bent of als een volleerd skiër over de pistes sjeest: bij Elan zit je goed voor je ski's.

 

Wist je dat ze zelfs de allereerste opvouwbare ski’s ontwikkelden, speciaal voor flexibele wintersporters? Dankzij de Elan Voyager hoef je geen dakkoffer meer aan te schaffen om je ski’s op hun bestemming te krijgen. Ook op het vliegtuig of in de trein neem je dit opvouwbare model makkelijk mee in je tas of koffer. En dat zonder in te boeten aan prestaties op de piste.

 

Ook met de Amphibio ski’s liet Elan de nodige sneeuw opspatten. De Amphibio’s hebben aan de buitenkanten een beetje rocker en aan de binnenkant zijn ze full camber. Dat betekent dat ze veel grip hebben op de kanten, maar in diepsneeuw ook heel vergevingsgezind zijn. Een ideaal model voor avontuurlijke skiërs.

 

De slogan van Elan? “Always good times.” En dat always mag je heel letterlijk nemen, want ze investeren flink in het behoud van onze natuur. Elan is de enige internationale skifabrikant die alle ski’s volledig met de hand maakt, ontwerpt en test, en dat allemaal in het Sloveense Bugenje. De productie draait volledig op groene elektrische energie en 70% van de gebruikte materialen komt van minder dan 400 km van de fabriek vandaan!

Sorteren op: