O'Neill

Over O'Neill - It’s always summer on the inside! Geen enkel merk belichaamt de zon (en dan meer bepaald de Californische) zo goed als O’Neill. Maar waar O’Neill vandaag vooral bekendstaat om collecties die het hart van menig surfer sneller doen slaan, is het merk er ook voor wintersporters en mensen die ‘gewoon’ van een sportieve stijl houden. Van kleurrijke bikini of zwemshort tot kwalitatieve skikleding: je vindt het allemaal bij O’Neill.

 

Naast de hoge functionaliteit van de echte sportkleding, bekoort de bad- en strandkleding met felle kleuren en trendy patronen. Kijk je liever naar de surfers dan dat je zelf de golven trotseert, ook dan heb je het voor het uitkiezen met toffe T-shirtsteenslippers en warme fleeces voor wanneer de zeebries ‘s avonds opsteekt. 

 

In O’Neill kleding vind je dus niet alleen je weg naar de zee, maar ook naar de sneeuw en de bergenWarme ski- of softshelljassen en goed geïsoleerde broeken beschermen je tegen de elementen. Die liefde voor onze planeet en haar bewoners uit zich overigens ook in een sterke focus op duurzaamheid. O’Neill is bijvoorbeeld lid van amfori BSCI, een gedragscode die mens en planeet centraal stelt bij internationale handel. 

 

Jack O’Neill opende in 1952 zijn eerste winkel in San Francisco en is daar nog steeds een lokale held. Hij zou het eerste neopreen wetsuit uitgevonden hebben, maar daar bestaat tot op heden discussie over. Wat wel zeker is, is dat O’Neill eruit ziet als een echte zeebonk: met een stevige baard en ooglapje. Hij verloor zijn ene oog door… een surfkoord die knapte. Echt gebeurd! Het hield hem gelukkig niet tegen om een geweldig merk uit te bouwen.

Sorteren op: