Terug naar alle lookbooks

Locatie: de promenade langs de Taag in de buurt van de Ponte 25 de Abril – Lissabon
Reason why: in de schaduw van de indrukwekkende brug kan je onbezorgd sporten terwijl je geniet van de zon en een frisse bries.

 

Styling: sportieve outfits met een hoog lentegehalte, van vrouwelijke tops en coole shorts voor dames tot comfy sportswear voor mannen.

 

Joggen onder de Ponte 25 de Abril

Benieuwd waar deze imposante stalen hangbrug over de Taag haar naam vandaan haalt? Op 25 april 1974 vond in Portugal een geweldloze militaire staatsgreep plaats, de zogenaamde Anjerrevolutie, die een einde maakte aan het autoritaire bewind van Marcello Caetano. Heel wat Lissabonezen kwamen die dag op straat om de revolutie te steunen. Tijdens hun doortocht over de brug, die toen nog Ponte Salazar heette, verwijderden ze de naamplaat en schilderden er een nieuwe naam op: Ponte 25 de Abril.

 

Leuk weetje: de Ponte 25 de Abril (bijna 2,5 km lang en 70 m hoog) werd door dezelfde bruggenbouwers ontworpen als de Bay Bridge in San Francisco, het minder bekende broertje van de Golden Gate Bridge.

 

Tip: bewonder vanop de brug de majestueze Christo Rei op de zuidelijke oever van de Taag, geïnspireerd op het bekende Christusbeeld in Rio de Janeiro. Loop nadien verder langs de Taag tot aan de promenade naar de Torre de Belém.

Terug naar alle lookbooks

Meer looks voor jou