Ik ga op wintersportvakantie en ik neem mee …

Een skivakantie vergelijken met een doorsnee reisje naar de zon, da’s heiligschennis voor een doorgewinterde sneeuwfanaat. Maar één ding hebben ze wel gemeen: een goed gevulde valies doet wonderen voor de slaagkansen van je trip. Wat mag er absoluut niet ontbreken in je bagage?

Wintersport

Zonder ski’s of snowboard vertrekken: het kan, als je je materiaal ter plekke huurt. Bij A.S.Adventure kun je echter vóór je vakantie al terecht voor het allerbeste ski- en snowboardmateriaal, zowel om te huren als om definitief aan te schaffen. Vergeet ook je bescherming niet! Met een helm op je kop en een skimasker op je gezicht zit je kostbaarste bezit – je hoofd, ja – alvast goed ingekapseld.

Kleding & schoeisel

Als je geluk hebt, heeft je chalet of appartementencomplex een verwarmd binnenzwembad ter beschikking en kan die bikini dus toch in de koffer! Maar over het algemeen voorzie je best enkele winterwarme outfits om de koude op de hoogste toppen te trotseren. Denk: drielagensysteem voor op de piste, comfortabele kledij en stevige snowboots voor de après-ski. Vertrek nooit op skivakantie zonder skisokken!

Toiletartikelen

Je kamergenoten zullen het vast wel appreciëren als je na een dagje puffen en zweten op de latten even de douche in duikt. Maar naast de voor de hand liggende dagelijkse hygiëne voorzie je best ook een lippenbalsem, zonnecrème en aftersun in je toilettas. Niet enkel je spieren en gewrichten, maar ook je huid kan serieus afzien tijdens zo’n weekje in de vrieskou.

Papieren

Wat als … je per ongeluk de afslag ‘ravijn’ neemt, in plaats van netjes de piste te volgen? Of wanneer er de hele week geen vlok sneeuw valt en je aangewezen bent op alternatieve bezigheidstherapieën om de dag door te komen? In een worst case scenario zal je blij zijn als je een paar spannende boeken, je medische documenten en wat extra cash in je bagage hebt zitten.

Diversen

Na een eerste wintersportvakantie weet je al gauw wat je allemaal vergeten bent in te pakken. Stel daarom tijdens je trip al een standaardlijstje op, zodat je het jaar nadien op z’n minst safe zit. Denk aan een fototoestel om je heroïsche jump vast te leggen, oordoppen voor een rustige nacht, energierepen voor die broodnodige oppepper halverwege de afdaling en een multitool om je bindingen ’s avonds nog eens flink aan te draaien.

Heren, opgelet, zo ziet jullie wintersportkoffer er uit:

Dames, een handig wintersportoverzicht?

Geen held met lijstjes? Maak het jezelf gemakkelijk en druk onze handige checklist af. Zo zie je meteen wat er nog in je koffer ontbreekt!

 

Heb je na je sneeuwvakantie geheugenkaartjes vol onvergetelijke winterfoto’s waar de fun van afspat? Deel ze met ons op Twitter en Instagram met de hashtag #embracethecold of post ze op onze Facebook-fanpagina.