MEER INFORMATIE?

CONTACTEER ONS

Elke dag: 10u - 22u

(behalve op feestdagen)


Dames
Heren
Kids

Meet The North Face FUTURELIGHT

Grenzen verleggen, het zit zo’n beetje in het DNA van The North Face. Al meer dan 50 jaar maakt het merk naam met innoverende outdoor gear die ook anderen in staat stellen om hun grenzen te ontdekken én verleggen. Met het baanbrekende FUTURELIGHTTM membraan is het nu tijd voor de volgende stap op het vlak van waterproof outdoorkledij.

Stof van de toekomst

Om in the outdoors goed te presteren, is een goede uitrusting onontbeerlijk. Je kledij moet waterdicht zijn, maar moet eveneens de overtollige warmte van je lichaam kunnen wegvoeren. En laat nu net dat zijn waar FUTURELIGHTTM in uitblinkt!

 

De indrukwekkende eigenschappen van FUTURELIGHTTM zijn grotendeels te danken aan een nieuwe productiemethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een proces dat bekend staat als nanospinning. Daarbij worden er 200.000 gaatjes in het membraan aangebracht die zo klein zijn dat je ze alleen kan waarnemen onder een elektronenmicroscoop. Echt extreem klein dus.

 

Toch is het voor zweet en zelfs gewone lucht mogelijk om door het membraan te ontsnappen, terwijl water van buitenaf efficiënt wordt tegengehouden. Zo blijf je onder alle omstandigheden comfortabel droog, van de skipiste tot bij het wandelen.

 

Daarnaast is het voor The North Face ook mogelijk om de stof aan te passen naargelang het inzetgebied, waardoor ze perfect aangepast kan worden voor verschillende outdooractiviteiten. Het zachte, lichtgewicht karakter van FUTURELIGHTTM zorgt er dan weer voor dat ook het comfort er met een sprong op vooruitgaat. Gedaan met die dikke, stugge jassen!

 

De voordelen van FUTURELIGHT

Het mag duidelijk zijn: The North Face verlegt opnieuw grenzen met FUTURELIGHTTM. De belangrijkste troeven op een rij:

 

  • Waterdicht: Met FUTURELIGHTTM zet The North Face een nieuwe standaard voor waterdichte kledij. Dat zegt niet alleen The North Face, ook de testen uitgevoerd door UL – een onafhankelijke safety science specialist – onderschrijven dat.
  • Ademend vermogen: Hier ligt de echte kracht van FUTURELIGHTTM. Doordat de stof wordt geperforeerd met een extreem hoog aantal minuscule gaatjes ontstaat een perfect ademend nanomembraan. De gaatjes zijn immers te klein voor water zodat je droog blijft in de regen, maar ze zijn groot genoeg om zweetdruppels en zelfs lucht naar buiten te laten ontsnappen. Zo wordt je temperatuur perfect gereguleerd, welke activiteit je ook kiest.
  • Sterkte: Een product van The North Face is altijd bijzonder taai in alle omstandigheden en FUTURELIGHTTM doet er niet voor onder. De stof onderging dan ook de strengste testen, ook in de praktijk. Het athletenteam van het outdoormerk heeft de stof zelfs op de top van Mount Everest uitgetest!
  • Duurzaamheid: The North Face zet zich altijd in om zijn ecologische voetafdruk te beperken tot een absoluut minimum. Daarom is duurzaamheid ook bij FUTURELIGHTTM van groot belang. Zo worden er onder meer gerecycleerde stoffen gebruikt en moeten productiepartners zich houden aan duurzame standaarden.
  • Zachte stof: Dankzij de verschillende weefstructuren, is de stof zeer dun en flexibel en voelt ze ook zacht aan. Zonder toegevingen te doen aan de mate van bescherming die je geniet, dat spreekt voor zich.

Een greep uit het aanbod

>> Op zoek naar het aanbod van The North Face? Dat vind je hier!

 

Is je waterdichte kledij dringend toe aan een wasbeurt? Onze expert toont hoe je het best aanpakt!

 

Niet elke waterdichte jas is even goed bestand tegen nattigheid. Of beter: even lang. Klinkt vreemd, maar dat is het niet. In dit artikel lees je er alles over.