Apps voor op en naast de piste

Zelfs op de skilatten komt een goedgekozen app op je smartphone goed van pas. Zo vind je in een oogwenk de beste poedersneeuw, ontdek je de gezelligste après-skibars en raadpleeg je de meest accurate weersvoorspellingen. Deze gratis apps zijn trouwe bondgenoten voor elke wintersportfanaat.

Snocator

Gratis – iPhone
Deze app kent altijd je precieze locatie en leidt je in een mum van tijd naar de meest interessante pistes. Hij beveelt je de beste adresjes aan voor een lunchstop of een slaapplaats onderweg. Ook gedetailleerde weersvoorspellingen en live webcams van pistes zijn eenvoudig raadpleegbaar.

 

Snocator

iTrail Map 3D

Gratis – iPhone, iPod Touch
Met iTrail Map kun je pistes heel precies in 3D bekijken en analyseren, zodat je de perfecte route kunt plannen. De app houdt ook je afgelegde route en prestaties bij zodat je die achteraf op de website kunt uploaden. Grootste troef: de kaarten van de skigebieden zijn op voorhand te downloaden op je gsm, zodat je onderweg geen internetverbinding nodig hebt.

 

iTrail

 

Phresheez

Gratis – iPhone, Android, Blackberry, gps
Met Presheez kan je heel precies zien op welke pistes je vrienden aan het skiën of boarden zijn. Sterker nog, achteraf kunnen jullie je prestaties van dezelfde routes met elkaar vergelijken. De app slaat immers een lawine aan accurate informatie op. Onmisbaar als je competitief ingesteld bent.

Presheez

The North Face® Snow App 3.0

Gratis – iPhone
Als je maar één app downloadt, zorg dan dat het deze is. Deze app van The North Face is briljant in al zijn eenvoud. Zijn belangrijkste functie is je op de hoogte houden van de weersomstandigheden van de pistes bij jou in de buurt. Ook routes uitstippelen of een foto op Facebook plaatsen gaat verbazend eenvoudig.

The North Face

 

AllTrails

Gratis – iPhone, Android
Geen zin om de lokroep van de skipiste te volgen? Met AllTrails zie je meteen welke alternatieven er in de buurt zijn. De app verzamelt meer dan 40.000 outdoor trail guides, van hikingtochten en mountainbiken tot vliegvissen en sneeuwschoenwandelen. Verveling is uitgesloten.

Alltrails