image link

Sale tot -40 %

Billabong

Stel je voor dat je golven pakt aan de Gold Coast van Australië. En dat in zwembroeken voor heren die sinds 1973 legendarisch zijn in de surfwereld. Maar die ook goed staan op een zonnig terrasje of op de dijk aan de zee hier, met een fris drankje in de hand. Billabong maakt je schuimende dromen waar met een collectie kleurrijke, superfunctionele zwembroeken. Because life is better in boardshorts.

 

Wat was er eerst, de zwembroek of de surfplank? In het geval van Billabong de surfplank, met het allereerste beentouw ter wereld. Pas daarna produceerde het Australische merk boardshorts met de hand, met een unieke drievoudige stiktechniek die zelfs de zwaarste omstandigheden doorstaat. Kies voor een klassiek zwart exemplaar, of ga voor wuivende palmbladeren, een casual streepje of een tribal motief. 

 

Bij Billabong willen ze ook meer doen dan alleen zwembroeken (en wetsuits en surfplanken) maken. De Billabong Foundation bundelt sinds 2004 alle sociaal geëngageerde projecten van het bedrijf onder één paraplu. Zo willen ze het leven van boardriders overal ter wereld verbeteren, met projecten die focussen op ons milieu, onze gezondheid en de toekomst van getalenteerde kids. 

 

Wist je dat de naam Billabong is afgeleid van het Wiradjuri-woord bilabaŋ? Dat betekent evenveel als ‘kreekje dat alleen maar stroomt tijdens het regenseizoen’. Het was surfer Gordon Merchant die Billabong zo op de wereld losliet. Hij pakte zijn Combi-busje in met surfplanken, kaarten en tenten en reed naar de Gold Coast in Australië. Waar hij het grootste deel van het jaar in boardshorts rondliep!

Sorteren op:
2