basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Een outfit voor elke wintersporter

Ben jij zo’n freak die weken op voorhand het aantal centimeters sneeuw op je skibestemming checkt? Of kom je pas echt in wintersportmodus zodra je de après-skibar binnenstapt? Onze snowexpert Christof Bergmans stuurt je met de juiste jas en broek de besneeuwde hellingen op. Want voor elk type skiër bestaat er een outfit op maat.

De ‘die hard’-skiër

Ken je dat type skiër dat zijn eerste stokbrood met brie al achter de kiezen heeft lang voor de liften opengaan? Klaar voor een dag onvervalst skiplezier van 9 tot 5! Groen, blauw, rood of zwart: ook al zie je geen hand voor ogen door dichte mist of sneeuwbuien, niets houdt deze sneeuwheld tegen om zijn technieken bij te schaven en z’n kunstjes te laten zien. Herken je jezelf hierin? Dan is dit jouw outfit bij uitstek:

Maroon 2 vest 

Peak Performance

Maroon 2 skibroek 

Peak Performance

P1us helm 

Uvex

Downhill 2000 LM skimasker 

Uvex

De off-pisteskiër

Binnen de lijntjes kleuren was nooit echt jouw ding, en de platgetreden paden boeien je al lang niet meer. Voor jou staat wintersporten gelijk aan vrijheid en blijheid. Een onaangeroerde bergflank bedekt met goddelijk wit poeder is voor jou de hemel op aarde – geen helling zo steil of je wil je sporen erin trekken. Hoor je de lokroep van het avontuur naast de piste al nog voor je goed en wel uit België vertrokken bent? Dan is dit de outfit die mee moet in je koffer:

Naikoon jas 

Picture Organic

Naikoon skibroek 

Picture Organic

Snow Safety Free Rider 22 Avabag rugzak 

Ortovox

Vantage helm 

Smith

I/O skimasker 

Smith

De snowboarder

Op twee latten de berg af schuiven, dat voelt gewoon onnatuurlijk ... toch? Enkel met een snowboard onder je voeten ben je in je element. Op of naast de piste, wanneer je door de verse sneeuw snijdt, voel je je helemaal één met de bergen, de frisse lucht en … je plank. En ja, wanneer je aan het eind van de dag al je energie loslaat op de jumps in het snowpark, mag je best gezien worden. Dit is een outfit waarmee je gegarandeerd heel wat gehelmde hoofden doet draaien:

Barge Phantom jas 

Burton

Vida snowboardbroek 

Burton

Keira helm 

Anon

WM1 skimasker

Anon

De après-skiër

Ja hoor, skiën is best fijn. Maar weet je wat nóg leuker is? Lekker lang ontbijten, ’s middags genieten van het uitzicht bovenop de berg en dan die gezellige sfeer in de chalet, die dampende kaasfondue en dat rondje schnaps na een ijskoude dag op de piste. Wil je na al je geslaagde afdalingen even bekomen op het terras van de après-skibar, dan doe je dat per definitie in stijl. Deze outfit heeft alles om jou te doen schitteren eens de liften dicht zijn: 

Combi 1101 softshell vest 

Poivre Blanc

W14-1120-WO softshell broek 

Poivre Blanc