Terug naar alle lookbooks

Locatie: Wijnland Auto Museum, Kaapstad - Zuid-Afrika
Reason why: de perfecte stop op weg naar de Kaapse wijnlanden, ook als je geen autofreak bent.

 

Mood: een melancholische trip down memory lane op een druilerige dag.

Styling: kaki parka’s en lichte regenjassen in technische materialen houden je droog, all-over prints houden de sfeer erin.

 

Welkom in de Kaapse wijnlanden!

Vruchtbare grond en een mediterraan klimaat, meer heb je niet nodig om de beste druiven van Zuid-Afrika te kweken. Maak een roadtrip langs de bekende Stellenbosch Wijnroute, geniet van de uitgestrekte valleien en hou halt aan een van de tientallen wijndomeinen voor een paar proevertjes.

 

Weetjes over het automuseum

  • Het Wijnland Auto Museum bevat de grootste collectie klassieke en vintage auto’s van Zuid-Afrika, van de 1926 Ford Model T tot de 2012 Lamborghini Gallardo e-gear.
  • Tussen de verroeste wrakken op het autokerkhof zitten heuse verborgen pareltjes, die na restauratie helemaal heropleven. Zo staat er nog een DeSoto Airflow te wachten op een opknapbeurt.
  • Achter elk van de driehonderd auto’s in het museum zit een verhaal: de meesten maakten al acte de présence in films, fotoshoots en reclamespots.
  • Eigenaar Les Boshoff heeft een schuur vol onderdelen, die hij gebruikt om auto’s om te bouwen van rechts naar links bestuurde wagens voor een filmset.
Terug naar alle lookbooks