Mid season kortingen: tot -40% op fashion & kids
image link

Mid season kortingen: tot -40% op fashion & kids >

gr
gr

Victorinox

Die rode zakmessen en multitools met wit schild en kruis? Dat zijn de legendarische exemplaren van het Zwitserse Victorinox. De kans is groot dat als je al een zakmes hebt, het er eentje van Victorinox is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, met als belangrijkste verschil het aantal tools. Het populaire model Swisschamp heeft tot wel 33 functies!

 

Een groot en klein mes, een kurkentrekker, blikopener, schroevendraaier, flesopener, draadstripper, pincet, schaar, visontschubber, liniaal… Je hebt maar te kiezen. Heb je meer nodig dan ‘gewoon’ een zakmes? Dan zijn er ook de Swisstool-multitools. Ze zijn even goed afgewerkt als de zakmessen, maar zijn voorzien van een extra stevige tang

 

Het design van de Victorinox-messen is zo iconisch, dat je het in het Museum of Modern Art in New York vindt. Zelfs de astronauten van de NASA hebben een exemplaar bij zich. De messen worden bijna volledig in Zwitserland geproduceerd. Alleen de kurkentrekker komt uit Japan en dat alleen omdat Japanners staal (nog) beter kunnen harden dan de Zwitsers zelf.

 

Victorinox is het Original Swiss Army Knife. Dat betekent dat ze al sinds 1891 aan het Zwitserse leger geleverd werden. Het succes bij het grote publiek volgde in 1897, toen het familiebedrijf van de familie Elsener het eerste Officer’s Knife ontwikkelde. Dat mes was het eerste met klein lemmet en kurkentrekker en werd zo de voorloper van wat we nu kennen als het klassieke Zwitserse zakmes!

Sorteren op: