Woolpower

In Scandinavië weten ze wat kou is en dus ook wat ze moeten doen om er zich tegen te wapenen! Het Zweedse merk Woolpower maakt comfortabel thermisch ondergoed, warme truien, wandelsokken en accessoires als mutsen. Hiervoor gebruiken ze merinowol uit Uruguay en Patagonië. Deze bijzondere wol voert je zweet goed af en neutraliseert nare geurtjes. Hallo, frisse (buiten)lucht!

 

De voordelen van merinowol zijn legio. Waar andere wolsoorten soms prikken, doet merinowol dat niet. De stof heeft ook een antibacteriële werking, zodat je jezelf zelfs na een paar intensieve wandel- of sportdagen nog niet ruikt. Pas als merino 30% van haar eigen gewicht heeft opgezogen, wordt ze klam. En zelfs wanneer ze nat is, voelt de stof nog steeds warm en prettig aan.

 

Woolpower maakt drie soorten materialen van merino, goed voor verschillende diktes en toepassingen. LITE is het dunst en wordt alleen gebruikt voor baselayers. Ullfrotté Original 200 is de iets dikkere en slijtvaste stof voor baselayers die gemaakt is van merinowol, polyamide en lucht. Die lucht is belangrijk omdat ze je lichaamswarmte vasthoudt. Ullfrotté Original 400 wordt op dezelfde manier gemaakt, maar is nog dikker. Ideaal voor midlayers.         

 

Woolpower maakt alle producten in hun eigen fabriek in het Zweedse Östersund. En daar doen ze echt alles: van draden breien tot de stof voorbereiden, naaien, inpakken en het eindproduct opslaan voor verzending. Zo houden ze hun ecologische voetafdruk klein. Kortom: responsibly made in Sweden!

gr
gr
Sorteren op: